Met de kleur van je lippen kan je tegenwoordig alle kanten op. Met zoveel keuze is het soms lastig om de perfecte lippenstift bij je eigen huidskleur te vinden. Lippenstift kan je gezicht en je outfit een frisse boost of juist de finishing touch geven. Een goede lipstick kan je dag helemaal goed maken! Maar hoe weet je welke kleur lippenstift het beste bij jou past? Naast uren in de winkel verschillende kleuren te gaan testen, zijn er ook een aantal trucjes toe te passen om sneller een kleur te vinden die mooi bij je staat. Met behulp van de volgende tips vind jij de juiste kleur lippenstift!

Verschillende tinten lippenstift met swatchesHoe weet je wat jouw kleur is?

Kan je alle kleuren lippenstift dragen die je wilt? In principe wel, maar het is een aanrader om je lipstick te matchen met onder andere je huidskleur. De kleur van de lippenstift moet jou laten stralen en je lippen eruit laten springen. De juiste lippenstift kan een heel mooi effect geven. Om de juiste kleur te kiezen is het handig om te weten welk soort huidtype je hebt, wat de ondertoon is van je huid en waar je nog meer op moet letten.

Ondertoon van je huid

Bij het kiezen van de juiste kleur lipstick kan je het beste beginnen met het bepalen van de ondertoon van je huid. Er zijn twee verschillende types, een koele of een warme ondertoon. Welke ondertoon jouw huid heeft kan je makkelijk testen. Dit doe je door een oranje en een paars gekleurde doek bij je gezicht te houden. Als de oranje doek jouw gezicht doet stralen, heeft jouw huid een warme, gelige ondertoon. Laat de paarse doek je huid juist oplichten? Dan heeft jouw huid een koele, roze ondertoon.  Bij een warme ondertoon passen de kleuren karamel, bruin, goud, perzik, oranje en roze rood heel goed. Bij een koele ondertoon staan de kleuren beige, donkerrood, blauw, paars of andere kleuren met een roze ondertoon beter. Andere handige trucjes om de ondertoon van je huid te bepalen zijn:

  • Kijk naar de aders van je pols. Zijn ze blauw? Dan heeft je huid een koele, roze ondertoon. Zijn je aders wat groener of olijfkleurig? Dan heb je een warmere ondertoon. Als je dit niet goed kunt zien kun je zowel koele als warme kleuren hebben.
  • Kijk welke kleur sieraden jou beter staan. Draag je veel goud? Dan heb je waarschijnlijk een wat donkere huid met warme ondertonen. Staat zilverkleurig jou mooier? Dan is er een grote kans dat je een lichte huid hebt met koele ondertonen.

Huidskleur

We onderscheiden in deze blog drie type huidskleuren, namelijk de lichte huid, de medium huid (sunkissed) en de donkere huid.

Lichte huid

Heb je een lichte huid? Dan is het mooier om wat meer koelere tinten te gebruiken, zoals beige tinten, roze tinten en nude kleuren. Koele tinten zijn kleuren die een roze basis hebben. Ga voor een donkerroze kleur of kies een meer natuurlijke kleur zoals lichtroze, beige of nude. Daarmee creëer jij een mooie, natuurlijke look! Vermijd hele donkere kleuren en kleur met een gele ondertoon.

Medium huid

Als je een medium huidskleur hebt, ben je niet bleek maar heb je ook niet een heel donkere huidskleur. Een lichtgebruinde of een getinte huid vallen onder de medium huidskleur. Deze vrouwen komen heel goed weg met roodtinten die een blauwe ondertoon hebben, dieprood en donkere nudetinten. Ook lichtroze en dieproze tinten kunnen bij deze huidskleur erg mooi staan. Bij een lichtgebruinde, zongebruinde huid passen de Vrouw brengt lippenstift opkleuren lippenstift roze, koraalrood en donkere nudetinten heel mooi. Ga voor een iets donkere kleur om een verpletterende indruk te maken! Met een getinte huidskleur kun je alle kanten op. Lucky you! Maar om jouw lippen echt te laten stralen, kun je het beste kiezen voor een dieprode kleur. Daarnaast staan koraalrood en donkerroze je ook geweldig.

Donkere huid

Met deze huidkleur kan je de meer donkere en felle kleur heel goed hebben. Vermijd te lichte en blanke kleuren en ga juist voor de diepere en kleurrijke tinten. Diepe kleuren staan jou super chique. Vooral donkerrood, oranjerood en fuchsia staan jou fantastisch!

Haarkleur

Niet alleen de ondertoon van je huid en de huidskleur bepalen welke kleur lippenstift het beste bij je past, let ook op de haarkleur. Zorg dat de lippenstift ook bij je haar past.

  • Blond haar: het is niet verstandig om felle kleuren lippenstift te gebruiken, maar ga juist voor nude tinten of lichtroze en bruine tinten
  • Bruin haar: bij bruin haar past weer de wat donkere kleuren lippenstift, zoals donkerrood, donkerroze of roze-beige kleuren
  • Rood haar: met een rode gloed in je haar zijn kopertinten, bronstinten en andere kleuren mooi passend. Ook oranje en rode tinten met bruine gloed staan je prachtig.
  • Zwart haar: bij heel donker of zwart haar is een lippenstift met bruintinten vaak de mooiste optie. Bordeaux, fuchsia en frambozenrood geven ook een prachtig effect.