Je skincare routine is iets waar je dagelijks mee te maken hebt. Iedereen heeft zo zijn eigen ritueel, maar je moet er wel op letten dat je de juiste routine toepast. Huh, zijn hier regels voor? Zeker, je huid is het grootste orgaan en die moet je met zorg behandelen. Er zijn veel trends, producten en routines op het gebied van huidverzorging, maar lang niet alles is goed voor je huid. Er worden dan ook veel fouten gemaakt als het gaat om de verzorging van onze huid.

Een goede routine is een must voor een gezonde, stralende huid. Doe jij wel de dingen die echt goed voor jouw huid zijn? Omdat het belangrijk is te weten wat goed is om te smeren en wat je juist beter kunt laten, heb ik de meest voorkomende fouten op skincare gebied voor je op een rijtje gezet. Na het lezen van deze blog maak je deze fouten nooit meer :)!

#1. De verkeerde skincare producten

Geen huid is hetzelfde en elk huidtype heeft andere behoeften. Niet alle verzorgingsproducten zijn voor alle huidtypen geschikt, waardoor het belangrijk is de producten te gebruiken die het beste voor jouw huidtype zijn. Doe je dit niet en gebruik je tijdens jouw skincare routine producten Huidverzorging verschillende fasesdie niet bij je huidtype passen, ga je al de mist in. Het is ontzettend belangrijk om de juiste producten te kiezen voor jouw huidverzorging. Ontdek of je een droge, vette of normale huid hebt. Als je het moeilijk vindt om dit te bepalen, kun je bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste om advies vragen.

#2. Té agressieve producten

Het gebeurt vaak dat vrouwen met een onzuivere of vette huid, agressieve reinigers of toners gebruiken waar bijvoorbeeld alcohol aan is. Doordat ze een reiniger gebruiken die niet geschikt is voor hun huid, krijgen ze huidproblemen. Op deze manier reinig je je huid wel, maar kan het tegelijkertijd ook flink geïrriteerd, uitgedroogd of zelfs beschadigd raken. Het gevolg is een doffe, droge en geïrriteerde huid met soms zelfs puistjes. Het reinigen van je gezicht is één van de belangrijkste stappen van je huidverzorging, gebruik dus liever een milde cleanser met verzorgende ingrediënten om dit soort vervelende problemen te voorkomen.

#3. Make-up niet verwijderen

Als je na een drukke dag ’s avonds laat of na een avondje stappen thuiskomt, is het soms erg verleidelijk om meteen je bed in te duiken. Zonder je make-up er af te halen. Dit hebben we allemaal weleens gedaan toch? Probeer dit echt nooit meer te doen als je een mooie, gezonde huid wilt. Het is erg belangrijk je make-up te verwijderen en je gezicht goed te reinigen voor het slapen gaan. Je huid vernieuwt en herstelt zich ’s nachts, maar wanneer je met make-up gaat slapen, wordt dit proces belemmert. Bovendien raken je poriën ook verstopt, wat kan leiden tot Skincare routine vrouwonzuiverheden. Als je het soms lastig vindt om je make-up er nog af te moeten halen als je laat thuis bent, leg dan een pakje reinigingsdoekjes naast je bed. Je huid zal je eeuwig dankbaar zijn!

#4. Je gezicht niet reinigen

Sommige vrouwen denken dat je je gezicht niet hoeft te reinigen als je geen make-up draagt. Niets is minder waar! Ook als je geen make-up gebruikt, is het voor een goede huidverzorging een must om ’s ochtends en ’s avonds je gezicht te reinigen. Je huid wordt immers niet alleen vuil van make-up, maar ook doordat je de hele dag door aan je huid zit en van bijvoorbeeld de uitlaatgassen die in de lucht hangen. Reinigen is de key om je huid gezond, fris en stralend te houden! Het schoonmaken van je gezicht duurt maar een paar minuten, dus waarom zou je het overslaan als het grote gevolgen kan hebben? Daarnaast worden andere verzorgingsproducten, zoals een dag- en nachtcrèmes en serums, beter door je huid opgenomen als je huid goed gereinigd is.

#5. Geen SPF smeren

Alleen in de zomer met een SPF smeren is een veelgemaakte fout. De schadelijke effecten van UV-stralen zijn de hoofdoorzaak van huidveroudering. Dat is wel even schrikken toch? We vinden het allemaal heerlijk om van de zon te genieten en mooi bruin te kleuren, maar helaas is de UV-straling helemaal niet goed voor je huid. Bescherm je huid dus altijd zo goed mogelijk door producten met een SPF te gebruiken. Denk hierbij aan een dagcrème, zonnebrandcrime, BB cream en foundation. En smeren met een SPF doe je niet één keer per dag, maar een aantal keren en het Dagcrème smerenhele jaar door. UV-straling is er in overvloed, ook als het bewolkt is. Vergeet niet om ook op je nek en handen een beschermende factor aan te brengen en zeg nee tegen de zonnebank! Alleen op die manier ben je optimaal beschermd. Ook met bescherming kun je een bruin kleurtje krijgen.

#6. Te vaak scrubben

Ook al verzorg en reinig je je huid nog zo goed, soms kan je huid wel een extra oppepper gebruiken. Hier kun je voor zorgen door je gezicht een scrubbeurt te geven. Scrubben is namelijk erg belangrijk om de doorbloeding te stimuleren en dode huidcellen te verwijderen. Hierdoor zal je huid weer lekker zacht en schoon aanvoelen. Let er wel op dat je je huid niet te hard scrubt en niet te vaak. Dit kan erg schadelijk zijn voor je huid. Houdt het bij 1 tot 2 keer per week voor het beste resultaat. Heb je een gevoelige huid? Dan is 1 keer per week echt voldoende. Maskers doen het overigens ook goed. Hier kun je lekker mee ontspannen en het geeft je huid een fijne boost. Zorg ervoor dat je een scrub en masker gebruikt die geschikt zijn voor jouw huidtype.

#7. Geen dagcrème

Dagcrème, nachtcrème, anti-ageingcrème, oogcrème, lipcrème, serum, primer en BB cream. Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat tegenwoordig een crème voor. In principe hebben we al deze verzorgingsproducten helemaal niet nodig vind je huid die overdosis aan producten helemaal niet fijn. Toch komt het vaak voor dat we veel te veel crèmes tegelijk gebruiken, terwijl genoeg hebt aan een dagcrème of een milde moisturizer. Kies er eentje die geschikt is voor jouw huidtype, voedend is en een SPF factor bevat. Dat is echt voldoende voor een goede huidverzorging en deze kan je dan voor zowel de ochtend als avond gebruiken.

Huidverzorgingsproducten#8. Ongeduld

Een andere, en laatste, veel voorkomende fout is dat we te ongeduldig zijn. Je skincare routine is onderdeel van je dagelijkse routine, besteed er dus voldoende aandacht aan. Wees je ervan bewust dat je de verschillende stappen van je huidverzorging aan het uitvoeren bent en dat het wel even kan duren, voordat je de goede resultaten gaat zien. Soms moet je huid wennen aan bepaalde producten en/of ingrediënten als je een nieuw huidverzorgingsregime begonnen bent. Het kan zelfs zo zijn dat je huid eerst een beetje onrustig lijkt te worden. Dat is niets om je zorgen over te maken. Neem er de tijd voor, want je huid wordt er alleen maar gezonder en mooier van. Geduld is een schone zaak!

Welke skincare fouten heb jij weleens gemaakt?