Het is maart en dat betekent dat het nu echt bijna lente is! We kunnen de winter lekker achter ons laten en weer gaan genieten van al het moois dat de lente ons brengt. Heerlijk weer, zonnetje erbij, de voorjaarsbloemen en de bloesems bloeien, de vogeltjes fluiten….Kortom, dé ideale tijd om je (weer) op te laden en de start om tot bloei te komen! Met een nieuw seizoen is het ook tijd voor een nieuwe beautyroutine. Na de winter zijn de eerste zonnestralen meer dan welkom. De kou heeft je huid de afgelopen maanden geen goed gedaan. De lente vraagt dan ook om een andere verzorging dan het winterse weer. Het is dan ook de hoogste tijd om ons lichaam lenteklaar te maken. Heb jij deze winter je lichaam een beetje vergeten aandacht te geven? Maak je lichaam helemaal lente-proof met de volgende tips. Laat het mooie weer maar komen!

Lenteschoonmaak

De eerste stap die ervoor zorgt dat jouw lichaam klaar is voor het voorjaar is de lenteschoonmaak. Begin met het doorspitten van jouw make-up tasje en verzorgingsproducten. Gooi oude make-up, crèmes, lotions etc., die over de datum zijn en je toch nooit meer gebruikt, weg. Zeker als er SPF in het product zit, kan je het beter niet meer gebruiken. Koop nieuwe beautyproducten en make-up met lichte lentekleuren.

Verwen je huid

Wisselende temperaturen en droge lucht zijn niet goed voor je huid. Daarom is de start van de lente het perfecte moment om je huid eens extra te verwennen. Verwen je huid af en toe met een masker of
Vrouw met crème voor de lentevochtinbrengende crème. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor je een frisse huid krijgt. Gebruik bij voorkeur producten met vitamine C om je huid te laten stralen. Smeer je daarnaast ook dagelijks in met een bodylotion of olie voor een mooi glanzend resultaat. Een andere tip om je huid mee te verwennen is het gebruiken van een scrub. Het beste is om het gehele jaar door één tot keer per week te scrubben. Verwijder de dode huidcellen en laat je huid weer ademen. Dode huidcellen zorgen ervoor dat je poriën verstopt raken. Hierdoor worden verzorgingsproducten niet volledig geabsorbeerd door je huid.

Moisterizer

In het winterseizoen smeer je waarschijnlijk graag extra vettige crèmes op je droge huid. Maar nu de lente eraan zit te komen, kan het aanpassen van je gezichtscrème een goed idee zijn. Kies voor deze periode van het jaar juist voor een lichte moisterizer die je huid laat ademen en hydrateert en die je huid een natuurlijke glans geeft.

Gebruik SPF

Een product dat je iedere dag zou moeten gebruiken: SPF. Het hele jaar zou dit routine moeten zijn, maar in de lente en zomer is het nog belangrijker omdat de zon dan vaker zal schijnen. SPF beschermt je huid tegen de zonnestralen. Uv-straling versnelt namelijk het verouderingsproces. Dit proces kan je wat tegengaan door een dagcrème met SPF te gebruiken en vergeet ook zeker je lippen niet.

Minder make-up

Als het warmer wordt gaan je poriën meer open staan. Make-up gaat dan in je poriën zitten, wat puistjes veroorzaakt. Het is belangrijk om je huid te laten ademen bij hogere temperaturen. Gebruik dus geen foundation, of kies voor een lichte cc-crème of een getinte moisterizer. Dat zijn veel betere opties dan een crème foundation. Een cc-crème is een hydraterende crème met een beetje kleur en SPF erin.

Voeten behandeling - de lenteHanden en voeten

Ook voor je handen en voeten zijn de koude dagen funest. Rimpelige handen, droge nagelriemen en eelt geven niet bepaald een lentegevoel. Handen bevatten nauwelijks talgklieren en omdat je je handen met enige regelmaat wast, verliezen ze veel vocht en vet. Verzorg je handen goed door ze gedurende de dag regelmatig in te smeren met een handcrème. Een extra oppepper voor je handen: smeer ze voor het slapen gaan dik in met een hydraterende handcrème, trek katoenen handschoentjes aan en laat de crème de hele nacht zijn werk doen. Verzorg ook je voeten goed met bijvoorbeeld een voetenbad, scrubbeurt en een vette crème.

Zorg voor hydratatie

Het is belangrijk om je huid goed te hydrateren, vooral als de temperatuur begint te stijgen. Als je te weinig vocht binnen krijgt, kan je een droge en geïrriteerde huid krijgen. Dit kan je op twee manieren doen: door veel water te drinken en door groenten en fruit te eten. Je lichaam en huid hebben het nodig. Mocht je het lastig vinden om voldoende te drinken, voeg dan een smaakje toe aan je water. Een beetje citroen doet al wonderen! Hoeveel water je nu precies moet drinken is niet bekend, maar het is het effectiefst als je niet teveel in één keer drinkt maar het verspreid over de dag. Je huid kan namelijk maar zoveel water tegelijk verwerken.

Heb jij nog goede tips om je huid lente-proof te maken? Laat het ons weten!