Haren krullen zorgt bij veel vrouwen voor veel frustratie. Niets is vervelender als krullen die niet blijven zitten, want hier heb je natuurlijk veel tijd en moeite in gestoken. Bij veel van jullie is dit probleem waarschijnlijk wel herkenbaar. Vooral als je dikker haar hebt, is de kans groter dat je krullen niet zo lang goed blijven zitten. Je wilt natuurlijk niet met een uitgezakt kapsel verschijnen, dus hoe zorg je er nu voor dat je krullen netjes op hun plek blijven zitten? Beautylady to the rescue! Er zijn namelijk een paar trucjes die je voor, tijdens en na het krullen kunt toepassen om ervoor te zorgen dat je krullen wél goed blijven zitten. Veranderd jouw prachtige bos met krullen vaak binnen no time in een uitgezakte haardos? Lees dan vooral even verder, want in deze blog vind je zeven eenvoudige tips om je krullen langer te behouden!

Waarom zakken je krullen uit?

Wat voor type haar je ook hebt, iedereen wil graag z’n natuurlijk of gemaakte krullen behouden. Helaas gaat dit in de meeste gevallen niet zonder moeite. De dikte en textuur van je haar zijn erg belangrijk voor het maken van je krullen. Dit is genetisch bepaald, dus hier kunnen we niets aan Haar krullen met krultang tipsveranderen. Zo zullen je krullen sneller uitzakken, wanneer je dik of stijl haar hebt. Toch zit het grootste deel in de aanpak ervan. Als je je haar niet op de jusite manier styled, is het lastiger om de krullen mooi te houden. Gelukkig zijn er voldoende manieren om met een beetje moeite ervoor te zorgen dat ook jouw krullen blijven zitten. Ik garandeer je dat je krullen met de volgende tips een stuk langer op hun plek blijven zitten. Zelfs als je zwaar, glad of stijl haar hebt. Langdurige krullen voor iedereen!

Zo blijft je krul langer mooi

Door deze tips te gebruiken voorkom je dat je krullen binnen no time uitzakken en kun jij voortaan shinen met een prachtige bos krullen!

Tip 1: Was je haar anders

Om ervoor te zorgen dat je krullen langer goed blijven zitten, begint bij je doucheroutine. Als je graag een bouncy krul wilt bemachtigen, is het van belang om te zorgen dat er niet teveel restproducten in je haren zitten die je haardos verzwaren. Conditioner is bijvoorbeeld een product dat ervoor zorgt dat je krullen sneller uitzakken. Het maakt je haar glad en zacht. Dat is prettig als je droog haar hebt, maar niet zo handig als je wilt dat je krullen langer blijven zitten. Sla daarom de conditioner het liefst helemaal over als je na het douchen gaat krullen, of gebruik alleen een heel klein beetje in de puntjes van je haar. Krullen blijven het beste in stug haar zitten. Gebruik daarnaast een volume shampoo dat goed zuivert, zodat je alvast wat extra volume in je haar krijgt.

Tip 2: Prep je haar

Als je iets met je haar wilt doen, wat het uit zichzelf niet zou doen, moet je je haar een handje helpen. Dit kan met behulp van bepaalde producten. Om je haar iets stugger wilt maken, gebruik je een verstevigende mousse. Een mousse kan je haar voor een langere periode extra body geven. De krul pakt beter als je haar stugger is. Ontwar je haar eerst met je vingers voordat het droog is en gebruik vervolgens een ruime hoeveelheid mousse en verspreid dit van de aanzet tot in de punten van je haar. Droog het daarna met een föhn. Probeer een borstel te vermijden, want daarmee trek je een groot deel van het natuurlijk aanwezige volume uit je haar. Kam je haar daarom met je vingers, dit kan een enorm verschil uitmaken.

Apparaten voor stylen van je haarTip 3: Föhn op de koude stand

Zorg, voordat je gaat starten met krullen, dat je haar handdoek droog is. Nadat je de mousse geleidelijk over je haren hebt aangebracht en gekneed, is het het beste om je haren te föhnen. Hierdoor krijgt je haar nóg meer body om mee te werken en blijft het dus beter in model. Föhn je haar echter wel op de koude stand. Je haar op de koude stand föhnen is één van de makkelijkste manieren om stevige krullen te creëren. Door de hitte van de föhn kunnen je haren vaak stijlen worden dan ze in werkelijkheid zijn, tenzij je het juiste opzetstuk (diffuser) voor gebruikt. Heb je wat extra volume nodig? Dan kan het soms ook helpen om je haar ondersteboven te föhnen. Hoe meer volume, hoe meer krullen. Wil je liever geen föhn gebruiken? Gebruik dan een handdoek van microvezel om je haren mee te drogen.

Tip 4: Krullen maar

Nu is het dan echt tot om te beginnen met je curles. Het is hierbij van groot belang dat je een krultang van goede kwaliteit hebt. Krul bij voorkeur met een temperatuur die tussen de 150 – 200 graden ligt. Dit klinkt misschien heet, maar wanneer je een goede krultang hebt, zorgt deze temperatuur niet voor schade, maar juist alleen voor een prachtige krul.

Tip 5: Zet je krullen vast

Laat jij je krullen altijd hangen nadat je ze met de krultang gekruld hebt? Maak krullen in dunne plukjes haar en zodra je een lok hebt gekruld, rol je de lok op en zet je deze vast met een speldje of clipje. Dit handige trucje wordt veel door professionele haarstylisten gebruikt. Dit herhaal je net zolang totdat al je haar is opgerold en op je hoofd is vastgezet. Als je een pluk haar krult en deze direct laat vallen, kan het gewicht van je haar ervoor zorgen dat de krul minder intens wordt en uiteindelijk vrij snel uitzakt. Voor deze stap heb je wel veel haarspeldjes of -clipjes nodig, maar op deze manier kan je de krul echt settelen en langer behouden. Dus, clip the curls!

Tip 6: Extra afkoelen

Wacht totdat je haar volledig afgekoeld is, voordat je de speldjes er rustig één voor één uit haalt. Laat je lokken voorzichtig vallen terwijl je je haar uitrolt. Als je alles los hebt gemaakt, ga je losjes met je vingers door je haar heen. Pas op dat je dit niet te lang, teveel en/of te hard doet, want Mooie roodharige vrouw met een bos krullendan kan je het effect van de krul weghalen. Je krullen vinden uiteindelijk vanzelf een meer natuurlijke vorm door de zwaartekracht. Om extra zekerheid te hebben dat je krullen de hele dag mooi in model blijven, raad ik je aan om er, na het krullen met de krultang, nog wat koude lucht met je föhn overheen te blazen.

Tip 7: Maak het af

Ee haarspray is natuurlijk essentieel bij het fixeren van je krullies. Met een haarspray zorg je ervoor dat je krullen meer steun krijgen en nóg beter blijven zitten. Spuit niet gelijk een hele bus leeft want is zonde van de spray en héél slecht voor je haar. Het is wel erg belangrijk dat je de juiste haarspray gebruikt. Een texturizing spray is een heel goed alternatief voor een haarspray. In tegenstelling tot een haarspray geeft dit minder gewicht en meer volume aan je haar. Hierdoor worden je curles nog luchtiger en krijgen een echte bounce. Het is een proces van proberen en proberen, maar wanneer je uiteindelijk de juiste manier gevonden hebt, zal je haar voortaan in een perfecte krul blijven zitten

Good luck!