Een nieuw jaar staat voor veel mensen gelijk aan een nieuwe, frisse, start. En een nieuw jaar betekent nieuwe trends, ook op haargebied. Niets laat je meer een nieuw mens voelen als een nieuw kapsel, toch? Maar welke kapsels zijn nou hot dit jaar? De haartrends voor 2017 gaan alle richtingen op, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Er is voor ieder wat wils. Ik heb de haartrends voor 2017 voor je op een rijtje gezet. Is jouw kapsel al 2017 proof?

De pony

De pony is terug en gaan we veel zien in 2017. Bij voorkeur kort of extra kort. Mijn voorkeur gaat uit naar de langere versie, tot net over de wenkbrauw. Het soort maakt eigenlijk niet zoveel uit, kort en bot of lang en rommelig. Alles mag, zolang je pony maar bij je gezicht past. Een trend die geschikt is voor ieder haartype. Met een pony ben jij helemaal on trend, de pony is hip!

Half lang

Model met bobijn - haartrendsDe lob, oftewel de long bob. Van schouderlengte tot een bot afgeknipte korte boblijn, alles kan. De lob is perfect voor als je de bob net iets te heftig vindt, maar je lokken wel wilt knippen. Deze haartrend is makkelijk te stylen door er ’s ochtends een kleine slag in te föhnen of het naar “binnen” te stijlen voor een chique look.

Rommelige krul

Ben je niet zo handig met de krultang of heb je natuurlijke krullen maar niet altijd zin en tijd om dit goed te stylen? Dan is er goed nieuws! De krul voor 2017 is namelijk rommeliger dan ooit. Denk hierbij aan de krullen die je overhoudt na het slapen met een knot of de krullen die je hebt als je je vlecht eruit haalt.

Androgyn stijl & kort

Dit jaar is de korte coupe niet vergeten. Stoer, vrouwelijk of allebei! Bij deze haartrend hoort het korte kapsel een beetje mannelijk: kort van achteren met een langere, nonchalante lok bovenop. De vierkante vorm is bij korter haar heel trendy. Het is een kapsel dat ook bij mannen geknipt zou kunnen worden met grotere contrasten, vandaar dat deze haartrend androgyn wordt genoemd. Ook het korte kapsel is dus helemaal hip in 2017.

Blunt cut

Nog een trend die zich niet laat beperken door de lengte van je haar, een trend die gemaakt is voor iedereen! Dit is de blunt cut. Oftewel: alles op één lengte met een volle, botte lijn is één van de nieuwste trends. Model met lang, steil haar - haartrends“Blunt” knippen is het bot afknippen van je haar. Hierdoor ontstaan er speelse punten. Lang haar, kort of er tussenin, het maakt niet uit. Weg met de laagjes! Laat je haar kaarsrecht afknippen en wordt verrast door het volume. Doordat het kaarsrecht wordt geknipt lijkt je haar voller. Groot voordeel bij deze trend: deze style kan toegepast worden op alle haartypes en gezichtsvormen. Deze trend kan een mooie combinatie zijn met de pony.

Lang recht haar

Voor lang haar is het dit jaar ook de trend om alles op één lengte te laten knippen. Geen kortere laagjes meer aan de voor- en achterzijde, maar zowel voor als achter mogen de lagen lang zijn. Lang stuk haar is de trend voor degene met lang haar.

Welke haartrend is jouw favoriet?

Ben je benieuwd welke haartrends in kleuringen je dit jaar veel gaat zien? Houdt dan deze website in de gaten, want daar ga ik je binnenkort alles over vertellen!