Het zomerseizoen gaat de afgelopen tijd gepaard met tropische temperaturen, en dat betekent voor de meeste dames onder ons veel zweten. Hoewel we met volle teugen van de fijne zonnestralen en zwoele zomeravonden genieten, goed voor onze make-up is het niet. Tegen zweet, water en zonnebrand is je make-up look namelijk meestal niet opgewassen. En dus vraagt een warme zomerdag om een andere aanpak van je beauty routine, want uitgelopen mascara, wenkbrauwen die ineens verdwenen zijn of een glimmend gezicht wil je ten alle tijden voorkomen. Aangezien zonder make-up op de deur uitgaan een no-go is, heb ik in deze blog 6 handige tips voor sweat proof make-up voor je verzameld. We’ve got you covered!

Make-up zomer sweat proofMelt proof look

Hoe doe je dat nou; make-up en hitte? Wanneer je een zongebruind huidje hebt, heb je in principe niet veel make-up nodig. Als dit niet het geval is, is het nét een stap te ver om make-up loos op pad te gaan. Bovendien wil elke vrouw wel eens make-up dragen als het warm en zonnig is. Gelukkig zijn er allerlei alternatieven om de mooiste make-up looks te creëren, die tegen zweet en/of een plons water bestemd zijn. Met de juiste make-up producten zorg je ervoor dat je make-up ook met hoge temperaturen blijft zitten. Wil jij graag weten wat je moet gebruiken om ervoor te zorgen dat je make-up niet van je gezicht af smelt? Scrol dan snel verder voor dé beauty musthaves die je helemaal in topconditie houden.

Sweat proof make-up tips

Als je snel zweet, hoef je niet veel te doen voordat je mascara en eyeliner zwarte vegen rondom je ogen achterlaat en je foundation naar alle kanten loopt. Het mag dan wel zomer zijn, maar je wilt er uiteraard nog steeds goed uit blijven zien. Daarom hieronder een aantal melt proof make-up tips, zodat jij er dit seizoen ook flawless uitziet. Ook als het kwik boven de 25 graden stijgt. Met behulp van deze beauty producten voorkom je dat je make-up smelt in het warme weer.

1. Moisturizer
Als het vochtig en warm weer is, ben je misschien geneigd om je moisturizer over te slaan en direct je make-up op je gezicht aan te brengen. Dit is niet handig, want een hydraterende basis is op zulke momenten juist belangrijk, om ervoor te zorgen dat je make-up goed blijft zitten. Wanneer je huid te weinig vocht krijgt, reageert het daarop door méér talg en olie te producten, wat halverwege de dag in een glimmende, vette huid resulteert. Hierom is een goede moisturizer op een warme zomerdag nét zo belangrijk als op andere dagen. Sla dit product dus niet over!
Blotting paper musthave sweat proof make-up look2. Primer of fixing spray

Het aanbrengen van een goede primer is dé oplossing om ervoor te zorgen dat je er de hele dag flawless bijloopt. Smeer deze, voor het aanbrengen van je gezichts make-up, op de plekken van je gezicht waar je huid het snelst en meest gaat glimmen. Je voorhoofd, kin, wangen en neus bijvoorbeeld. Dit zorgt ervoor dat je make-up veel langer op z’n plek blijft zitten. Daarnaast kan een fixing spray ook een groot verschil maken. Gebruik deze spray voor en na het aanbrengen van je make-up, om je make-up extra te fixeren. Bovendien werkt een fixing niet alleen erg goed, hij is ook lekker verfrissend. Neem het daarom mee in je handtas, zodat je jezelf gedurende de dag kunt verfrissen met zo’n heerlijke, koele spray. Een sweat proof make-up look gegarandeerd!

3. Minimaliseer

Less is more, zeker op dagen met tropische temperaturen. Met warm weer is het aan te raden om geen of heel weinig foundation te dragen. Op het strand is een foundation overbodig,m want je wilt immers een mooi bruin kleurtje krijgen. Wanneer je wel meerdere lagen aanbrengt en dit zich met zweet gaat mengen, krijg je al gauw een zichtbaar plamuur-effect. En dat willen we natuurlijk niet! Daarnaast raken je poriën dan ook sneller verstopt, waardoor je huid niet goed kan ademen. Hierdoor heb je meer kans op onzuiverheden. Hoe minder je op warme dagen op je huid aanbrengt, hoe kleiner de kans is dat je make-up smelt en/of uitloopt als je huid warm wordt. Wil je toch een frisse teint? Ga dan voor een BB-cream. Een stralende teint zonder kleurtje, krijg je door een goede hydraterende crème te gebruiken

4. Blotting paper

Ken jij blotting paper al? Deze kleine, matterende papiertjes absorberen alle extra olie op je gezicht. Blotting paper is daarom perfect om talg en zweet te absorberen, voordat dat ervoor zorgt dat je make-up uitloopt. Het is slechts een kwestie van even deppen en weg is het overtollige talg. Blotting paper is daarbij ook nog eens gemakkelijk in je tas mee te nemen. Ideaal dus om je gezicht tussendoor op te frissen, zodat je make-up look sweat proof is.

Beautylook sweat proof tips5. Waterproof make-up

Wanneer je zweet kan je mascara uitlopen. Ga daarom in ieder geval in het zomerseizoen voor een waterproof variant, als je de pandabeer-look wilt vermijden. Hoe meer waterproof de mascara is, hoe beter. Het nadeel van de waterproof mascara’s, is dat ze soms zo goed zijn, dat je het er ’s avonds nauwelijks meer afkrijgt zonder dat je een paar wimpers moet opofferen. De oplossing hiervoor is: eerst één laagje normale mascara aanbrengen en vervolgens één of twee lagen waterproof mascara. Op deze manier behoud je een langdurige, sweat proof look, terwijl de basis van normale mascara ervoor zorgt dat je ’s avonds met weinig moeite je ogen schoonmaakt.

6. Waterproof vloeibare eyeliner

Gebruik op warme dagen, naast een waterproof mascara, ook een waterproof vloeibare eyeliner. Hiermee is de kans dat het lijntje boven en/of onder je oog gaat smudgen kleiner dan wanneer je een oogpotlood gebruikt. Een oogpotlood loopt namelijk veel sneller uit. Met een waterproof exemplaar houd je je look ook nog eens zo lang mogelijk mooi.