De donkere dagen zijn begonnen, de herfst is inmiddels in volle gang en dat betekent ook weer veel leuke beautytrends voor het najaar! Zo zijn er de nagel(lak)trends, de haartrends, maar natuurlijk ook de make-up trends. Ik ga jullie vertellen wat dé nieuwste make-up trends van dit najaar zijn, zodat je er in ieder geval fantastisch uit kunt zien deze herfst/winter!Benieuwd welke herfst/winter trends je dit najaar niet mag missen? Lees dan snel verder!

De donkere look

Deze herfst bepalen donkere kleuren het modebeeld, trends met een hoog wauw gehalte! smokey-eyesDe donkere oogschaduwtinten kunnen weer tevoorschijn worden gehaald en we kunnen aan de slag met de klassieker der klassiekers; namelijk de smokey eye.
De smokey eyes, zeer waarschijnlijk een bekende term bij jullie beautyliefhebbers, is een ooglook die dit najaar weer helemaal hot is. Deze look kun je zo subtiel houden als je zelf wilt. Je bepaalt zelf hoe dik en donker jouw smokey eyes moeten worden. Je kunt deze look licht aanzetten en
geleidelijk opbouwen tot je het gewenste kleureffect hebt bereikt. Blend alle harde lijnen weg, zodat de kleuren geleidelijk in elkaar overlopen. Welke tools heb je voor deze look nodig? Een kohlpotlood, oogschaduw en een dikke laag mascara mogen bij deze look zeker niet ontbreken! Alleen dan kun je die intense oogopslag creëren. Ben je niet zo handig met mascara? Geen probleem! Breng er een donkere oogschaduw overheen aan als je met mascara geknoeid hebt en je hebt een messy smokey eye look. De ogen hoeven er bij deze trend namelijk niet meer netjes uit te zien.

Zelf de smokey eye look aanbrengen? Zo doe je dat:
1. Start met een lichte oogschaduw, bijvoorbeeld lichtgrijs of beige, over je hele ooglid, zodat het goed dekt.
2. Kies vervolgens een iets donkere kleur en werk hierbij van binnen naar buiten. het binnenste deel van je ooglid blijft licht en loopt door het te blenden uiteindelijk over naar donker.
3. Breng dan een oogschaduw met een klein glittertje vlak onder je wenkbrauw aan.
4. Maak deze look als laatste helemaal af met een eyeliner en mascara!

Eyeliner

Dit najaar mag je helemaal los gaan met je eyeliner en dan het liefst zo graphic mogelijk. De standaard eyeliner, we kennen allemaal de “wing”, zoals we gewend zijn, maakt deze herfst en winter plaats voor moderne, grafische en hoekige lijnen. Geen simpel lijntje meer dus, waar overigens niets mis mee is. De eyeliner kan bij deze trend doorgetrokken worden tot aan de wenkbrauw en mag behalve op de oogleden ook ónder de oogleden worden. Zo creëer je de ultieme grafische look!

Deze keer hoef je niet te wachten tot de feestdagen beginnen, want ook buiten de feestdagen mag je dit najaar shinen. Gebruik glitters als oogschaduw of gebruik de glitters als eyeliner en dan het liefste in de kleur goud. Zo maak je deze trend helemaal af!

De lippen

Niet alleen op de ogen wordt er dit najaar met donkere tinten gewerkt, maar ook de donkere lippen zijn dit najaar een hit! Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleuren donkerbruin, donkerpaars, donkerrood, donkerblauw of zelfs zwart. Wil je dat de kleur lang blijft zitten? Kleur je lippen dan eerst helemaal in met de lipliner. Gebruik trouwens nooit beide trends tegelijk. Dat maakt het geheel veel te heftig. Ga of voor de intense oogopslag in combinatie met een nudetint voor de lippen of voor de donkere lippen in combinatie met een naturel look voor de ogen. Op deze manier zorg je voor een goede balans in je gezicht.

Naturel look

Ben je niet zo van de donkere look? Geen probleem, natuurlijk blijft ook de naturel look dit seizoen een favoriet. Daarover vertel ik jullie volgende week meer.

Durf jij deze nieuwe make-up trends aan? Laat ons weten welke trend jij het allermooiste vindt!