Je ziet ze veel op YouTube, beautyguru’s die zich elke week weer voor je opmaken voor hun camera. Elke week weer kun je de meest prachtige looks vinden en namaken. Of je kunt er gewoon naar kijken en ervan genieten. Of je kijkt deze tutorials omdat je technieken wilt leren…

Iedereen gebruikt make-up op een andere manier, en dat maakt make-up juist zo leuk! De een brengt de concealer voor de foundation aan, de ander doet het over de foundation heen. De een vindt wenkbrauwen bijtekenen teveel werk en laat ze verven, de ander tekent ze elke dag bij. Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende beauty producten, zoveel verschillende technieken en zoveel verschillende looks. Maar misschien is nog wel de grootste: zoveel verschillende redenen om make-up te gebruiken.

Waarom ik make-up gebruik

Diverse make-up productenIk ga niet liegen, ik vind mijn ogen en gezicht veel meer spreken als ik iets van mascara op heb en mijn wenkbrauwen heb bijgetekend. Daarnaast vind ik mijn gezicht rustiger ogen als ik dit wat afmat met foundation, en vind ik het mooi als ik hier en daar wat schaduw en een glansje creëer door middel van een bronzer en highlighter.

Het feit dat ik deze producten vrijwel elke dag op mijn hoofd smeer, betekent niet dat ik niet blij ben met de persoon die onder die make-up zit. Integendeel, ik ga ook zo de deur uit zonder make-up. Het ding bij mij is het ‘m juist: ik voel mij klaar als mijn make-up klaar is. Net als dat het automatisme is om jezelf aan te kleden voordat je de deur uit gaat, is het voor mij automatisme om make up op te doen. Mentaal ben ik dan klaar voor de dag, en op die manier wordt ik mentaal ook ‘wakker’.

Daarnaast vind ik het ook gewoon heerlijk om ’s ochtends de tijd voor mezelf te nemen en mezelf lekker op te tutten. Waarbij anderen dat misschien hebben bij in de ochtend douchen, heb ik dat met make-up op doen in de ochtend. Wederom, ik waardeer mijn ‘naakte’ gezicht ook heel erg en schaam mij hier dan ook absoluut niet voor.

Waarom gebruik jij make-up?

Ik ben heel erg benieuwd naar de beweegreden waarom jij het gebruikt. Is het omdat je je anders onzeker voelt over die donkere kringen onder je ogen of die puistjes op je gezicht? Of zijn je ogen anders zo klein? Of heb je anders nauwelijks wenkbrauwen? Of vind je het fijn dat je lippen groter lijken door lippenstift? Of vind je het gewoon heerlijk om te tutten en jezelf mooi te maken? En daarbij ben ik ook benieuwd of jij je onzeker voelt zonder make-up.

Gebruik jij make-up om je eigen sterke punten te accentueren en een ‘mooiere’ versie van jezelf te maken?