Een volumineuze bos haar, dat wil iedereen wel. Helaas is niet iedere vrouw met een dikke, volle bos gezegend. Hoe hard je het ook probeert en hoeveel haarlak en mousse je ook gebruikt, binnen een uur is je kapsel weer net zo uitgezakt, als toen je onder de douche vandaan kwam. Gelukkig zijn er allerlei slimme tips en tricks voor de dames met fijn, slap en futloos haar. Tips waarmee je ervoor zorgt dat je haar er veel dikker en voller uitziet. In deze blog leg ik ze je haarfijn uit. Lees je mee?

Volumineus haar

Helaas is niet iedereen van nature gezegend met een mooie dikke bos haar en soms heb je gewoon van die dagen dat je lokken er ietwat futloos en slap bijhangen. Als je jouw sluike
Haar ondersteboven föhnen meer volume haarboslokken van één van je ouders geërfd hebt, kun je daar natuurlijk niet ineens een volumineuze bos van maken, maar een kleine metamorfose is wel mogelijk. Droom jij van een weelderige bos vól volume, maar blijkt iedere ochtend maar waar dat dromen bedrog zijn? Wat mij betreft niet. Een beetje mee volume in je haar moet met onderstaande tips zeker lukken! Scroll snel verder voor de va-va-voom volume trucs!

De beste tips voor meer volume in je haar

Extra volume laat je coupe er niet alleen levendiger uitzien, maar het geeft je ook een flitsend voorkomen en een gezonde, frisse uitstraling. Er zijn natuurlijk producten verkrijgbaar, waarmee je meer volume in je haar kunt krijgen, maar er zijn ook diverse methoden om een weelderige bos haar te creëren. Hieronder deel ik de beste tips met je voor het creëren van super veel volume in je haar, die wél werken. Binnen no-time heb je een mooie, volumineuze bos!

1. Ondersteboven föhnen

Wist jij dat je haar sluiker wordt als je je haar van bovenaf föhnt? De kracht en de warmte van de lucht duwt je coupe als het waren naar beneden, waardoor het futloos wordt. Voor een weelderige bos föhn je van onderen. Zo krijgt de aanzet van je haar meer volume. Het is het beste om je haar natuurlijk te laten opdrogen. Föhn daarom, zodra je haar grotendeels is opgedroogd, je haar op een zo koud mogelijke stand terwijl je ondersteboven hangt, om wat volume in te blazen. Dit is een bekende truc en is ontzettend effectief, vooral wanneer je haast hebt. Gebruik een grote ronde borstel voor nóg meer volume. Gewoon voorover hangen en föhnen. Spuit er vervolgens nog een beetje haarspray in en say hi tegen je volumineuze bos!

Haarproducten tips meer volume in je haar2. Haarproducten

Hiervoor geldt “less is more”. Hoe meer haarspray, droogshampoo, haargel en mousse je gebruikt, des te zwaarder je haar wordt. Zo krijgt je haar geen volume, maar zakt het juist naar beneden. Gebruik daarom iets minder haarproducten en zorg dat het de juiste producten zijn. Met de juiste producten kun je eenvoudig volume faken. Denk bijvoorbeeld aan een volumespray. Hiermee heb je binnen één minuut meer volume in je haar.  Met een droogshampoo of babypoeder kun je je kapsel ook meer volume geven. Babypoeder werkt zoals een volume poeder en is effectiever dan een droogshampoo of haarspray. Je strooit het op de aanzet van je haar en masseert het vervolgens licht in. Hallo volume! Pas dus op dat je niet teveel producten in één keer gebruikt, want dat werkt averecht.

3. Verander je scheiding

Een andere optie is om je scheiding om te gooien. Wanneer jij je scheiding altijd op dezelfde plek draagt, bestaat er een grote kans dat je haar op die plek platter gaat zitten. Verplaats je scheiding daarom eens naar de andere kant om meer volume te creëren. Is je haar hier wat te stug voor? Föhn en borstel je haar dan in een andere scheiding. Zo krijgt je haar aanzet een frisse volume boost en jij een nieuwe look. Win-win!

4. Touperen

Een oude truc is touperen. De techniek is niet goed voor je lokken, maar het is wel gemakkelijk én doeltreffend. Wat is touperen? Om te touperen kam je tegen je haar in. Hiervoor verdeel je je haar in laagjes en begin je bij de kruin met touperen. Kam of borstel het haar dichtbij de wortels naar beneden, naar je hoofdhuid toe. Herhaal dit enkele lagen, totdat je het gewenste effect hebt bereikt. Hierdoor ontstaat extra volume. Breng het met je vingers in model et voila! Hoewel dit een snelle manier is om meer volume te creëren, is het ook één van de meest schadelijke methodes voor je haar. Let er dus wel op dat je dit niet te vaak doet, heb erg geduld en zorg ervoor dat je je haardos voor en na het touperen goed verzorgd. Niemand wordt tenslotte knapper van een vogelnest op haar hoofd.

Touperen haartip volume creëren5. Was je haar op de juiste manier

Let ook op bij het wassen van je haar. Wanneer je je kapsel graag meer volume wilt geven, raden we je aan om je haar niet te vaak te wassen. Dit maakt het alleen maar dunner, waardoor het verslapt. Spoel daarnaast de shampoo heel goed uit, zodat er geen verzwarende resten achterblijven. Ook hierdoor kan je coupe namelijk inzakken. Gebruik jij ook conditioner? Zorg er dan voor dat dit een lichtgewicht conditioner is én dat je deze, net als de shampoo, goed uitspoelt. Een andere goede tip is om de conditioner alleen in de punten aan te brengen. Teveel conditioner is een veel gemaakte haar-fail en komt je kapsel niet ten goede. Door het puur voor de puntjes te gebruiken, ga je makkelijker de hoogte in. Een ongebruikelijk trucje is om eerst conditioner te gebruiken en daarna je haar pas met shampoo te wassen.

6. Regelmatig naar de kapper

Gun jezelf regelmatig een knipbeurt. Een kappersbezoekje is namelijk het ultieme geheim voor meer volume in je haar. Easy it is! Glanzend en gezond haar begint bij het model. Laat het in laagjes knippen, want dit geeft dynamiek aan je haar en voegt vorm toe, wat meteen voor meer volume zorgt. Je kunt het beste om de vier a zes weken je haren laten bijknippen. Dan ziet het er weer stevig, voller en volumineus uit. Precies wat jij verdient!