Doordeweeks hebben we het allemaal druk genoeg met studie, werk, sporten en ons sociale leven. De weken vliegen voorbij en helaas is ook het weekend zo weer voorbij. Daarom is het belangrijk om op zondagavond, voordat een nieuwe drukke (werk)week begint, een verwenmoment voor jezelf én je huid in te plannen. Even jezelf een moment van rust gunnen om te relaxen en extra energie te krijgen. Me time is ook het perfecte moment om te ontspannen en je huid een boost te geven met fijne verzorgingsproducten. Met goed voor jezelf zorgen is helemaal niks mis. Plan je zondagavond dus voortaan in voor je beauty routine met onderstaande tips. Hallo me time!

Een optimale beauty routine

Als ik zeg dat we allemaal een druk leven hebben, denk ik dat ik wel voor ons allemaal spreek. Naast het studeren, werken en eventueel het verzorgen van de kids, willen we op sociaal vlak natuurlijk ook nog van alles doen. En dan schiet dat momentje voor jezelf er nog wel eens in. Of je bent te druk of gewoonweg te moe. Om die reden plan ik sinds een paar weken elke zondag(avond) tijd voor mezelf in. De zondag is hier de ideale dag voor, omdat het het einde is van een drukke (werk)week en we ons zo kunnen opladen voor een nieuwe week vol nieuwe uitdagingen en kansen.

Tijdens me time vind ik het zelf heerlijk om wat uurtjes met een goed boek of tijdschrift door te brengen, maar ook het kijken van een leuke film of serie is voor mij een goede manier van ontspanning. Het liefst loop ik dan in mijn joggingbroek met oversized sweater. Oh, en de fluffy sokken natuurlijk niet te vergeten! Zo kom ik helemaal in de relax stemming en verdwijnt de drukte van de afgelopen dagen letterlijk van mij af.

Zondagse ritueel

Waarom zouden we deze donkere, natte en koude periode niet gebruiken voor wat extra energie en self care door lekker warm binnen te blijven en aandacht aan onszelf en onze huid te geven? Een zondags ritueel zorgt over het algemeen voor een betere nachtrust, waardoor je met een veel uitgeruster gevoel wakker wordt. Op deze manier ben jij helemaal klaar voor een nieuwe week! Is jouw beauty routine er de afgelopen tijd een beetje bijgebleven? Dan is dit een mooi moment om het zondagse ritueel van chillen en huidverzorging weer op te pakken. Voor een avondje verwennerij voor je huid heb je bovendien niet veel nodig. Lees mijn tips, klap je laptop dicht/zet je computer uit en ga aan de slag met je beauty routine!

Tip 1: Muziek aan, lichten gedimd

Rustgevende muziek, en daarbij bewust ademhalen, kan je bloeddruk aanzienlijk verlagen. Kies daarom, voordat je aan de slag gaat, muziek uit dat een ontspannende en rustgevende werking op jou heeft. Alles is geoorloofd, zolang het jou maar rust en ontspanning geeft. Zingen mag! Maak de ontspannende sfeer helemaal af door de verlichting te dimmen en de tv, je laptop, tablet en telefoon te vermijden. Dit licht geeft namelijk een signaal aan je lichaam af dat het dag is en dat is nu net niet wat je wil tijdens je beauty routine op zondagavond. Steek in plaats daarvan een paar (geur)kaarsen een en begin vervolgens met de eerste stap van je verzorgingsritueel.

Tip 2: Goede reiniging

De kans is groot dat jij je gezicht elke ochtend en avond al reinigt, maar vaak gebeurt dit even vlug voor je je make-up opdoet of naar bed gaat. We nemen nooit echt de tijd om onze huid optimaal te reiniging. Geef het maar eerlijk toe….Besteed tijdens het ritueel eens meer tijd en extra aandacht aan je reiniging. Begin met het schoonmaken van je gezicht, masseer vervolgens een frisse reinigingsmousse, -lotion of -tonic in je huid en eindig met een goede, verzorgende crème. Vergeet ook niet tussendoor van het afspoelen met lauw water te genieten. Reinig je huid met aandacht.

Tip 3: Vergeet de massages niet

Als ik mocht kiezen, stond een full body massage bovenaan op mijn lijstje voor zo’n avond ritueel, maar dat is, helaas, niet realistisch. Belangrijk is dat je de kleine massages ook niet vergeet. Met een oogserum of -crème masseer je bijvoorbeeld de vermoeidheid weg en zorg je tegelijkertijd voor een mooie, glanzende, egale huid rondom je ogen. Breng het product met je vingertoppen aan en klop de crème rondom je ogen voor het beste effect.

Tip 4: Serums

Voor een optimale verzorging mag een serum niet in je ritueel ontbreken.Een serum bevat vaak hoge concentraties huid-eigen ingrediënten, waardoor ze een echte boost voor je huid zijn. Van een voedende en verzachtende olie wordt je huid extra stralend en zacht!

Tip 5: Maskertje

Als je je huid een extra cadeautje wilt geven, neem je ook een gezichtsmasker op in je beauty routine. Een masker is altijd fijn, en hoort wat mij betreft zeker thuis in je beauty routine. Even heerlijk ontspannen en je huid meteen een goede oppepper geven. Je huid krijgt gedurende de dag veel te verduren, dus af en toe iets extra’s wordt absoluut gewaardeerd door je huid. Kies een masker die goed bij jouw huidtype past, voor de beste verzorging en het mooiste resultaat. Heb je geen gezichtsmasker in huis? Geen nood, want je kunt met een paar producten uit je keuken heel eenvoudig zelf een fijn gezichtsmasker maken.

Tip 6: Warm bad

Er gaat niets boven een lekker bad. Heerlijk even bijkomen en aan niets denken, met een warm bad, een lekker ruikende bruisbal, een tijdschrift en een kop thee of een glas wijn. Dat is echt genieten. Heerlijk even bijkomen en aan niets denken. Gebruik eventueel nog een haarmasker om ook je haar extra verzorging te geven. Dit is perfect om je verwenavond mee af te sluiten. Uiteraard kun je je beauty routine ook starten met badderen, als daar je voorkeur naar uit gaat. Heb je geen bad? Een warme douche is minstens net zo fijn! Kruip vervolgens in bed met een goed boek extra rust en ontspanning. Om mijn “me time” momentje helemaal compleet te maken lak ik vaak mijn nagels nog even aan het einde van de avond met en mooi kleurtje, passend bij het seizoen.

Staat jouw zondagse ritueel al in je agenda? Ik ben heel benieuwd hoe die verlopen is!