Het kan geen kwaad om af en toe eens extra lief voor jezelf te zijn. Kun jij ook zo genieten van een rustig momentje met een lekker gezichtsmasker? Doordat je huid dagelijks veel te verduren heeft, is het belangrijk om je huid goed te verzorgen en haar af en toe een oppepper te geven. Dat begint al met het dagelijks reinigen van je gezicht en te smeren met een goede crème. Een gezichtsmasker is een perfect middel om je gezicht extra te verzorgen en een boost te geven. Maar wat is een gezichtsmasker eigenlijk en waar zijn ze goed voor? Hier vertel ik je alles over gezichtsmaskers, hun werking en de voordelen die maskers bieden. Nieuwsgierig? Lees dan gauw verder! Wie wil nou niet een goed verzorgende, stralende huid?!

Wat is een gezichtsmasker?

Een gezichtsmasker is een verzorgingsproduct voor je huid. Deze maskers bevatten stoffen die je huid kalmeren, voeden en helpen herstellen. Ze zijn er in veel verschillende soorten. Zo heb je onder andere klei-, Vriendinnen genieten van maskertjescrème, peel-off, sheet en gel maskers. Dit intensieve verzorgingsmiddel breng je aan op de huid van je gezicht, waarna je het vervolgens een aantal minuten laat intrekken. Zo kan het product goed in je huid trekken en zijn werk doen. Een gezichtsmasker hoort een vast onderdeel in je huidverzorgingsroutine te zijn. Aanbevolen wordt om ongeveer één keer per week een masker te gebruiken, zodat je je huid de juist verzorging kunt geven.

Hoe werken gezichtsmaskers?

Een mooie, gezonde, stralende huid krijgen we helaas niet cadeau. Daar moet je toch echt iets voor doen. Belangrijk is dat je je huid zowel van binnenuit als van buitenuit voedt. Je houdt wordt de hele dag aan van alles blootgesteld en kan daarom wel wat extra verzorging gebruiken. Een gezichtsmasker is de ideale oplossing om jouw huid een flinke oppepper te geven. Er zijn veel verschillende soorten maskers verkrijgbaar. Voor elk type huid is er wel een bepaald soort masker te vinden. Welk gezichtsmasker je kiest, hangt van je huidtype af en wat je met het gebruik wilt bereiken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verzorgend, vochtinbrengend masker voor extra hydratatie, of een reinigend masker voor een grondige reiniging. Welke gezichtsmaskers het beste bij jouw huid passen, vertel ik je graag in de volgende blog.

Één van de kwaliteiten van je huid is dat het in staat is om ingrediënten uit huidverzorging producten te absorberen, en dat gebeurt ook wanneer je een gezichtsmasker gebruikt. Een maskers werkt als een soort transport voor de werkzame stoffen in het product. Zie het als een soort tweede huid. Bij het gebruik word je huid tijdelijk afgesloten, waardoor vocht en warmte worden vastgehouden. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding van je huid en houd je meer zuurstof vast, waardoor gifstoffen sneller worden afgevoerd en huidcellen actiever worden. De aanmaak van nieuwe cellen wordt zo gestimuleerd, waardoor oude, vervuilde huidcellen worden verwijderd. Zo krijg je minder last van puistjes, velletjes en andere onzuiverheden en oneffenheden. Door jezelf regelmatig te verwennen met een fijn masker zorg je ervoor dat je huid gezond, stevig, schoon en stralend blijft. Het gebruik van een gezichtsmasker is dus enorm effectief! Hoe vaak je een masker het beste kunt gebruiken, is afhankelijk van het soort masker dat je gebruikt en van je huid, maar één 1 keer per week is doorgaans voldoende.

Gezichtsmaskers verzorging huidWat zijn de voordelen van gezichtsmaskers?

Het is geen overbodige luxe om regelmatig een gezichtsmasker te gebruiken. De hoofdreden hiervoor is dat het super gezond is voor je huid, maar er zijn nog meer redenen. Hieronder heb ik een aantal belangrijke voor je op een rij gezet. Neem dus dat momentje voor jezelf om even te ontspannen en laat het bad dus alvast maar volstromen, zet je telefoon uit en pak een boek of tijdschrift erbij. Smeren maar!

