We kennen het allemaal (helaas) wel: de bad hair day’s. Soms word je wakker en dan wil je haar maar niet zitten… Dit kan uiteraard heel erg vervelend zijn, zeker als je weinig tijd in de ochtend hebt. Door de jaren heen heb ik mijn slag/krullend/stijl haar weten te leren waarderen, en heb drie tips voor mezelf ontwikkeld die werken waardoor mijn haar vaker goed zit. Ik deel ze graag met je!

Touperen

Soms heb je van dat haar dat, ondanks volumepoeder en droogshampoo, maar geen volume wil krijgen bij de aanzet. Wat ik dan altijd doe is het haar simpelweg touperen. Ik neem dan de Vrouw heeft bad hair dayallerbovenste laag van mijn haren en toupeer lichtjes het haar bij de aanzet, vooral achter op de kruin. Vervolgens laat ik het haar weer los en borstel ik de bovenste haren van de scheiding lichtjes over het getoupeerde haar, zodat het geheel weer ‘normaal’ oogt en niet té extreem. En daar heb je het! Weer haar met volume!

Niet te heet wassen!

Ik merk dat als ik mijn haren te heet was onder de douche, dat mijn haren de komende dagen een grote pluizebol is. Deze tip is vooral aan te raden voor mensen die snel pluizig haar hebben; was je haar dus niet te heet! Persoonlijk was ik het altijd met lauwwarm water, en spoel het na met koud water. Dit betekend overigens niet dat je niet heet kunt douchen, zorg er dan voor dat je haar dan niet bij het hete water komt. Het zou zelfs kunnen zijn dat je hoofdhuid er ook van op knapt door niet te heet je haren te wassen!

Switchen van shampoo en conditioner

Soms gebruik je altijd hetzelfde merk: ik snap je. Als het goed is, waarom zou je veranderen? Ik had diezelfde gedachte, maar soms merk ik dat mijn haar ‘gewend’ raakt aan telkens dezelfde shampoo. Als ik om de zoveel weken mijn haren was met de Aussie lijn, was ik het de komende weken daarop bij wijze van met Garnier shampoo en conditioner. Mijn ervaring is dat het haar dan weer even wordt geprikkeld door een nieuw product, en vaker beter zit!

Hoe pak jij een bad hair day aan? Heb jij tips die er structureel voor zorgen dat je haar beter zit? Laat ze dan vooral achter in de comments! Wie weet heeft iemand er iets aan en hebben we met zijn allen minder bad hair days!