Dry skin brushing, droog borstelen, is het borstelen van de droge huid met een natuurlijke, harde borstel. Dry skin brushing is officieel afkomstig uit Japan. Het is nooit daadwerkelijk bewezen, maar als je je huid 10 minuten per dag droog borstelt, kan je nooit meer zonder. Velen zijn niet bekend met het lymfatisch stelsel en welke belangrijke rol deze speelt in een goede gezondheid van de huid. Een goede manier om om voor je lymfatisch stelsel te zorgen is door je huid droog te borstelen. Deze techniek wordt gezien als dé manier om je huid te verstrakken. Het schijnt de doorbloeding te stimuleren, maar het verwijdert ook dode bloedcellen en laat putjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dry skin brushing is dé sleutel voor een betere gezondheid en een stralende huid. Dat klinkt toch als muziek in de oren? In dit artikel vertel ik je meer over deze techniek.

Het belang van een gezonde huid

We weten allemaal inmiddels wel dat gezonde voeding en voldoende beweging belangrijk zijn voor onze gezondheid en organen. Dit geldt natuurlijk ook voor je huid. Een gezonde huid beschermt je tegen infecties en zorgt, bij voldoende zonlicht, voor de aanmaak van vitamine D. Dit hebben we nodig voor onze botten. Je huid is het grootste orgaan en het is essentieel om gifstoffen van de huid te verwijderen. Het bestaat uit diverse lagen van cellen, klieren en zenuwen die goed verzorgd en beschermd moeten worden om huidklachten en gezondheidsproblemen te voorkomen. Het dry skin brushing voor de huiddraait dus allemaal om een gezonde huid. Regelmatig goed reinigen is een manier, maar wist jij dat je met dry skin brushing ook een gezonde en superstrakke huid kunt krijgen?

Vele celebrities en health goeroes zijn enthousiast over droog borstelen. Dry brushing lijkt misschien een hype, maar dat is het niet. Het is een oeroude techniek die wereldwijd door veel vrouwen wordt gebruikt. Je borstelt je huid met een droge borstel. Door het borstelen van je droge huid wordt je bloedsomloop gestimuleerd, dode huidcellen verwijderd en worden je poriën geopend. Hierdoor worden verzorgingsproducten makkelijker opgenomen door je huid. Je huid voelt gladder en zachter aan na het borstelen. Bijkomend effect is dat je huid er egaler bruin door wordt. Droog borstelen is eenvoudig en erg goed voor je huid. Het enige dat je nodig hebt is een zachte borstel!

De voordelen

Weg met putjes, cellulites en een doffe, slappe huid! Het droog borstelen van je huid heeft vele voordelen. Niet alleen je benen, maar ook je billen, buik, armen en gezicht kunnen er profijt van hebben. Dry skin brushing is lekker, ontspannend en makkelijk. Ik heb de voordelen voor jouw huid voor je op een rijtje gezet.

  1. Het stimuleert je bloedsomloop, wat de basis is voor een gezonde en mooie huid.
  2. Het lymfestelsel, de stofwisseling en de cel vernieuwing worden gestimuleerd
  3. Gifstoffen worden sneller afgevoerd, het stimuleert de ontzuring en daarmee de ontgiftiging van je huid
  4. Dode huidcellen worden verwijderd
  5. Het helpt in de strijd tegen cellulites, rimpels, puistjes en andere onzuiverheden
  6. Je hebt minder last van ingroeiende haartjes
  7. Verzorgingsproducten worden beter opgenomen
  8. Je huid wordt sneller én egaler bruin
  9. Het scheren wordt vergemakkelijkt
  10. Je huid wordt strakker, zachter en gladder

Waar moet je op letten?

De techniek van het droog borstelen van je huid is heel makkelijk en neemt maar een paar minuten van je tijd in. Er zijn een paar richtlijnen waar je op moet letten als je het ook gaat doen, namelijk de soort borstel, de manier van borstelen en de frequentie.

dry skin brushingSoort borstel

Het beste is om je huid te borstelen voordat je onder de douche gaat. Om te beginnen heb je een borstel nodig van 100% natuurlijk materiaal, dus niet synthetisch. Bij voorkeur een borstel met haren van een plantaardige afgeleide vezel, een borstel van dierenharen kan ook. De kans op allergische reactie is dan het kleinst. Wil je je gezicht ook droog borstelen? Gebruik dan een borstel met extra zachte haren. Reinig je borstel regelmatig met water en soda. Gebruik voor het schoonmaken van de borstel nooit chemische reinigingsmiddelen, deze kunnen de haren aantasten.

Hoe borstel je je huid?

Borstel je huid dagelijks ca. 5 minuten voordat je onder de douche stapt. Borstel altijd naar je hart toe, dus begin bij je voeten en ga via je bovenbenen omhoog. Maak lange, rechte halen in dezelfde richting. Maak geen ronddraaiende bewegingen. Ga vervolgens door naar je handen, armen en ga dan langzaam richting je hart. Borstel je buik met een ronddraaiende beweging met de klok mee. Borstel niet te hard en te snel, maar doe het rustig aan. Het moet wel prettig aanvoelen, maar doe het ook niet te zacht.  Besteed extra aandacht aan je oksel, om je lymfeklieren op die plek te stimuleren. Zij scheiden de meeste toxines af. Bij je billen zit vaak de meeste cellullite, dus vergeet ze niet! Zorg ervoor dat je niet over een geïrriteerde huid of wondjes borstelt.

Hoe vaak kun je droog borstelen?

Deze techniek kun je het beste dagelijks toepassen. Pak bij dry skin brushing je volledige huidoppervlak eenmaal mee. Als je alle lichaamsdelen hebt gehad, ben je klaar met de behandeling. Desgewenst kun je deze behandeling twee keer per dag doen. Wanneer je iedere dag je poriën opnieuw opent met behulp van een droge borstel, komt dit gegarandeerd ten goede aan je huidkwaliteit.