Ben jij ook zo jaloers op de mooie, lange, glanzende lokken van modellen? Je bent niet de enige! We willen allemaal graag mooier en voller haar. Meestal geloven we in haarmaskers en dure shampoos en conditioners, maar dan blijken ze toch niet te helpen. Wist je dat je gezonder, mooier en glanzend haar krijgt door het eten van bepaalde voedingsstoffen? Het klinkt misschien gek, maar mooi haar heb je voor een deel zelf in de hand. Dure haarproducten doen niet veel, goede voeding wel. Alles werkt het beste van binnenuit. Gezonde voeding zorgt voor gezond haar! Ik heb een handig boodschappenlijstje voor je van de voedingsmiddelen waar jij een mooiere en vollere bos van krijgt!

Gezonde voeding voor gezond haarSuperfoods die bijdragen aan een gezonde bos haar

Over het algemeen gelden dezelfde regels voor een mooie, gezonde huid en bos haar als voor een lang, fit en gezond leven. Vooral je huid en je hoofdhuid zijn een weerspiegeling van je voedingspatroon. Wat je eet bewerkstelligt direct je hoofdhuid en follikels. Door het opnemen van een aantal belangrijke en essentiële voedingstoffen in een gebalanceerd en voedzaam dieet, werk je aan een schone en mooie binnenkant. Wanneer je goed voor je lichaam zorgt, zorgt je lichaam ook weer goed voor jou en daarmee creëer je een mooie buitenkant. Voeding dat vol zit met mineralen, vitaminen en andere voedingstoffen is je gouden ticket naar een mooie, gezonde en glanzende bos haar. Leg de focus op voeding dat rijk is aan bètacarotenen, foliumzuur, eiwitten, omega-3 vetzuren en biotine. Kom maar op met die mooie, glanzende lokken!

Handig boodschappenlijstje

  • Linzen en andere peulvruchten: zitten boordevol ijzer, biotine, zink en eiwitten. Vooral biotine is belangrijk, deze vitamine verbetert de haarconditie, genereert celgroei en helpt tegen grijs haar. Hierdoor helpt het bij de bestrijding van haaruitval en het herstel van broos haar. Eiwitten zijn ook erg belangrijk. Als je te weinig eiwitten binnenkrijgt kan dat ervoor zorgen dat je haar dunner wordt, langzamer groeit en beschadigd raakt. Deze superfoods zijn eenvoudig aan je dagelijkse eetpatroon toe te voegen.
  • Zoete aardappel: zoete aardappel zit boordevol bètacaroteen dat door het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Het beschermt je haar tegen zonlicht. Daarnaast helpt het eten van zoete aardappel bij de aanmaak van hoofdhuid oliën. Deze oliën zorgen voor levendiger en sterker haar.
  • Spinazie: deze groene groente is rijk aan ijzer, vitamine C, foliumzuur en bètacaroteen. Voedingsstoffen die zorgen voor een goede circulatie van de hoofdhuid oliën en ze voeden de haarfollikels. Foliumzuur is erg belangrijk bij de ontwikkeling van nieuwe haarcellen.
  • Blond haar - voedingEieren: eieren zijn een bron van biotine, vitamine B12 en proteïne. Dit zijn allerdrie belangrijke beautyvoedingsstoffen, zie nodig zijn voor haargroei en en sterke lokken. Vitamine B verbetert de bloedsomloop in de hoofdhuid, waardoor je haar sneller groeit.
  • Oesters: oesters zijn ook een goed voedingsmiddel voor gezond haar. Dat komt doordat oesters een krachtige oxidant bevat, het mineraal zink. Deze mineraal speelt een belangrijke rol bij de productie van nieuwe haarcellen en het houdt je haar glanzend.
  • Zalm: dat zalm goed is voor je gezondheid is algemeen bekend. Zal, bevat omega-3 vetzuren, ijzer en vitamine B12. Dé essentiële vetzuren voor een mooie en glanzende haardos. Zalm zorgt daardoor voor een gezonde hoofdhuid voor de perfecte groei van je haar. Zalm geeft je haar een boost!
  • Lijnzaad: deze superfood vol onverzadigde vetten, waaronder omega-3 en 6. Deze vetzuren voeden je haarzakjes, waardoor het haar gezond en sterk wordt vanaf de aanzet. Daarnaast verhoogt het de elasticiteit van het haar. De omegahulpjes zorgen daardoor voor een mooie en volle haarbos!
  • Noten: een handje noten geeft je haar een boost. Walnoten zijn een perfecte aanvulling voor de gezonde vetten als omega 3 en ze zijn ook rijk aan biotine en alfa linoleenzuur. Dit houdt je haar in topconditie en ze zijn ook een goede bron van zink. Pecannoten, cashewnoten en amandelen zitten ook boordevol zink. Een tekort aan zink kan leiden tot haaruitval. Amandelen zorgen er door de aanwezigheid van vitamine E ook voor dat je haar sneller groeit en dikker wordt. Paranoten bevatten selenium, wat de hoofdhuid gezond houdt.

Heb jij nog andere (voedings)tips voor een mooie, glanzende en volle haarbos?