Het nieuwe seizoen ligt op de loer en zo ook de beauty trends die daarbij horen. Net als met de mode, veranderen ook de trends op het gebied van beauty de komende maanden weer. We kunnen niet wachten en kijken allemaal met smart uit naar warmer weer en de bijbehorende trends. Trends voor zowel een dagelijkse look als voor een toffe uitgaanslook. Welke trends gaan ons in 2019 inspireren? We zien voornamelijk subtiele aanpassingen in make-up en slechts enkele extreme wendingen. Beautylady blikt vooruit naar wat dit jaar onze beautywereld gaat verrijken en heeft de meest mooie en opvallende trends voor je op een rij gezet. Ben jij klaar voor een goede dosis glitter, glossy en kleur en benieuwd welke veranderingen jij dit jaar kunt doorvoeren in je dagelijkse make-up routine? Ik maak jullie alvast klaar voor het voorjaar, dit zijn dé beauty trends van 2019!

#1 Minimalistisch

Less is more, ga in 2019 voor zo min mogelijk make-up. Een minimalistische en subtiele make-up look is waar we dit jaar naar toe gaan. Ik ben er absoluut fan van en je kunt ’s ochtends iets langer in je bed blijven liggen. Wie vind dat nu niet fijn? Houd het daarom bij een laagje lichte foundation, wat mascara, blush en een zacht lipproduct en je bent good to go.

Oogmake-up beauty trends#2 Lippen accentueren

Minimalistisch is the key, dus accentueer alleen je lippen als je wel voor een iets uitgebreidere make-up look gaat. Breng je lipstick aan en ga er volgens met een lichtere foundation of concealer omheen. Tot slot kun je nog wat highlighter aanbrengen bij jouw cupido boog. Zo geef je de illusie van een lift en lijken je lippen veel voller. Houd het verder rustig door alleen nog wat mascara te gebruiken.

#3 Matte huid

Vorig jaar was een glimmende huid dé trend, in 2019 stopt die trend. Een matte huid neemt het over, want een matte finish is wat we dit jaar steeds vaker zien terugkomen. Je huid hoeft dus niet langer te glimmen en stralen, dus poeder er gerust op los. Met een foundation die je huid mat maakt en eventueel een goede concealer ben je al aardig op weg en voor het laatste beetje glans poeder je je gezicht nog af. Zo heb je gegarandeerd een mooie, natuurlijke look, waarbij je bijna niet ziet dat je make-up op hebt.

#4 Blush

Blush is wel een blijvertje dit jaar. Een verandering bij deze trend is dat de blush in felle kleuren zal worden aangebracht en niet alleen op de jukbeenderen, maar neem ook gerust je slapen mee. Je blush mag dit Blush beauty trendsseizoen dus behoorlijk aanwezig zijn. Dit is wellicht niet echt een alledaagse look, maar wel heel leuk voor een avondje uit.

#5 Gekleurde oogleden

op onze oogleden mogen we losgaan. Eigenlijk mag alles in 2o19. Of je nou fan bent van groene, oranje, rode of blauwe tinten, je kunt het zo gek niet bedenken. De oogschaduw mag de komende seizoenen lekker dik worden aangezet op je oogleden, want de felle kleuren mogen van een afstand gezien worden.

Accentuur je ogen bijvoorbeeld met rode oogschaduw. Als je voor een subtiele look wilt gaan breng je de make-up alleen op je ooglid aan. Ben je niet vies van een beetje rood? Dan kun je ook boven de arcadeboog en onder het oog losgaan met de oogschaduw. Ook goud doet het goed op je ogen. Niet alleen tijdens een feestje, maar het hele jaar door shine je met een beetje goud op je ogen. Vooral bij een warme tint in de huid is goud een mooie kleur voor je oogleden. In ’t goud straal je! Te heftig? Een gouden eyeliner is dan een mooi alternatief. Let er hierbij wel op dat je de rest van je make-up rustig houdt.

#6 Opvallende eyeliner

Ook op het gebied van eyeliners gaan we meer kleur zien. Zwarte eyeliner zien we al een hele tijd in het straatbeeld, maar gekleurde eyeliner nog niet. Ruil dit jaar je normale eyeliner eens in voor eentje met wat meer kleur. Denk aan vurig rood, geel of kobaltblauw. Gewaagd? Misschien wel, maar het is wel super leuk voor de afwisseling. Vooral als het zonnetje zich straks vaker laat zien straal jij met een roze of blauw gekleurd lijntje onder je ogen.

#7 Veel mascara

Wil jij je ogen er nog meer uit laten springen? Met een paar extra lagen mascara moet dat helemaal goed komen. Breng dus gerust wat meer mascara dan gebruikelijk aan. Let er op dat je geen klontjes krijgt, maar je wimpers mogen best wat meer spinnenpooteffect krijgen. Het is anno 2019 namelijk prima om met iets minder wimpers rond te lopen.

#8 Gloss

Dit is wellicht de grootste trend voor dit jaar in beautyland. Gloss is back and here to stay. En daar worden we blij van! Een beetje gewaagd dat wel, maar door niet te extreem te smeren met glimmende lipgloss kan Lippenstift en gloss beauty trendsdeze trend erg goed werken. De tijd van matte lippen hebben we inmiddels ver achter ons gelaten. Dit jaar gaan we voor verzorgde en stralende lippen. Je hoeft niet te overdrijven, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je erbij loopt als een glimmende discobal. Je bereikt het mooiste effect door je lippen te scrubben, een verzorgende lippenbalsem aan te brengen en vervolgens los te gaan met lipgloss. Zelfs als je voor de rest amper make-up draagt, kan een felle, glimmende los je hele gezicht opfrissen. Daarnaast zijn glimmende lippen helemaal hot voor een subtiele, gewaagde look.

#9 Vervaagde rode lippen

Wat lippenstift betreft gaan we het liefst voor een beetje vervaagd. Doei strakke rode lippen. Met deze beauty trend ga je voor een nonchalante look en is erg simpel te maken. In plaats van neen lipstick én een lipliner te gebruiken, gebruik je bij deze trend alleen een lippenstift. Breng een beetje lippenstift aan in het midden van je lippen en veeg dit vervolgens met je vinger uit om een niet-zo-statement rode lip te creëren. Je kunt bij deze trend ook spelen met verschillende kleuren op je lippen. Bijvoorbeeld rood op je bovenlip en fuchsia op je onderlip.