#1 Rustmomentje voor jezelf

Naast dat gezichtsmaskers een positief effect op je huid hebben, zijn ze ook een oppepper voor je geest. Na een drukke dag of hectische week is niets fijner dan jezelf te belonen met een moment van ontspanning. Neem geregeld even de tijd voor jezelf en laat het masker intrekken, terwijl je geniet van een warm bad met heerlijk geurende oliën. Geniet van het moment. Gebruik essentiële oliën, zoals munt of lavendel. Deze oliën geven je geest een frisse boost en stimuleren bovendien je zintuigen. Op deze manier komt je perfect tot rust.

#2 Voor iedereen een geschikt masker

Heb jij last van onzuiverheden, huidproblemen of een droge huid? Een gezichtsmasker biedt uitkomst. Je huid hoeft niet aan een bepaalde kwaliteit te voldoen. Voor ieder huidtype is er wel een soort masker te vinden. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je het ideale masker voor jouw huidtype gebruikt. Er is er altijd wel één die jouw huid op de juiste manier kan verzorgen en jouw huidprobleem helpt tegen te gaan. Je kunt zelfs meerdere maskers na elkaar gebruiken. Welk type masker het meest geschikt is voor jouw huidtype, lees je in de volgende blog.

#3 Goede reiniging

Naast ontspannend werkt een masker zeer reinigend. Ze verwijderen onder andere het teveel aan talg in je huid. Talg is de veroorzaken van onzuiverheden als mee-eters, puistjes en schilfertjes. Daarnaast helpen gezichtsmaskers bij regelmatig gebruik poriën te ontstoppen, het vuil van je huid en dode huidcellen te verwijderen. Hierdoor voorkom je verstopte poriën en blijft je huid langer schoon en stralend. Je huid gaat er dus veel gezonder uitzien.

#4 Je huidconditie verbetert

Des te ouder je wordt, des te losser gaat je huid aanvoelen. Ook het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels is een natuurlijk proces van huidveroudering. Door regelmatig je gezicht te verwennen met een masker, ongeveer 1 keer per week, zorg je ervoor dat je huidconditie verbetert. Veel gezichtsmaskers stimuleren de aanmaak van collageen, de stof die verantwoordelijk is voor de stevigheid van je huid. Voldoende vocht is ook belangrijk voor een gezonde huid. Dit zorgt ervoor dat je huid zachter en voller aanvoelt. Een gezichtsmasker bevat veel vocht dat door je huid kan worden opgenomen. Het resultaat is een betere hydratatie en het Huidverzorging met gezichtsmaskershoud je huid jong en soepel.

#5 Verzorgingsproducten worden beter opgenomen

Een grondige reiniging is de basis van een mooie, gezonde huid. Make-up, olie, vuil etcetera kunnen er voor zorgen dat je poriën verstopt raken en dat je huid verzorgingsproducten minder goed opneemt. Een gezichtsreiniging hoort daarom onderdeel uit te maken van jouw huidverzorgingsroutine. Een gezichtsmasker mag hierin ook niet ontbreken. Doe je dit niet, maar gebruik je wel een crème? Dan doet die verzorging erg weinig voor je huid. Het masker geeft je huid een boost, wordt diep gereinigd en maakt je poriën schoon. Hierdoor neemt je huid andere verzorgingsproducten effectiever en sneller op, wat de werking ervan verbetert!

#6 Direct resultaat

Heb je een belangrijke afspraak of een date? Van te voren is er altijd nog even tijd voor een fijn huidmasker. Kies voor één met veel werkzame stoffen om snel resultaat te zien. Dan ga jij in ieder geval met een gezonde, stralende huid, waarop onzuiverheden en oneffenheden minder zichtbaar zijn, naar je afspraak. Bovendien is een maskertje een efficiënt én goedkoop middel om je huid een goede verzorging te bieden.

Ben je op zoek naar een leuk en betaalbaar cadeautje voor jezelf? Of misschien voor je moeder of vriendin(en)? Koop eens een maskertje!