Zelf draag ik niet iedere dag lippenstift, alleen voor bijzondere gelegenheden óf als ik er zin in heb. Veel ervaring heb ik dus niet met het kopen of dragen van lippenstift, vandaar dat ik op zoek ging naar hacks! Ik heb er een aantal gevonden die ik handig vond, dus ik deel ze graag met je!

1. Bloedsomloop in je lip

Als je wilt weten welke kleur jou van nature het beste staat, moet je ervoor zorgen dat het bloed gaat stromen in je lippen zodat deze een duidelijkere kleur krijgt. Dit kun je doen door zacht op je lippen te bijten of te zuigen, maar ook door met een tandenborstel over je lippen te wrijven na het tandenpoetsen.

2. Velletjes wegpoetsen

LippenstiftNiks is vervelender dan lippenstift op hebben als je velletjes hebt, dus deze kun je gemakkelijk wegpoetsen met een tandenborsten na het tandenpoetsen! Zoals je net zag stimuleert dat ook nog eens de bloedsomloop in je lippen waardoor je natuurlijke kleur omhoog komt!

3. Suiker op je lippen!

Een andere manier om velletjes weg te werken is door te scrubben met suiker op je lippen. Niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens effectief.

4. Maak het lijntje strak

Vooral als je voor een felle lipkleur gaat, zie je snel of de lipstick lijn strak is of niet. Je kunt dit corrigeren en nóg strakker maken door je mond te omlijnen met concealer en een kwastje. Op die manier vallen je lippen extra op omdat het mooi strak is afgewerkt.

5. Go nude zonder lipstick

Wat ik persoonlijk vaak doe als ik geen zin heb ik mijn eigen lipkleur, maar ook niet in een velle lipstick én ik heb geen nude kleur bij me: foundation of concealer over je lippen heen! Vele zeggen dat dat ‘alweer uit is en not done’, maar als je het goed en subtiel doet vind ik dat het nog steeds hartstikke mooi kan zijn.

6. Lippenstift vermijden op je tanden

Je ziet het wel vaker bij sommige mensen, lippenstift op de tanden. Je kunt dit grotendeels voorkomen door je duim in je mond te stoppen, en deze met je lippen eromheen gesloten als het ware uit je mond te trekken. Je zult zien dat een groot deel van de lippenstift die aan de binnenkant zat, nu op je duim terecht is gekomen.

7. Vollere lippen

Als je wilt dat het lijkt alsof je vollere lippen hebt: gebruik een lichtere kleur lippenstift om in het midden van je mond aan te brengen. Dit zorgt voor dynamiek zodat je lippen er voller uit zullen zien.

8. Lipstick als blush

Een hack om meer te doen met je lippenstift dan alleen op je lippen smeren: gebruik een beetje lippenstift en smeer dit op je wangen! Zo gebruik je het als een soort van cream blush.

9. Oefening baart kunst

De laatste hack maar zeker niet de onbelangrijkste: oefening baart kunst. Hoe vaker je iets doet hoe gemakkelijker het wordt. Misschien moet ik dan toch maar iets vaker lippenstift dragen zodat ik nóg meer hacks kan vinden! 🙂

Draag jij vaak lippenstift? En weet jij nog andere hacks? Let me know!