Als er iets is waar ik dol op ben dan zijn het wel haarmaskers. Omdat mijn haar van nature best droog kan zijn gebruik ikzelf zo’n één keer in de week een zelfgemaakt haarmasker. Vandaag deel ik dan ook graag 3x simpele DIY haarmaskers met je!

1. Kokosolie

Dit is wellicht de meest simpele van allemaal, en ik denk dat de meeste dit haarmasker ook wel herkennen: kokosolie in je haar! Dit masker hydrateert je haar ontzettend goed. Pak een kommetje, doe zo’n 1 of 2 DIY haarmaskerseetlepels kokosolie in de kom en verhit dit in de magnetron totdat het volledig is gesmolten. Laat het daarna iets afkoelen zodat je de olie niet te heet in je haar smeert.

Vervolgens smeer ik altijd eerst mijn hoofdhuid in met de olie, omdat deze bij mij heel erg droog is. Daarna verdeel ik de overige olie over de lengte van het haar, met de focus op de punten. Soms slaap ik hiermee, dan leg ik een handdoek over mijn kussen heen, maar soms laat ik het ook maar 1 uurtje inwerken.

In de douche was ik mijn haar twee keer met shampoo (omdat het vet er anders niet goed uit gaat), en gebruik ik zoals gewoonlijk ook conditioner.

Tip: Heb je nou geen kokosolie in huis? Dan kun je het ook met babyolie van Zwitsal of olijfolie proberen!

2. Ei

Ik ga toegeven, ook ik vond het in het begin raar en eng om ei in mijn haar te smeren. Er wordt gezegd dat je haar bestaat uit eiwitten, doordat je hier ei op smeert zou het een verstevigend effect hebben. Wat daarvan waar is weet ik niet, ik weet wel dat het mijn haar gehydrateerd en versterkend achter heeft gelaten en dat mijn hoofdhuid er ook blij van werd.

Je neemt 1 of 2 eieren (dat hangt er vanaf hoeveel haar je hebt) en klutst deze door elkaar. Ik voegde nog wat kokosolie toe om het beter te kunnen verdelen. Nadat je het hebt ingesmeerd in je haar en hoofdhuid, laat je het 30 minuten intrekken.

Ik ga niet liegen, dit masker begint na een tijdje enorm te stinken, je zult dan ook blij zijn dat je onder de douche kunt. Maar het resultaat mag er zijn! Mijn haar voelt na dit masker daadwerkelijk sterker/dikker aan. Een boost voor je haar!

3. Avocado

Dit is een masker dat ikzelf nog niet heb uitgeprobeerd, maar overal op het internet zijn mensen erover te spreken. Een masker met avocado! Je hebt nodig: één rijpe avocado en 2 eetlepels yoghurt. Het is een kwestie van met elkaar vermengen totdat het een mooie, gladde structuur heeft zodat het gemakkelijk te verdelen is in het haar.

Omdat dit masker voedend is (door de avocado die vet is van zichzelf) is dit masker ideaal voor de droge
hoofdhuid. Laat dit masker zo’n 15-30 minuten intrekken, om het vervolgens goed uit te spoelen. Het zou je haar vooral zacht en glanzend maken!

Ben jij meer van de natuurlijke maskers of koop je liever een kant-en-klare bij de drogisterij?

BewarenBewaren