Een stralende huid willen we allemaal. Dit begint al bij het dagelijks goed reinigen van de huid en door je huid in te smeren met een crème. Wil je je huid een extra oppepper geven, dan kan je een gezichtsmasker gebruiken. Een gezichtsmasker is een perfecte aanvulling op je normale gezichtsverzorging. Het geeft net dat beetje extra wat je normale verzorging je niet kan geven. Welke soorten zijn er en waar zijn ze eigenlijk goed voor?  En hoe zorg je voor een optimale werking? Ik vertel je graag alles over de verschillende soorten gezichtsmaskers en hun werking.

GezichtsmaskersSoorten gezichtsmaskers

Snel en effectief, dat is een gezichtsmasker in een notendop. Een masker is eigenlijk een soort tweede huid over je eigen huid aangebracht. Door de tijdelijke afsluiting van de huid zorgt een gezichtsmasker ervoor dat er vocht en warmte wordt vastgehouden. Dit zorgt voor een betere doorbloeding van de huid. Hierdoor worden de huidcellen gevoed met zuurstof waardoor de afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Het resultaat is een egale en gladdere huid! Maskers zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Zo zijn er crème gezichtsmaskers, pasta gezichtsmaskers, gelei gezichtsmaskers, poeder gezichtsmaskers en verfrissende schuim gezichtsmaskers.

Crème gezichtsmaskers

Een crèmemasker is een kant en klaar masker dan niet opdroogt. Dit masker is geschikt voor elk huidtype en heeft een verzachtende werking voor de huid. De werking van een crémemasker is verschillend. Het ligt aan de toegevoegde werkstoffen wat de werking is.

Pasta gezichtsmaskers

Pasta gezichtsmaskers drogen op na het aanbrengen en hebben een reinigende werking. Pastamaskers moeten goed gemengd worden voor gebruik. Pasta gezichtsmaskers kan je gebruiken bij een vette huid, een huid met acne of een onzuivere huid. Het wordt afgeraden een pastamasker te gebruiken als je een droge huid hebt.

Schuim gezichtsmaskersSchuim gezichtsmaskers

Een verfrissend schuimmasker zorgt voor een extra aan vocht en vitaliteit. Het is een hydraterende en verstevigende gezichtsmousse. Dit type masker is geschikt voor het huidtype dat een extra portie aan vocht en gladheid nodig heeft. Het schuim gezichtsmasker is dus geschikt voor de gevoelige huid, droge huid, problematische en vochtarme huid. De huid ziet er na gebruik van dit masker vitaler, frisser en jeugdiger uit. Het laat de kleine rimpels verdwijnen waardoor de contouren van de huid strakker worden. Gebruik een schuim gezichtsmasker voor de pure ontspanning van de gestreste huid. Het schuim reinigt de poriën erg diep, waardoor je er een perzikhuidje aan overhoudt!

Gelei gezichtsmaskers

Gezichtsmaskers van gelei kunnen verschillende werkingen hebben. Een geleimasker kan een reinigende werking hebben, een stimulerende, een vochtherstellende of een samentrekkende werking hebben. Dit type masker kan je goed gebruiken als je een vochtarme huid hebt. Afhankelijk van de samenstelling wordt het masker hard of zacht na het aanbrengen.

Poeder gezichtsmaskers

In tegenstelling tot de andere gezichtsmaskers is de poedermasker geen kant en klaar masker. Het poeder moet voor gebruik eerst gemengd worden met vloeistof zoals water of lotion. Een poedermasker wordt hard na het aanbrengen op het gezicht doordat het vocht verdampt. Dit heeft een samentrekkend effect op de poriën, omdat ook het vocht uit je huid onttrokken wordt. Dit type masker stimuleert de doorbloeding en heeft een diep reinigende werking op de huid omdat het masker vuil en vet opneemt tijdens het opdrogen. Net als de pastamasker is dit masker zeer geschikt voor de vette, een huid met acne en onzuivere huid. Dit masker kan je beter niet gebruiken bij een droge huid.

Vriendinnen met gezichtsmaskersTips voor een optimale werking

  • Steek je haar op in een paardenstaart of gebruik een haarband om het haar uit je gezicht te houden
  • Gebruik eerst een beetje nachtcrème als je last hebt een droge huid, dit zorgt voor een beetje extra bescherming
  • Neem eerst een stoombad voordat je het masker aanbrengt voor het beste resultaat. Een stoombadje zorgt ervoor dat je poriën open gaan staan, waardoor de reinigende werking van het masker meer effect heeft.
  • Maak eerst je gezicht schoon met lauw water of reinigingslotion, voordat je het masker aanbrengt
  • Breng gerust een flinke laag van het masker op je gezicht aan, maar laat bij het opsmeren de huid rond je ogen en mond vrij. De huid is daar extra dun en gevoelig, hierdoor voorkom je irritatie.
  • Laat een masker niet langer zitten dan voorgeschreven staat op de verpakking. Bij een zelfgemaakt masker is dit maximaal 20 minuten.
  • Ontspan je gezicht zoveel mogelijk tijdens het inwerkproces van het masker. Zo profiteer je optimaal van de reinigende werking.
  • Geef je ogen een speciale behandeling tijdens het inwerken van het masker. Denk hierbij een plakjes komkommer of een koel oogmasker.
  • Spoel het masker na de inwerktijd af met lauw of warm water
  • Verwijder de laatste resten van het masker met een vochtige tissue of dep met een handdoekje over je gezicht
  • Het allerbelangrijkste is dat je een masker gebruikt die jouw huid op dat moment nodig heeft. Zo zorg je voor een optimaal resultaat!

Gebruik jij weleens een gezichtsmasker?