Het is volop lente; het weer wordt steeds beter en de temperaturen gaan langzaam omhoog. Niet alleen de kledingitems voor de zomer komen weer tevoorschijn, het betekent ook dat het weer tijd is voor loopneuzen, rode ogen en enorme niesbuien. Ja hoor, het hooikoorts seizoen komt er weer aan. Dit jaar komt het hooikoorts seizoen maar traag op gang. Dit komt doordat april een koude en regenachtige maand was. Dat heeft de groei van het gras vertraagt, waardoor er op dit moment nog maar weinig pollen in de lucht aanwezig zijn. Heb jij last van hooikoorts en wordt het gebruik van make-up je daardoor ook onmogelijk gemaakt? Gebruik dan de volgende beauty trucjes om je make-up alvast hooikoorts proof te maken.

Wat is hooikoorts?

Bij hooikoorts ben je allergisch voor gras- en/of boompollen. Deze pollen worden ook wel stuifmeel genoemd. Als de bloemen, bomen, planten en grassen in bloei staan scheiden zij dit stuifmeel af en zweeft het door de lucht. Wanneer je last hebt van hooikoorts reageert je immuunsysteem overactief op het stuifmeel dat je inademt. Bij mensen met hooikoorts ontstaan er een allergische reactie en raken de slijmvliezen bij je neus, keel en ogen geïrriteerd. Eigenlijk is hooikoorts een verzamelnaam voor verschillende allergieën. Er zijn namelijk meerdere polsoorten. Hooikoortspatiënten hebben dan ook één of meerdere pollenallergieën.

Haar

Last van de ogen - hooikoortsErg stijl haar is de haartrend van dit moment, maar niet helemaal ideaal als je last hebt van hooikoorts. Recht haar zorgt er namelijk voor dat je deels rode en opgezwollen gezicht alleen maar meer opvalt. Kies daarom voor een meer golvende of krullende look. Door de volle bos krullen om je gezicht heen, oogt je gezicht kleiner. Of kies juist voor een kapsel uit je gezicht, haarproducten kunnen je hooikoorts erger maken en het haar dat in je gezicht hangt kan ook zorgen voor meer irritatie. Met een messy staart of een nonchalante knot zit je altijd goed!

Ogen

Je ogen wil je natuurlijk accenturen, ook tijdens het hooikoorts seizoen. Waterproof mascara mag nu vanzelfsprekend niet in je beauty routine ontbreken. Normaal gesproken kies je voor een zwarte eyeliner of köhlpotlood, tijdens het hooikoorts seizoen kan je beter gaan voor lichte kleuren. Doordat je ogen jeuken en je er vaak in wrijft, zijn ze rood, knijpen ze een beetje dicht en lijken ze kleiner dan normaal. Gebruik daarom een wit, perzikkleur of beige oogpotlood en breng daarmee een randje aan op de binnenkant van je onderste wimper rand. Het wit in je ogen komt daarmee meer naar voren. Breng daarna een donkere eyeliner aan op de binnenkant van je bovenste wimper rand en breng vervolgens een laagje mascara aan op je wimpers. Zo lijken je ogen groter en zal je blik opener en minder rood zijn.

Roodheid

Zakdoekjes voor je loopneus en wrijven in je jeukende ogen. Je huid krijgt flink te verduren tijdens het hooikoortsseizoen. Je huid zal al snel rood uitslaan en uitdrogen. Daarom is het belangrijk dat je een goede hydraterende crème aanbrengt, vooral op de rode plekken. Een primer kan je roodheid goed verbergen. Breng daarna wat groene corrector aan op je rode neus. Groene correcters zijn perfect om roodheid te maskeren. Daaroverheen je normale foundation of concealer en niemand die je rode neus opmerkt.

Gezicht

Hooikoorts heeft vaak een pafferig gezicht tot gevolg. Toch wil je je een beetje toonbaar maken wanneer je uiteindelijk besloten hebt de pollen toch maar te trotseren en naar buiten te gaan. Door schaduw en make-upaccenten aan te brengen in je gezicht, lijkt je gezicht minder opgezwollen. Contouren is de oplossing! Gebruik bijvoorbeeld een highlighter om je jukbeenderen aan te zetten en een donkere oogschaduw. Net zoals zwarte kleding afslankt, maakt een donkere schaduw je gezicht ook slanker.