In de vorige blog heb je kunnen lezen dat het belangrijk is jezelf af en toe te verwennen met een gezichtsmasker. Je verzorgingsregime is niet compleet zonder wekelijks een gezichtsmaskertje te gebruiken. Er zijn verschillende soorten gezichtsmaskers, maar niet elk gezichtsmasker is even goed voor jouw huid. Met veel verschillende maskers om uit te kiezen, is het niet altijd even makkelijk om de juiste keuze te maken. Daarom is het goed om te weten welke gezichtsmaskers er zijn en welke daarvan geschikt zijn voor jouw huidtype. Ik help je hierbij graag op weg. Dat wordt heerlijk ontspannen vanavond!

Gezichtsmaskers voor verschillende huidtypen

Net als met dagcrème en de reiniging van je huid, is het erg belangrijk om een masker te kiezen die bij jouw huidconditie en huidtype past. Het is daarom goed te weten wat je op je huid smeert, want je wilt geen last hebben van irritatie of onnodig veel chemische stoffen op je huid Verschillende soorten maskersaanbrengen. Iedere huid is anders en heeft behoefte aan andere werkzame stoffen. Gelukkig is er voor ieder huidtype een geschikt gezichtsmasker. Ik help je een handje bij de keuze voor het perfecte gezichtsmasker voor jouw huid.

Normale huid

Als je een normale huid hebt, is jouw huid niet droog, ook niet vet en heb je geen last van oneffenheden, puitjes of droge plekken. Lucky you! Je hebt weinig nodig om jouw er goed uit te laten zien, maar een maskertje op z’n tijd is een must. Je wilt he huid natuurlijk wel beschermen. Een geschikt gezichtsmasker kiezen voor jouw huid is een makkie, want je hebt veel keus. Kies voor een gelmasker, peel-off masker of een crème masker. Deze maskers worden niet droog, waardoor ze makkelijk te verwijderen zijn. Ze kunnen worden afgespoeld met lauwwarm water of er worden afgehaald met een tissue. Nadat je je huid hebt verwent met één van deze maskers, is je huid gereinigd en verzorgd.

Gecombineerde huid

Bij een gecombineerde huid is de T-zone (kin, neus en voorhoofd) vaak vettig, terwijl de wangen droog zijn. De poriën op de T-zone zijn groter, waardoor je sneller last hebt van een glimmende huid. Het is dan aan te raden om verschillende verzorgingsproducten voor verschillende huiddelen te gebruiken. Als je slechts één product gebruikt, helpt het vaak wel voor het ene probleem, maar is het niet goed voor het andere. Je kunt daarom het beste kiezen voor een moddermasker of maskers die was of rubber bevatten. Dit soort maskers breng je voor de juiste werking Kleimasker voor gezichtaan met een kwast, in plaats van met je handen. Deze maskers bevatten ingrediënten, waardoor zowel de vettere plekken goed verzorgd worden als de droge plekken goed gehydrateerd. Ideaal voor de gecombineerde huid! Gebruik ongeveer 1  keer per week à 1 keer per 1,5 week dit masker.

Droge huid

Dan hebben we de droge tot zeer droge huid. Enerzijds is het een voordeel om dit huidtype te hebben, anderzijds kan het vervelend zijn. Voordeel van een droge huid is dat je weinig last hebt van mee-eters, puistjes en andere onzuiverheden, omdat jouw huid minder vet in de poriën aanmaakt. Door het tekort aan vet, kan een droge huid er helaas ook voor zorgen dat je make-up er vlekkerig uitziet. Bovendien voelt je huid vaak strak en trekkerig aan en kun je soms last hebben schilfertjes. Het is dan het beste om een masker te gebruiken dat vochtinbrengend en voedend is en niet hard opdroogt, bijvoorbeeld een crème masker.

Het Advanced Huydration Mask is bijvoorbeeld perfect voor jouw huid. Het voedt en herstelt je huid en de vochtreserves en zorgt ervoor dat je huid zacht wordt. Hierdoor zal je huid in de toekomst minder droog en trekkerig zijn. Je mag deze gezichtsmasker 1 tot 2 keer per week gebruiken. Verwijder de crèmelaag met tissues of vochtige watjes.

Chocolade masker voor gezichtVette huid

Een vette huid is meestal te herkennen aan onregelmatigheden als puistjes en/of mee-eters, littekentjes en een glimmende huid. Vooral de T-zone is een probleemgebied als je een vette huid hebt. Het proces van de aanmaak van talg is niet in evenwicht, wat ervoor zorgt dat de pH-waarde van je huid wordt veranderd en de poriën verstopt raken. Een goed verzorging is hierbij een must. Naast een goede reiniging van je gezicht,
mag een masker absoluut niet ontbreken in je huidverzorgingsroutine. Een masker hydrateert niet alleen, maar reinigt je huid ook.

Kies voor een masker in gelvorm of een crème masker van klei, om jouw vette huid te behandelen. Deze maskers worden hard als ze aangebracht zijn en bevatten vaak citroen en alcohol, wat het vet absorbeert. Gebruik deze masker niet bij een droge of normale huid, want dan maak je het alleen maar erger. Breng het gelijkmatig aan met je vingertoppen en spoel je naderhand voorzichtig af met lauwwarm water. Gebruik dit soort maskers niet te vaak, 2 tot 3 keer per maand is voldoende voor een optimaal resultaat. Als je een dergelijk masker te vaak gebruikt, kan dit juist een averechts effect hebben.

Wat is jouw favoriete gezichtsmasker? Bekijk hier een assortiment met diverse fijne gezichtsmaskers om het juiste masker voor jouw huid te vinden!