Je nagels zijn meer dan een middel om iets kleins mee op te pakken of mee te krabben wanneer je jeuk hebt. Toch worden ze regelmatig vergeten in de uiterlijke verzorging. En dat is zonde, want mooie, gezonde nagels zorgen voor een verzorgde uitstraling. Onverzorgde, broze nagels zorgen over het algemeen juist voor een ongezonde indruk. En dat wil je natuurlijk voorkomen, waardoor je er beter voor kunt zorgen dat je handen en nagels er gezond en sterk uitzien. Zo genereer je een positieve, eerste indruk en krijgt je zelfvertrouwen tegelijkertijd ook een boost. Nagels die er verzorgd uitzien, zijn voor vrouwen onderdeel van een mooi uiterlijk. Helaas heeft niet iedereen van zichzelf sterke, lange nagels. Heb jij last van zwakke nagels die snel afbreken en/of scheuren? Dan is deze blog zeker iets voor jou! Lees snel verder voor dé tips voor gezonde en sterke nagels!

Van broze nagels naar gezonde nagels

Zwakke nagels zijn niet alleen een teken dat ze wel wat meer aandacht mogen hebben. Belangrijker nog, is dat je nagels eigenlijk de spiegels van je gezondheid zijn. Broze nagels die snel breken en scheuren kunnen een signaal zijn dat je een tekort hebt aan bepaalde voedingsstoffen. Heb je last van broze nagels die snel afbreken en/of scheuren en wil je jouw zwakke nagels versterken? Ga dan aan de slag met de onderstaande tips om goed verzorgde, sterkere en gezondere nagels te krijgen!

Nagels vijlen voor gezonde en mooie nagels6 tips voor pareltjes van nagels

Met deze tips zijn jouw handen en nagels binnen no-time verzorgd én gezond!

1. Nagelverzorging

De belangrijkste tip is natuurlijk: blijf je nagels goed verzorgen. Geef ze wekelijks een manicure en doe dit op de juiste manier. Dat is belangrijk voor gezonde en sterke nagels. Lange nagels zijn misschien mooi, maar kortere zijn handiger. De kans is dan kleiner dat ze ergens achter blijven haken en vervolgens afbreken. Wees daarnaast voorzichtig met je nagelriemen. Knip deze niet, beschadigde nagelriemen kunnen namelijk je hele nagel beschadigen. Let er bovendien op dat je je nagellak nooit langer dan één week op je nagels laat zitten. De nagellak droogt in, waardoor je nagels kunnen verkleuren. Voor het verwijderen van je nagellak kun je het beste een remover gebruiken zonder aceton. Aceton droogt je nagels en nagelriemen ook erg uit.

2. Hydrateren

Net als onze huid, hebben ook onze nagels en nagelriemen dagelijks vocht nodig. Een goede hydratatie is ook hierbij van groot belang. De gezondheid en je nagelsterkte hangen in belangrijke mate af van hoe gezond je nagelriemen zijn. De meest effectieve manier om dit te doen is door je nagels en nagelriemen met vaseline, avocado-olie of amandelolie in te wrijven. Dit houdt je nagels gehydrateerd. Masseer je nagels en de huid eromheen goed. Gebruik daarnaast een lotion of een vochtinbrengende crème nadat je je handen hebt gewassen. Hiermee voorkom je dat je nagels uitdrogen en afbreken en het zorgt voor sterke en gezonde nagels.