Mooie, volle en lange wimpers, wie wil dat nu niet? De lengte van je wimpers is erfelijk bepaald. Er zijn van die lucky ones met lange, volle, gekrulde wimpers, terwijl anderen het moeten doen met korte of rechte wimpers, die nauwelijks te zien zijn. Aan de natuurlijke lengte van je wimpers kun je niets doen, maar je kunt de natuur natuurlijk wel een handje helpen. Een laagje mascara geeft niet veel effect, toch zijn er genoeg andere goede tips en tricks om je wimpers volumineuzer en langer te laten lijken. Fake it till you make it! Met de tips in deze blog ga jij voortaan met eyecatching eyelashes het leven door! Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel door!

Functie van je wimpers

De wimpers op je bovenste ooglid zijn altijd dikker en langer dan de wimpers op je onderste ooglid. Onze wimpers hebben als functie de stofdeeltjes uit onze ogen te houden. Zodra er maar iets op je wimper komt, gaan je ogen in een reflex dicht. Je wimpers hebben dus een hele belangrijke, beschermende functie voor je ogen. Daarbij vormen je wimpers een belangrijk deel van je oogopslag en daarmee je uitstraling. Veel Mascara tip nr 1 mooie oogopslagvrouwen dromen daarom ook van lange, volle wimpers. Ben jij van nature met zulke wimpers gezegend? Bofkont! Helaas hebben de meesten onder ons dat geluk niet. Maar geen zorgen, er zijn voldoende mogelijkheden om je wimpers optisch mee volume te geven! Droom jij ook van lange, volle wimpers die tot ver reiken? Scrol dan snel door voor de beste tips!

Maak je wimpers voller en langer met deze tips

Lange, volle wimpers maken je ogen nog mooier  en zorgen voor een intense oogopslag. Baal jij ervan dat je wimpers niet zo lang en vol zijn, als je zou willen? No worries, met deze tips & tricks tover je zelfs de kortste wimpers om tot lange, dikke en volle wimpers! Lange wimpers voor iedereen. Succes!

1. Mascara

Het belangrijkste product om je wimpers meer lengte, dikte en volume te geven, is mascara. Een goede mascara mag dan ook niet in je make-up tasje ontbreken. Ze laten je wimpers langer en dikker lijken. Maar hoe kun je de mascara het beste aanbrengen voor een oogverblindende uitstraling? Begin met een horizontale zigzag beweging om je wimpers meer volume te geven. Voor de ultieme zigzagbeweging beweeg je het borsteltje snel van links naar rechts. Draai vervolgens het borsteltje in verticale houding om je wimpers meer lengte te geven.

Wanneer je je mascara in een zigzagbeweging aanbrengt, blijft de mascara veel beter hechten, waardoor je dus volumineuze wimpers krijgt. Begin daarnaast altijd bij de wortels van je wimpers als je mascara aan gaat brengen. Dit zorgt voor extra dikte, waardoor je wimpers er langer uitzien. Breng ook meerdere lagen aan en gebruik een kwalitatieve, waterproof mascara voor het mooiste effect. Welke mascara voor jou goed werkt, is heel persoonlijk. Proberen is dan ook mijn beste advies. Voor het aanbrengen van mascara is geduld nodig, neem er de tijd voor. Uiteindelijk heb jij die eyecatching wimpers te pakken!

2. Wimperserum

Een mooie oogopslag met lange wimpers begint met een goede verzorging. Iets dat helaas nog te vaak vergeten wordt. Een wimper serum is de perfecte verzorging voor je wimpers en het helpt broosheid en breekbaarheid wan de haartjes tegen te gaan. De gezondheid van je wimpers wordt hiermee verbeterd en ze gaan voller en langer ogen.

