Het is een struggle waar elke vrouw weleens mee te maken heeft. Je bent net zo lekker bezig, je hebt je handen goed verzorgd en bent bezig om je nagels een mooie kleurtje te geven. Vol goede moed ga je aan de slag. De ene hand gaat altijd als een speer, maar dan kom je aan de bij de gevreesde “verkeerde” hand. De moed zakt je meteen in de schoenen, dat wordt weer een zooitje. Dit kan je hele stappenplan voor perfect gelakte nagels verpesten! Met nagellak remover zit jij klaar om minuten lang te spenderen aan het lakken van die andere hand. Gelukkig zijn er een paar simpele trucjes hoe je dit het beste aan kunt pakken, zonder dat het lijkt alsof je aan het vingerverven bent. Met deze simpele tips in je achterhoofd, gaat het lakken van je nagels de volgende keer gegarandeerd een stuk vlotter én netter.

Keep it steady

Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat je het kwastje goed in je hand hebt. Zoek een comfortabele houding om het kwastje vast te houden en oefen steeds in die houding. Houdt het kwastje tussen je duim en de zijkant van je wijsvinger voor een stevige greep. Laatje middelvinger hierop rusten voor extra stevigheid. Houd je pink gestrekt, terwijl je ringvinger aan de onderkant van het borsteltje rust. Gebruik je duim en Netjes nagels lakken met lakwijsvinger om het kwastje tijdens het lakken van je nagels heen en weer te bewegen. Dit verkleint de kans op een uitschieter.

Niet teveel lak

Gebruik niet teveel lak. Zorg ervoor dat er maar een klein beetje nagellak op je kwastje zit. Je kunt beter iets vaker je kwastje erover halen, dan dat je met een dikke klodder begint. Dit gaat geheid fout, zeker bij je “verkeerde” hand. Je denkt misschien dat je sneller klaar bent door er meteen een dikke laag op te smeren, maar uiteindelijk ben je hoe dan ook onnodig tijd kwijt aan het nagellak vrijmaken van je vingertoppen. Het is namelijk altijd moeilijker om foutjes te herstellen dan om een extra laagje aan te brengen. Hoe minder overtollige nagellak je op je vingers aanbrengt, hoe beter.

Neem de tijd

Haastige spoed is zelden goed en dat geldt ook bij het lakken van je nagels. Hoe vaak denk niet vlak voordat je de deur moet, “nog snel even mijn nagels lakken”? En hoe vaak kom j dan ergens aan met verpeste nagels? Juist, snel je nagels lakken is gewoon geen optie. Neem er rustig de tijd voor en zorg ervoor dat je nagels de tijd hebben om te drogen, voor het mooiste resultaat.

Start in het midden

Lak je nagels in gedeeltes, begin in het midden en lak daarna de zijkanten. Zo kun je nagellak preciezer aanbrengen. De beste strategie voor het lakken van je nagels? Zet een stip onderaan het midden van je nagel en Lak en toolstrek in één beweging een strook naar boven. Kleur je nagels vervolgens in door een strook links en een strook rechts te lakken. Houd de laagjes zo dun mogelijk om verkeerde bewegingen en foutjes te vermijden. Tip: als je aan de buitenkant van je nagels een klein streepje naturel nagel overlaat, dan lijken je nagels optisch langer!

Opruimploeg

Is het ergens toch misgegaan? Dan grijp je al snel naar een wattenstaafje en een flacon nagellakverwijderaar. Bij gebrek aan werkt dat best goed, maar gebruik bij foutjes liever een tandenstoker om de overtollige nagellak te verwijderen. Een wattenstaafje kan weer pluisjes achterlaten en dan kun je alsnog je hele nagel opnieuw doen. Wat ook handig is om te hebben, is een corrector pen. Hiermee kun je op een snelle manier schoonheidsfoutjes verhelpen.

Beweeg je hand

Lukt het met bovenstaande tips en trucjes niet? Beweeg dan je hand in plaats van het kwastje. Niets is zo vervelend als een kwastje dat alle kanten op gaat als je met je “verkeerde” hand moet lakken. No way dat je Vrouw met nagel lakjouw nagels dan netjes gelakt krijgt. Doe het dan eens andersom: beweeg je vinger onder het kwastje door. Je houd je kwastje gewoon stil en beweegt de hand waarvan je nagels gelakt moeten worden. Zo doet je “goede” hand toch nog gewoon het werk.

Oefening baart kunst

Ook bij het lakken van je nagels geldt het eeuwenoude gezegde “oefening baart kunst”. Dit klinkt misschien cliché, maar is hartstikke waar. Hoe vaker je je nagels lakt, hoe beter het je af zal gaan.

Tadá, met deze simpele trucjes lak jij eindelijk netjes ál je nagels en loop je er voortaan bij alsof je net een manicure hebt gehad.