Kraaienpootjes, rimpels, hangende oogleden, op een gegeven moment krijgen we er, helaas, allemaal mee te maken. Om over die vervelende donkere kringen en wallen onder je ogen maar te zwijgen. Ondanks een goede nachtrust. Een goede oogcrème zou hét wondermiddeltje moeten zijn voor je huid en dit soort problemen. Dat zou toch geweldig zijn?! Een goede huidverzorging is onmisbaar op de plekken rondom je ogen, maar is het echt nodig om hier een speciale crème voor te gebruiken? Op het gebied van oogcrèmes is onwijs veel informatie te vinden. Of een speciale oogcrème wel of niet een goede toevoeging is in je beautyroutine lees je in deze blog!

It’s all about the eyes

Vrouw met oogcrème smeren voor gezonde huidWe willen allemaal graag stralend voor de dag komen en een mooie uitstraling begint bij je ogen. Je ogen zijn het actiefste deel van je gezicht. Daarnaast is de huid rondom je ogen erg dun, waardoor dit gevoeliger is. Dat we toch echt een dagje ouder worden is dan ook het eerste rond de ogen zichtbaar. Oogcrèmes worden vaak gepresenteerd als “speciaal” voor het dunne, gevoelige gebied rond je ogen. Zee helpen donkere kringen, wallen en tekenen van vermoeidheid voorkomen. Daarnaast zou je huid er strakker van moeten worden. Helaas zijn oogcrèmes geen tovermiddel. Zo bevatten ze niet altijd SPF en voelen ze vaak zwaar en dik aan. De dikkere oogcrèmes kunnen er zelfs voor zorgen dat je rimpels alleen maar zichtbaarder worden. Dit komt doordat je concealer en foundation door de crème in de lijntjes rond je ogen trekken. Dat is precies wat we niet willen!

Oogcrème wel of niet noodzakelijk?

Er wordt ook wel gezegd dat oogcrème overbodig is en dat je hiervoor prima een dag- of nachtcrème. Toch biedt een vleugje dag- of nachtcrème of moisturizer je ogen niet de verzorging die het nodig heeft. Terug naar de oogcrèmes dus. De huid rondom je ogen is het dunste van je hele gezicht. Hier zitten bovendien veel minder talgklieren dan op de rest van je huid. Mede hierdoor hebben je ogen wel degelijk een specifieke verzorging nodig. Om de huid rondom je ogen goed te beschermen en te verzorgen, is een goede oogcrème een must. Net als een goede oogmake-up remover. Lees gauw verder en ontdek waarom je juist wél een oogcrème wilt gaan gebruiken en waar je precies op moet letten.

Oogcrème wat doet het en waar moet je op letten?

Oogcrèmes zijn speciaal voor de gevoelige huid rondom je ogen ontwikkeld. De huid van je oogcontouren is tussen de drie en vijf keer zo dun dan de rest van je gezicht. In tegenstelling tot de rest van je huid, heeft de onderhuid van je oogcontouren geen vetcellen. Dit betekent dat de huid rondom je ogen snel volume kan verliezen. Kort samengevat is de huid rondom je ogen kwetsbaarder, vatbaarder en gevoeliger voor allerlei Oogcrème essential beautyroutineexterne invloeden. de huid rondom je ogen heeft daarom andere behoeftes ten opzichte van de rest van je huid. Een gewone dagcrème of moisturizer is hiertoe niet in staat.

Om die reden is het gebruik van een oogcrème echt een must. Helaas wordt dit toch vaak vergeten bij de dagelijkse gezichtsverzorging. Je ogen zijn jouw visitekaartjes en verraden als eerste of je gezond leeft en voldoende slaapt. Met een goede oogcrème en verzorging van de oogcontouren, houd je de huid rondom je ogen soepel en jong én kun je eventueel oogleed verzachten of misschien zelfs wel voorkomen. Bij het kiezen van een speciale crème is het belangrijk om op een paar punten te letten. Je vindt ze hieronder op een rijtje.

Voor ieder probleem de juiste crème

Om problemen voor te zijn, is het niet verkeerd om al op jonge leeftijd te starten met het gebruik van oogverzorging. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen! Iedere huid en elk huidtype hebben baat bij een goede oogverzorging, het liefst iedere dag. Een oogcrème heeft echter pas effect, als je dagelijks de juiste crème voor jouw probleem gebruikt. Zo zijn er bijvoorbeeld oogserums, oogcrèmes en ooggels. Ga alleen met specifieke oogverzorgingsproducten aan de slag, anders smeer je voor niets. Iedere oogverzorging heeft specifieke werkstoffen, om zo problemen als wallen, donkere kringen, rimpels, lijntjes, verslapping en dehydratatie doeltreffend aan te pakken. Omdat de huid rondom je ogen zo delicaat is, bestaat zelfs de kans dat je wallen en geïrriteerde oogcontouren veroorzaakt, wanneer je verkeerde producten gaat gebruiken. Kijk dus goed welke verzorging bij jouw huid, ogen en probleem past.

Reinig je huid

Verwijder altijd eerst je oogmake-up voordat je gaat slapen en oogcrème aanbrengt. Oogverzorging heeft namelijk geen enkele toevoeging op een niet gereinigde huid.

Oogcrème gebruiken voordelen tips stralende huidVoorzichtig aanbrengen

Het aanbrengen van een oogcrème kun je het beste op de volgende manier doen: breng een beetje van het product onder je ogen, over je kraaienpootjes en op het harde gedeelte onder je wenkbrauwen aan en klopt dit rustig in. Gebruik hiervoor je ringvinger. Het is belangrijk dat je dit met beleid doet, omdat de huid rondom je ogen een stuk dunner is. Zo kan wrijven of smeren erg slecht voor je breekbare huid zijn. Let er ook goed op dat je niet teveel crème gebruikt en het net op je bovenste ooglid smeert, want dit kan slecht uitpakken. Laat de creme vervolgens even één of twee minuten intrekken, voordat je met make-up aan de slag gaat.

Met een goede oogcrème geef je de huid rondom je ogen net zoveel aandacht en laat je je ogen stralen!