Bijna geen enkele vrouw gaat de deur uit zonder dit beautyproduct te hebben gebruikt. Ik heb het natuurlijk over mascara, één van mijn favoriete make-up producten. We zijn zo gewend aan mascara op onze wimpers dat we ons direct kaal voelen als we kiezen voor een dagje au naturel. Mascara kan veel doen om onze wimpers in één klap een zwoele touch te geven. Met een likje mascara zie je er al meteen wat frisser uit en bovendien accentueert het je ogen. Je wilt natuurlijk wel het beste uit je mascara halen om de allermooiste wimpers bij jezelf te creëren. Maar hoe doe je dit nu? Ik heb 10 geweldige en super handige mascara hacks voor je. Ken jij ze al?

Buig het mascara borsteltje

Mascara en poeder - mascara hacksBuig het borsteltje van de mascara, zodat je beter bij die lastige wimpertjes in je ooghoeken kan komen zonder er een bende van te maken. Daarnaast zorgt een gebogen borsteltje ervoor dat je de mascara gemakkelijk vanaf de wortel kunt aanzetten.

Wimperkruller

Heb je wimpers die vrij snel na het krullen alweer plat zijn? Breng dan een laagje mascara aan vóór het krullen van je wimpers en direct na het krullen nog een laag. Zo blijven je wimpers veel langer mooi zitten.

Poeder

Vollere wimpers kan je op een makkelijke en goedkope manier creeeren met behulp van een beetje poeder. Breng wat poeder aan op je wimpers tussen de eerste en de tweede laag mascara.De tweede laag mascara hecht zich aan het poeder, waardoor je wimpers er een stuk voller uitzien. Het poeder verdikt namelijk de haartjes waardoor de wimpers meer volume krijgen.

Lepeltje

Maak gebruik van een theelepeltje tijdens het aanbrengen van mascara. Houdt het lepeltje onder de wimperrand tegen de huid aan. Zo voorkom je dat de mascara op je huid terecht komt en kom je tegelijkertijd ook makkelijker bij de moeilijk te bereiken haartjes. De wimpers worden voorzien van een goede laag mascara en ze worden mooi gesepareerd. Dit kan zowel bij de bovenste als de onderste wimpers worden toegepast.

Borstelrichting

Breng je mascara zigzaggend aan voor een vollere, gekrulde look. Op deze manier zorg je er tevens voor dat je wimpers langer hun krul behouden. Wil je liever een natuurlijke look en alleen je wimpers aanzetten? Draai de borstel dan verticaal zodat je met de punt de wimpers apart kunt voorzien van een laagje mascara.

Warm water

Is je mascara bijna op en is hij droog en klonterig? Zet de huls van dan even in een glas of kopje met warm tot heet water. De mascara warmt hierdoor op en komt los van de huls. Hierdoor wordt het vloeibaarder en is het makkelijker aan te brengen. Op deze manier gaat je mascara wat langer mee!

Lenzenvloeistof

Ook en handig middel als je mascara een beetje uitgedroogd is, is lenzenvloeistof. Doe één of twee druppeltjes lenzenvloeistof in de huls van je mascara, even schudden en hij is weer als nieu

Verschillende mascara's - mascara hacksTissue

Veeg overtollige mascara af aan een tissue voor gebruik. Dit is vooral handig bij een nieuwe mascara. Op deze manier heb je minder kans op klontjes. Gebruik een nieuwe tandenborstel om klontjes mee uit je mascara te halen na het aanbrengen. Kam voorzichtig door je wimpers met de tandenborstel voor een mooie, natuurlijk finish.

Waterproof coat

Voorkom het uitlopen van je mascara door een laag waterproof mascara op je laag normale mascara aan te brengen. Je mascara blijft zo langer zitten, je wimpers gaan hier ook nog eens mooier van krullen en je mascara gaat er weer makkelijk af.

Mascara als eyeliner

Als laatste nog een handig trucje voor als je geen eyeliner bij de hand hebt, maar wel mascara en een make-up kwastje. Swipe de kwast over het borsteltje van je mascara en gebruik je mascara als eyeliner!

Heb jij nog andere handige mascara hacks? Laat het mij weten!