Avocado’s zijn ontzettend lekker, maar ze zijn ook erg gezond en voedzaam. De avocado wordt dan ook wel de meest voedzame vrucht ter wereld genoemd. Maar avocado’s zijn niet alleen goed om te eten, het kan voor veel meer dingen heel goed zijn. Avocado’s zijn multifunctioneel! Omdat avocado’s rijk zijn aan goede vetten, vezels, antioxidanten en vitamines is deze vrucht erg geschikt als beautyproduct! Ben jij benieuwd hoe je de avocado als beautyproduct kunt gebruiken? Lees dan snel verder.

Huid

De meest voorkomende producten die van avocado zijn gemaakt, zijn voor de huid. Avocado is als beautyproduct erg geschikt om een gezichtsmasker van te maken. De vitaminen en mineralen uit deze vrucht dragen Gezichtsmasker van avocado'sbij aan het verbeteren van de elasticiteit en structuur van je huid. Een avocado masker wordt ook veel gebruikt om eczeem tegen te gaan. Vooral als je een droge huid hebt, kan avocado wonderen doen. Avocado is op zichzelf erg vettig, waardoor het je huid soepel houdt. Het beste is om een avocado met je eigen crème te mixen of door avocado-olie te gebruiken, maar je kunt ook helemaal zelf een maskertje maken! Het is wel belangrijk dat je hiervoor een avocado gebruikt die rijp is, want dan smeert het beter uit.t er super gezond en mooi uitzien

Pureer een avocado en breng dit mengsel aan op je gezicht. Je kunt natuurlijk ook andere ingrediënten, zoals honing, aan het mengsel toevoegen maar alleen avocado doet ook al wonderen. Het masker moet ongeveer 10-15 minuten intrekken, spoel het vervolgens af met lauw water. Wanneer je regelmatig een avocado maskertje op je gezicht doet, wordt je huid een stuk zachter, strakker en frisser.

Ogen

Heb je last van donkere kringen of wallen onder je ogen? Dan is de avocado de gouden tip om hiervan af te komen. Het zit namelijk vol vitamine C, het basisingrediënt in de oogserums en oogcrèmes. Snijd een avocado in dunne plakjes en leg deze plakjes onder je ogen. Verwijder de plakjes na een kwartiertje en reinig je huid met water. Je huid is nu, als het goed is, een stuk frisser en stralender en je kringen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Haar

Avocado's als beautyproductEen avocado is niet alleen gezicht voor je gezicht en ogen, maar ook voor je haar. Er zit biotin in avocado’s en dat is dé haargroei vitamine. Je kan van alleen een avocado een haarmasker maken, maar je kunt het ook mixen met andere natuurlijke ingrediënten zoals yoghurt, honing en citroensap. Gebruik een rijpe avocado en pureer deze. Voeg eventueel natuurlijke ingrediënten toe aan de gepureerde avocado. Verdeel het mengsel over je droge haar en wikkel een handdoek om je hoofd en haren. Laat het haarmasker ongeveer 20-25 minuten intrekken en spoel het vervolgens af onder de douche. Was je haar zoals je normaal gesproken ook doet. Het masker van avocado kan ervoor zorgen dat je haar sterker, zachter, gezonder én glanzender wordt! Voor de hoofdhuid kan je een masker maken van avocado met honing en olijfolie. Dit hydrateert de hoofdhuid en gaat irritatie tegen.

Handen en voeten

Alle maskers voor de huid en het haar kunnen ook gebruikt worden voor de handen. Deze maskers zorgen voor een goede hydratatie van de huid en het maakt je handen zacht. Ook als handmasker doet een avocado wondHandsmasker van avocado'seren. Mix een avocado met een banaan en laat het 10 minuten intrekken. Spoel je handen af en je hebt zijdezachte handen. Voor nog zachtere handen, kan je wat honing aan het mengsel toevoegen.

Je kunt ook heel goed een handscrub maken van avocado. Pureer hiervoor een rijpe avocado en voeg er een aantal lepels havermout, een ei en een beetje citroensap aan toe. Of mix de gepureerde avocado met twee theelepels grof zout. Smeer de scrub voorzichtig op je handen en blijf twee minuten scrubben. Laat dit ongeveer 10 minuten intrekken en spoel je handen daarna af met lauw warm water.  De scrub zorgt ervoor dat de dode huidcellen verdwijnen, het hydrateert je huid én het zorgt ervoor dat je handen erg zacht aanvoelen. Wil je je nagelriemen verzorgen? Gebruik dan een avocado-olie, het zorgt ervoor dat je nagels sneller gaan groeien.

Je voeten mogen natuurlijk ook wel eens verwend worden. Avocado is een heel goed middel tegen vermoeide voeten. Ook bij de voeten kan je dezelfde maskers en scrubs gebruiken. Pureer een avocado en masseer deze op je voeten. Laat dit ongeveer 15 minuten zitten en intrekken voordat je het afspoelt. Voeg een beetje suiker aan het mengsel toe voor een lekkere voetenscrub!

Heb jij de avocado al eens als beautyproduct gebruikt?