Mijn stijltang en ik waren tot kort geleden BFF’s. Onafscheidelijk. Ik maakte altijd krullen in mijn haar met de geliefde stijltang. Toch heb ik 2 maanden geleden besloten dat ik géén hitte meer wou gebruiken op mijn haar. Mijn doel hiermee? Mijn haar gezond langer laten groeien en mijn eigen haar leren waarderen. Ik deel graag met je mijn ervaringen!

Mijn haar

Mijn haar is nogal apart, al zeg ik het zelf. Bovenop is het stijl, achter in mijn haar heb ik krullen en daartussen is alles een beetje wavey. Vroeger wist ik nooit hoe ik hiermee moest omgaan, door de jaren heen heb ik dus wel iets geleerd voor mijn haar.

Zo heb ik al 5 jaar lang mijn haar niet geföhnt. Het werkt namelijk gewoon niet bij mijn haartype. Waarbij anderen het haar op z’n kop kunnen föhnen, wordt ik één grote pluizebol. De föhn heb ik dus al enige tijd niet meer aangeraakt, ik merkte dat dat al een groot verschil maakte in de conditie van mijn haar. Alleen nu was het dus tijd om ook mijn stijltang (waar ik krullen mee maakte) voor nu even te verbannen uit mijn haarroutine.

Haar stylen - hitteWaarom?

De reden waarom ik dit eigenlijk ben gaan doen is simpelweg omdat veel mensen erbij zweren als het gaat om haargroei. En eigenlijk is het ook niet zo verwonderlijk, denk maar eens na. Vaak zetten we hittetools op de heetst mogelijke stand: zo heet dat ik enkele keren mezelf heb verbrand. Als onze huid hier al door verbrand… Hoe zit het dan met ons haar? Haar is dood, fragiel. Dat zouden we in principe met liefde moeten behandelen en niet met een stijltang die op 220 graden staat te knisperen. (En ja, ook al heb je een heatprotect product gebruikt…)

Vermindering in dode haarpunten?!

Normaal ga ik zo om de 3 maanden naar de kapper. De laatste keer dat ik bij de kapper zat, viel het op dat ik eigenlijk helemaal niet zoveel dode punten had! Dat, terwijl mijn haar normaal altijd vol met dode punten zat. Je kunt je er waarschijnlijk iets bij voorstellen hoe blij ik hiermee was.

Naast dat ik dus duidelijk zichtbaar minder dode punten heb in mijn haar, is mij ook iets anders op gevallen. Mijn haar groeit! Wellicht is het een placebo effect, maar ik heb écht het idee dat mijn haar sneller groeit dan ooit. Dit kan natuurlijk ook te maken hebben met het feit dat ik de vorige keer bij de kapper niet zoveel dode punten had > dus niet zoveel eraf hoefde te knippen > dus de lengte bleef zoals deze was.

Omarm je natuurlijke haar!

Wat ik soms wel moeilijk vind is om mijn eigen haar te waarderen. Ik zal niet liegen, af en toe krul/stijl ik nog de 2 voorste stukken van mijn haar die om mijn gezicht zitten, simpelweg omdat dat toch (naar mijn mening) de belangrijkste stukken van het haar zijn als het gaat om aanzicht. Deze stijl ik dan de eerste dag nadat ik het heb gewassen, zodat het de volgende dagen gewoon goed zit. Op deze twee stukken gebruik ik dus maximaal twee keer in de week hitte.

Voor de rest vond ik het vooral de eerste twee weken gek om mijn haar niet te stijlen/krullen, omdat het toch een ‘rustige’ look geeft. Zoals ik eerder al zei heb ik namelijk slag in mijn haar, dit kan er soms wat warrig uit zien als je gewend bent aan nette krullen. Na de eerste twee weken heb ik mij daarover heen gezet en vond ik mijn eigen haar uiteindelijk mooier zitten dan voorheen! (Nog een pluspunt: weet je hoeveel tijd het in de ochtenden scheelt als je gewoon niet je haar hoeft te stijlen/krullen?)

Conclusie

Mijn conclusie na 2 maanden geen hitte te hebben gebruikt op mijn haar? I love it en ik ga ermee door! Niet alleen heb ik écht merkbaar minder dode haarpunten, mijn haar groeit sneller dan ooit, het bespaard tijd én ik leer mijn eigen haar met de dag meer en meer waarderen. Er zit alleen wel één nadeel aan: ik en mijn stijltang zijn helaas geen BFF’s meer…

Ik zou zeggen, probeer het ook eens en laat je ervaringen achter in de reacties!

BewarenBewaren