Dames, we kunnen er niet meer omheen. Het is zomer! We hebben al heel wat mooie, zonnige dagen gehad en we hopen op minstens net zo’n fijne zomer als vorig jaar. Het laarzen-weer is voorbij en we staan te popelen om onze slippers en sandalen uit de kast te trekken en deze te combineren met de leukste zomerse outfits. Ook al laat jouw vakantie nog even op zich wachten, je wilt lekker weer open schoenen dragen. Ja, warm weer staat gelijk aan blote voeten, maar deze worden nog weleens vergeten om te verzorgen. Één van de belangrijkste voorwaarden om open schoenen te kunnen dragen is: verzorgde voeten. Op zowel een zonnig terras als op de werkvloer. Zijn jouw voeten al klaar voor de zomer of is er nog wat werk aan de winkel? Met deze stappen zijn jouw voeten binnen mum van tijd slipper- en sandaalproof!

Je voeten zomerproof in 6 stappen!

Stap 1: Voetenbadje

Als eerste neem je een lekker voetenbadje, voordat je je voeten onder handen gaat nemen. Een voetenbadje is niet alleen heerlijk, het helpt je voeten weer lekker zacht worden en te ontspannen, en het hoeft zeker niet veel tijd te kosten. Vul een voetenbadje met lauwwarm water en voeg eventueel wat baking soda toe voor de antibacteriële werking, of gooi er een bruistablet of bal in. Beide opties hebben een verkwikkend effect. Het ultieme genietmoment is geboren. Vijf minuutjes is lang genoeg. Het is namelijk beter om je voeten niet te lang in het water te laten zitten. Je huid wordt dan week, waardoor er een verhoogde kans is op infecties en schimmels. Vervolgens was je je voeten en spoel je ze nog even na met water. Vergeet de huid tussen je tenen niet, ook niet bij het afdrogen.

Stap 2: Scrubben

Zomerproof voeten zijn niet alleen zachte voeten, maar vooral ook mooie voeten. Na het voetenbadje is het tijd voor een scrub om de dode huidcellen te verwijderen. Je huid maakt 24/7 nieuwe huidcellen aan en dit proces wordt nog eens versneld door aanraking met UV-stralen. Scrub je voeten om de beur met ronddraaiende bewegingen om zo tegelijkertijd de doorbloeding te stimuleren. Vergeet daarbij je tenen, hielen en onderkant van je voeten niet. Gebruik bij voorkeur een speciale voetenscrub, maar een bodyscrub werkt ook goed. Spoel je voeten na de scrubbeurt af met lauwwarm water en dep ze droog. Na het scrubben heb je meteen fluweelzachte voetjes.

Stap 3: Vijlen

Na het scrubben gebruik je een vijl of een puimsteen, om eventueel eelt en kloven van je hiel en onderkant van je voet mee te verwijderen. Dit is namelijk niet het mooiste gezicht als je je blote voeten laat zien. Pas op dat je niet te hard van stapel loopt. Haal niet teveel weg, want anders heb je geen bescherming meer en gaat lopen pijnlijk worden. Iedereen heeft eelt, het is de natuurlijke bescherming van je voeten. Je huid wordt dikker op plekken waar veel wrijving en/of druk wordt uitgeoefend. Dompel je voeten hierna nog een keer af en droog ze af met een handdoek.

Stap 4: Knippen

Aandacht voor je eennagels mag niet vergeten worden in dit stappenplan. Door het voetenbadje zijn je teennagels iets zachter geworden, waardoor ze makkelijker te knippen zijn. Knip je lange nagels en vijl ze daarna recht en in de gewenste vorm. Doe dit met een speciaal schaartje of nippertje. Knip je teennagels niet te kort, want dan loop je het risico op ingegroeide teennagels en dat wil je niet.

Stap 5: Voetencrème

Het meeste werk is gedaan, toch kunnen je voeten nog wel wat extra liefde gebruiken. Om de verzorging van je voeten helemaal compleet te maken, kun je ze extra verwennen met een fijne, verzorgende voetencrème. Dit kan je ook met een bodybutter of -lotion doen. Je hielen en voeten voelen hierna super zacht en verzorgd aan door de hydratatie. Om je voeten de hele zomer mooi te houden, breng je minstens 2 keer per week een voetencrème aan. Even in laten trekken en je bent klaar voor de volgende én laatste stap!

Stap 6: Nagellak

Nu zijn je voeten weer helemaal in topvorm, maar daarmee zijn ze nog niet klaar voor de zomer. Het oog wil ook wat, dus is het tijd voor de finishing touch: een zomers kleurtje op de nagels. Kies een vrolijk kleurtje dat bij je past en zorg ervoor dat de nagels vetvrij en goed schoon zijn, voordat je start met lakken. Het ontvetten gaat het beste met een nagellakremover en een wettenschijfje. De nagellakremover onttrekt vocht uit de nagels, waardoor de lak beter hecht en langer blijft zitten. Begin altijd een basecoat en breng daarna één à twee lagen nagellak aan. Eindig met een topcoat voor extra bescherming en glans. Breng tot slot nog een nagelriemolie aan om de nagelriemen te verzorgen en tadaa: je bent helemaal klaar voor de zomer en het strand! Wat is jouw favoriete kleur nagellak voor de zomer?

Heb jij alle stappen doorlopen? Dan zijn jouw voeten klaar voor slippertjes en sandalen. Je shopt ze hier!