Iedereen heeft zijn of haar eigen manieren om dingen te doen, zo ook bij make-up. Ik merk dat sommige mensen vinden dat ik nogal ‘rare’ gewoontes heb als het aankomt op een aantal beautyrituelen. Vandaag deel ik ze dan ook graag met je, alhoewel ikzelf ze niet echt ‘raar’ vind, haha!

Wenkbrauwen en mascara

Ik ga 9 van de 10 keer niet de deur uit zonder mijn wenkbrauwen en wimpers een kleurtje te hebben gegeven. Op de een of andere manier voel ik mij anders zó ontzettend naakt! Ik ben van nature donkerblond, dus mijn wenkbrauwen en wimpers zijn ver te zoeken als ik hier niks mee doe, door de lichte haren. Standaard doe ik dus mascara op mijn wimpers en vul ik mijn wenkbrauwen in.

Beauty rituelen - kokosolieDouchen met make-up op

Als ik ’s avonds heb gedoucht, haal ik mijn make up er vaak pas ná het douchen af. Het is uiteraard beter om dit voor het douchen te doen zodat je poriën door de hitte niet make-up ‘opnemen’. Daarnaast douche ik soms midden op de dag als mijn make-up er al op zit en ik nog ergens heen moet/wil. Dan douche ik ook met make-up op en vermijd ik mijn haar en gezicht.

Ik zelfbruin

Heel veel mensen kijken hiervan op als ik dit vertel omdat ik er niet standaard zelfbruin oranje uit zie, haha! Daarnaast ben ik alsnog best bleek, ondanks de zelfbruiner. Persoonlijk vind ik dit geen raar beautyritueel, alleen ik merk dat mensen om mij heen het toch een tikkie raar vinden.

Ik smeer soms mayonaise in mijn haar

Helaas heb ik last van een enorm droge hoofdhuid. Als ik daarbij ook nog eens stress krijg, zit mijn hoofdhuid onder de droge plekken en schilfertjes. (Het is geen roos, maar echt een droge hoofdhuid.) Soms smeer ik daarom mayonaise op mijn hoofdhuid, en dus automatisch ook een beetje in mijn haar, en laat dit 30 minuten intrekken. Daarna is mijn hoofdhuid weer lekker gevoed en een aantal weken minder droog!

Ik smeer elke week kokosolie in mijn haar

Alweer een goedje voor mijn haar. Want niet alleen mijn hoofdhuid is droog, mijn haar is dat van nature ook! Dit kan ik goed verhelpen door elke week mijn haar in te smeren in kokosolie. Ik heb het gevoel dat deze olie het haar goed voedt, dus ik smeer het dan ook door mijn gehele haar (inclusief hoofdhuid). Oh ja! Wat men zegt over kokosolie inmasseren en haargroei? Ik heb er niks van gemerkt.

Wat zijn jouw ‘rare’ beauty rituelen? Deel ze hieronder en wie weet hebben we er iets aan!