Bronzer… Ik houd ervan, zeker nu de zon steeds meer haar zonnestralen laat zien. Waarbij velen het enkel en alleen gebruiken voor onder de jukbeenderen om te shapen en een sunkissed glow te geven, gebruik ik het vaak nog op 3 andere manieren. Ik laat je graag drie manieren weten hoe jij meer uit je bronzer kunt halen!

Afpoederen

Een tijd geleden was mijn matterende Essence transparante poeder op, en ik was simpelweg te lui om naar de winkel te gaan om een nieuwe te kopen. Tóch moest ik mijn foundation wel afpoederen omdat het die dag goed moest blijven zitten. Ik dacht: dan mijn bronzer maar! Als je net zoals ik een dunne laag aanbrengt, zul je merken dat je eigenlijk niet zoveel merkt van de kleur die het afgeeft. Het geeft je daarentegen een hele mooie zomerse gloed, die niet too much is.

Make- up essentials - bronzerKleur fixing

Daarnaast is het afpoederen met bronzer ook handig als je net zoals ik zelfbruint, en je nek en hals iets donkerder zijn dan je gezicht. Waarbij ik zonet aangaf dat een dunne laag vrijwel geen verschil maakt qua kleur, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een wat dikker laagje aan te brengen zodat je hoofdkleur beter matcht bij je nek en hals! Deze tip is ook nog eens handig als je een te lichte foundation hebt gekocht en geen andere kleur hebt om deze mee te mengen.

Oogmake-up

Als ik mij ’s ochtends klaarmaak voor school, heb ik écht geen tijd om oogmake-up op te doen. Oké, misschien heb ik wel tijd, maar de tijd dié ik heb heb ik niet voor oogmake-up over. Een simpele oplossing voor als je grijze/blauwe ogen (zoals ik) hebt, geen tijd wilt verspillen aan je oogmake-up maar wél diepte in je arcadeboog wilt: blend de resterende bronzer die je hebt gebruikt voor het shapen, aan op je ooglid!

Ik doe dit heel simpel door gewoon heen en weer te swirlen met de kwast, niks moeilijks aan. Zo creëer je diepte in je ogen, als je blauwe/grijze ogen hebt zullen deze door de (hoogstwaarschijnlijk) oranje ondertoon meer spreken, én je bespaard een hoop tijd. Win-win!

Tegenwoordig gebruik ik vrijwel elke dag mijn bronzer op de bovenstaande drie manieren. Zo bespaar ik niet alleen tijd, maar ook geld! Ik ben heel erg benieuwd of jij de bovenstaande manieren ook gebruikt voor je bronzer, en of je überhaupt bronzer gebruikt. Laat het achter in de comments!