Ik weet nog goed dat ik in groep 8 voor de allereerste keer make-up op had. Om precies te zijn was het mascara. Het voelde zo ongelofelijk zwaar aan op de wimpers, dat het even duurde voordat ik mij er weer aan waagde. Inmiddels draag ik elke dag mascara en is het een vaste prik in mijn make-up routine geworden. Een echte essential dus! Maar naast mascara heb ik nog meer beauty essentials die ik met je deel in dit artikel.

1. Reinigingsmelk

Ik geloof er heilig in dat je make-up tien keer beter op je gezicht zit als je je huid goed verzorgd. Bij die verzorging hoort iets van reiniging. Persoonlijk ben ik gék op de reinigingsmelk van dr. Hoog, maar een andere milde melk vind ik ook prima. De reden waarom ik zo gek ben op reinigingsmelk is omdat het mijn huid niet het gevoel geeft dat het aan het uitdrogen is. Dat gevoel krijg ik wel bij vrijwel alle tonic producten. Vandaar dat een échte beauty essential voor mij, reinigingsmelk is!

Beauty essentials2. Dagcrème

Oke, oke. Touché. Na een goede reiniging hoort natuurlijk ook hydratatie. In de wintermaanden merk ik vooral dat mijn huid écht baad heeft bij een voedende crème. Wederom om dezelfde reden als bij de reinigingsmelk, ik denk écht dat hierdoor make-up beter op de huid zit. Hydrateren is dus voor mij echt een must.

3. Foundation

Ikzelf heb een best goede huid, als je dat over jezelf mag zeggen. Geen last van puistjes, van nature rode wangetjes, wél wat donkere kringen onder mijn ogen, maar geen extreem ‘lelijke’ huid. Tóch vind ik het fijn om foundation of bb-cream op te doen, zodat de teint in mijn gezicht wat egaler wordt. Ik merk dat mijn gezicht op die manier rustiger wordt, en daar voel ik mij toch prettiger bij. Foundation is voor mij dus een essential.

4. Parfum

Ken je dat? Iemand die voorbij fiets en een heerlijke parfumgeur nalaat. Stiekem hoop ik altijd dat ikzelf ook zo ruik, maar daar zal ik nooit achter komen haha! Lekker ruiken vind ik heerlijk, elke dag weer. En ja, ik spuit dan ook élke dag weer parfum op. Overigens niet altijd op mijn huid, maar soms ook op mijn kleding. In parfum kan namelijk een flinke hoeveelheid alcohol zitten, en soms heb ik gewoon niet zoveel behoefte aan dat goedje op mijn huid.

5. Bronzer

I love bronzer! Zoals ik bij de essential foundation al heb verteld vind ik dat fijn omdat het mijn teint egaler maakt. Maar vooral in de winter, wil dat soms wel eens té egaal worden. Een beetje bronzer aanbrengen op het hoofd, hier en daar wat contouren, en ik ben ready to go! Overdrijf het natuurlijk niet, het moet wel blijven matchen met de rest van je lichaam. Maar een mooie sun-kissed look in de winter? Daar heb ik geen problemen mee. 🙂

En zo zijn we alweer door mijn 5 beauty essentials heen! (Of nou ja, eigenlijk zes haha) Naast mascara, zijn reinigingsmelk, dagcrème, foundation, parfum en bronzer voor mij écht onmisbaar. En dat te bedenken dat ik in groep 8 mascara vervelend vond zitten op de wimpers, haha. Wat zijn jouw beauty essentials?