Alle vrouwen (en sommige mannen!) lakken op z’n tijd wel eens hun nagels. De een doet wekelijks een nieuw kleurtje op, de ander houdt alleen van transparante lak, weer een ander doet één keer per maand nagellak op, en nog een ander moet er helemaal niks van hebben. Hoe je het wendt of keert, grote kans dat je wel eens nagellak op je nagels hebt gesmeerd en dus ook deze zeven struggles met nagellak bent tegengekomen!

1. De rechterhand

Of voor de linkshandigen onder ons: de linkerhand. In ieder geval: één hand gaat nooit zo perfect als de andere hand. Heel erg frustrerend als je het mij vraagt. Ik moet namelijk al-tijd mijn linkerhand bijwerken met een wattenstaafje, omdat er kilo’s nagellak naast de nagel is gekomen.

2. Toch-net-niet-dezelfde-kleur stash

Persoonlijk ben ik een enorme fan van roze nagellakjes. Zowel nude-roze als felroze. Van beide heb ik dan ook wel een aantal verschillende kleurtjes. De ene net wat koeler, de ander net wat warmer, de een is wat anders roze dan de andere. En je vriend? Die ziet het verschil niet en verklaart je waarschijnlijk voor gek. Maar gelukkig zie je zelf wel verschil… 🙂

Struggles nagellak3. Het wachten

Ik. Haat. Dit. Denk je leuk je nagels te hebben gelakt, moet je ontzettend lang wachten totdat dit is opgedroogd. Er zijn tips en tricks om je nagellak sneller te laten drogen, maar het duurt altijd ongelofelijk lang totdat de nagellak écht is uitgehard.

4. The smudge

The smudge… Terwijl je aan het wachten bent en ervan overtuigd bent dat je nagellak inmiddels smudge-bestendig-droog is, is het dat niet. Simpele dingen zoals naar het toilet gaan, schoenen aandoen, haren borstelen, een sjaal omdoen kunnen er al voor zorgen dat je nagellak gaat smudgen. Zodat je het er vervolgens in het ergste geval er weer af moet halen en die ene nagel opnieuw moet lakken. Zucht.

5. De teleurstelling

Dan hebben we ook nog eens de teleurstelling: je hebt een leuk nieuw lakje gekocht, blijkt dat het een vervelend dun kwastje heeft of dat het na vier laagjes nog steeds niet mooi dekt. Jammer joh..

6. Je voelt je naakt zonder nagellak

Als je een tijdje elke dag nagellak op hebt gedragen, om vervolgens géén nagellak te dragen. Ik kan je vertellen, je voelt je waarschijnlijk ontzettend naakt. Leeg. Niet compleet.

7. Het is het waard

Maar uiteindelijk zijn alle struggles voorbij het lakken van je nagels het óntzettend waard, omdat het gewoon heel erg leuk is om te doen en er mooi uitziet.

Lak jij eigenlijk vaak je nagels? En wat is jouw favoriete merk en kleur? Let me know!