Kort geleden heb ik een allergische reactie gekregen op een kant-en-klaar gezichtsmasker, op mijn gezicht. Je kunt je voorstellen dat ik niet blij was om een week lang met een semi-opgezwollen, met bultjes bedekt gezicht moest rondlopen. Sindsdien ben ik overgestapt op natuurlijke maskers, waarvan één zo simpel is om te maken dat ik deze graag met je deel!

Rauwe honing

Honing masker makenVoor dit masker heb je nodig: rauwe honing. Dit is honing die nog niet is verhit, zodat al het goede van de honing er nog in zit. Als je honing namelijk te heet maakt verliest het de goede stofjes. Er zitten namelijk veel antioxidanten, vitamines en mineralen in honing die goed zijn voor je huid!

Voordelen

Naast dat er antioxidanten, vitamines en mineralen in rauwe honing zitten, heeft honing nog meer voordelen voor de huid. Zo wordt er gezegd dat honing, door bepaalde stoffen die het bevat, bacteriën kan doden op de huid die bijvoorbeeld voor acné zorgen. Omdat het zo natuurlijk is, is dit masker óók geschikt voor de gevoelige huid. Daarnaast maakt het je gezicht op een positieve manier lichter, zodat je gezicht er minder grauw uitziet.

DIY honing masker

Dan is het nu tijd om uit te leggen hoe je dit masker zelf kunt maken! Heel erg simpel: je zorgt ervoor dat zowel je handen als je gezicht goed gereinigd zijn, en dat je gezicht droog is. Vervolgens neem je een lepel en daarmee haal je wat honing uit het potje, pakt dit met je vingers en vervolgens smeer je een dun laagje over je gezicht en/of nek. Zo simpel is het! Het is overigens wel belangrijk om met een lepel de honing uit het potje te halen, omdat je ander misschien vuil in de honing kunt brengen.

Als je de honing eenmaal hebt aangebracht kun je ervoor kiezen om met cirkelbewegingen de honing in de huid te werken, zodat je óók nog eens op een natuurlijke manier je huid scrubt en reinigt. (Dit hoeft overigens niet persé.)

Laat daarna het masker 10-40 minuten zitten en spoel het er vervolgens af met nauwwarm water. Je zult merken dat je gezicht schoon en zacht aanvoelt!

Had jij al eens gehoord van een natuurlijk honingmasker?