Ben jij niet tevreden over de lengte van je wimpers? Dan kan een groeiserum voor je wimpers een goede tip voor jou zijn. Er bestaan namelijk speciale serums die de groei van je wimpers bevorderen. Hiermee worden je wimpers zo’n 30% langer. Mocht jij hier je twijfels bij hebben, het schijnt echt te werken. Hoe het werkt? Breng elke avond voor het slapen gaan het serum net boven je wimperlijn aan. Na ongeveer 4 weken zie je al resultaat. Het is het proberen dus meer dan waard als je de reviews leest, maar laat je wel goed informeren wanneer je dit soort producten wilt gaan gebruiken.

3. Wimperprimer

De combinatie mascara en wimper primer is een gouden duo om je wimpers meer lengte en volume te geven. Een primer is een soort kleurloze mascara die je wimpers voedt en een laagje op de haartjes achterlaat, zodat ze langer en voller lijken én je mascara beter blijft zitten.  Omdat je de laag over de gehele lengte van je wimpers aanbrengt, krijgen ook de dunne afgespleten puntjes een boost! Ze vormen een goede basis voor je mascara, waardoor deze nog beter tot zijn recht komt.

4. Verven

Heb jij geen zin en/of tijd om iedere dag mascara aan te brengen? Verf je wimpers dan zwart. Zo vallen ze meer op en scheelt het je een hoop tijd. Het verven van je wimpers is vooral in de zomer ideaal. Je kunt dit het beste door een schoonheidsspecialiste laten doen, maar je kunt ze ook zelf verven.

5. Nepwimpers

Wil jij in een handomdraai langere en vollere wimpers. Dan kun je kiezen voor een paar natuurlijke nepwimpers. Het zelfs aanbrengen van nepwimpers is de afgelopen jaren makkelijker geworden, waardoor deze optie steeds populairder wordt. De eerste keren is het waarschijnlijk even oefenen, maar je hebt direct wimpers met veel meer volume. Knipperen maar!

6. Wimperkruller

Wanneer je rechte wimpers hebt, gaan ze op in de wimperlijn waardoor ze minder opvallen. De basis van mooie wimpers, begint met een mooie krul omhoog. Een trucje om je wimpers langer en mooier te laten lijken, is door ze met een wimperkruller te krullen. Een wimpertang ziet er misschien een beetje raar uit, maar het is wel ontzettend effectief. Het is echt een musthave in je make-up tasje. Krul je wimpers als ze schoon zijn, voordat je mascara aanbrengt. Zet de wimperkruller voorzichtig vlak bij de wimperaanzet en druk de tang 8 – 10 seconden aan. Et voilà, je wimpers zijn ineens volop aanwezig en het zorgt voor een prachtige look.

Slimme oogmake-up wimpers langer en voller7. Eyeliner

Ook met oogmake-up kun je heel wat voor je wimpers doen. Met behulp van een eyeliner kun je je wimpers accentueren en ze eenvoudig langer en voller lijken. Breng met een zwarte eyeliner een dun lijntje op je bovenste waterlijn aan, dus eigenlijk in je wimperlijn. Je wimpers lijken met deze trick eerder te beginnen, waardoor ze voller en langer ogen. Wil je je wimpers helemaal optimaal uit laten komen? Maak je oogleden dan wat lichter op. Door je ogen slim op te maken creëer je meer volume bij je wimpers.

8. Voeding
Last but not least, kun je je wimpers ook langer eten. Echt?! Het is natuurlijk niet zo dat je meteen millimeters in lengte toenemen, maar de inname van bepaalde voedingsstoffen zorgt er wel voor dat je haargroei verbetert. Let er bijvoorbeeld eens op of je voldoende silicium binnenkrijgt. Dit is een mineraal dat de haargroei bevordert. Daarnaast dragen ook zink, selenium, ijzer en vitamine B bij aan je haargroei. Silicium is onder andere te vinden in kool, komkommer, olijven, zilvervliesrijst, volkorenproducten, hele granen en asperges.Selenium vind je in veel vis en schelpdieren. Onder meer volkorenbrood, zonnebloempitten, zeewier, donkergroene bladgroenten en peulvruchten bevatten ijzer en zink. Met een gevarieerd eetpatroon met genoeg fruit en groenten krijg je deze voedingsstoffen al binnen.