Ik vind het bijzonder fascinerend om een ander haar make-up te zien doen. Iedereen heeft zo zijn eigen manieren, eigen favoriete producten en de een gebruikt meer make-up dan de ander. Vandaag deel ik graag met je in welke volgorde ik mijn make-up doe en welke producten ik daarvoor gebruik!

1. Foundation

De foundation doe ik op nadat ik mijn huid heb gereinigd en heb gehydrateerd met een dagcrème. De foundation die ik gebruik is de Max Factor Miracle Match foundation Blur & Nourish in de kleur Nude 47. Deze breng ik simpelweg aan met mijn vingers over het gehele gezicht en een stukje van de nek.

2. Concealer

Make-up routineVervolgens gebruik ik een concealer voor onder mijn ogen, aan de zijkanten van de neus en mijn mond. Hiervoor gebruik ik de Essence Stay All Day Concealer in de kleur 10 Naturel Beige.

3. Afpoederen

Dit geheel poeder ik af met de Catrice Transparant Mattifying Powder. Ik poeder mijn gehele gezicht lichtjes af en focus met een iets dikkere laag onder mijn ogen zodat de concealer en foundation daar goed blijft zitten gedurende de dag. De kwast die ik hiervoor gebruik is een grote poederkwast van de HEMA.

4. Bronzer

Vervolgens ga ik aan de slag met bronzer en highlighter. Net onder mijn jukbeenderen gebruik ik de bronzer van W7, het Hollywood Bronze & Glow palletje. Deze breng ik aan met de highlighter brush van de Etos, omdat ik merk dat deze kleiner is en zo preciezer te werk gaat. Verder verdeel ik een klein beetje bronzer over mijn voorhoofd, neus, nek en oogleden. Ik heb grijs/blauwe ogen en merk dat als ik lichtjes bronzer aanbreng op mijn oogleden dit niet alleen diepte geeft, maar ook mijn oogkleur complimenteert. (Ik gebruik geen blush omdat ik van mijzelf rode wangen heb en je dit nog door de foundation heen ziet. Ideaal!)

5. Highlighter

Voor highlighter gebruik ik de Soft & Gentle van MAC. Deze breng ik aan op mijn jukbeenderen, neus en net onder de wenkbrauwen met de HEMA Contour blush brush in 159.

6. Wenkbrauwen

Nu is mijn gezicht klaar en ga ik mij focussen op de ogen. Ik vul mijn wenkbrauwen bij met een poeder. Hiervoor gebruik ik het wenkbrauw kitje van de Etos. Het kitje dat ik gebruik is van de Etos zelf, maar ik kan helaas niet meer lezen welke kleur of hoe het heet. Er zitten in ieder geval een klein pincet in, een kwastje en een borsteltje voor je wenkbrauwen. Hiermee vul ik mijn wenkbrauwen in met de onderste kleur van de duo.

7. Mascara

Als laatste stap houd ik mij bezig met mascara! Eerst krul ik mijn wimpers even, vervolgens breng ik de Maybelline Colosal Volume Express Waterproof mascara in een zigzaggende beweging aan. Dit laat ik eventjes opdrogen en vervolgens smeer ik er een tweede laagje overheen zodat de wimpers een stuk sprekender worden. Als allerlaatste stap smeer ik nog een beetje mascara op de onderste wimpers, en dan ben ik klaar!

Dit is dus mijn gehele make-up routine voor als ik naar school ga, een feestje heb of iets anders. Op sommige dagen draag ik ook geen make-up, of doe ik alleen mijn wenkbrauwen/wimpers. Als ik bijvoorbeeld ga sporten dan heb ik minder make-up op dan hierboven staat beschreven. De een zal het misschien veel make-up vinden, de ander zal het misschien mee vinden vallen!

Ik ben heel erg benieuwd naar jouw dagelijkse make-up routine. Welke producten gebruik jij?