De juiste foundation vinden blijft altijd lastig. Welke kleur is het mooiste bij je huid, welke substantie past het beste bij je huid, welke laat je huid stralen of welke laat je huid er grauw uitzien? Het kan een hele zoektocht zijn, maar inmiddels denk ik dat ik mijn perfecte foundation heb gevonden en ik deel deze graag met je!

Mijn huid

Misschien is het verstandig om even back-up info te geven over mijn huid. Mijn huid is normaal tot droog, in de winter (maar soms ook in de zomer) kan ik droge vlekken krijgen op mijn huid. Meiden met een droge huid weten dat foundation en droge huid niet echt samen gaan. De droge plekken kunnen er al snel vreemd, vies en gek uitzien. Daarnaast heb ik geen duidelijke koele ondertoon, maar ook geen duidelijke gele ondertoon.

Review foundationMax Factor miracle match foundation

Dé foundation die dus voor mij tegenwoordig het beste werkt is de Miracle match foundation. Deze gebruik ik in de kleur 47 nude en ik merk dat deze perfect is voor mijn huidskleur. Er zit 30 ml in een potje, waar je ongeveer €15,00 voor betaald. Echter hebben sommige drogisterijen acties waarvoor je 2 voor de prijs van 1 kunt halen, of alles voor €10,00 is. Je snapt dat ik dan ga inslaan!

De substantie en het aanbrengen

De substantie is naar mijn idee perfect, niet te creamy, niet te waterig, niet te dik, niet te dun. Ik merk dat ik met één pompje eigenlijk mijn hele gezicht inclusief nek kan bedekken met de foundation, dus je kunt hier heel erg zuinig mee omgaan!

Het aanbrengen gaat ook lekker soepel, zeker als ik dagcrème en een primer heb aangebracht. Hier en daar wil de het soms nog wat in de lijntjes gaan zitten als je dit niet goed afpoeiert, maar dit neem ik voor lief.

Droge plekken

Ik heb het gevoel dat deze foundation niet alleen de oneffenheden in mijn huid wegneemt door de medium dekking, maar ook laat het mijn huid verzorgd aanvoelen wat een extra plus is! Daarnaast sprak ik eerder over mijn droge plekjes op het gezicht, deze foundation benadrukt deze plekken naar mijn mening niet extra. Keep in mind: geen enkele foundation zal droge plekken normaal doen overkomen, maar deze versterkt het droge effect in ieder geval niet!

Conclusie

Ik heb deze foundation nu al een half jaartje, en ik kan oprecht zeggen dat het één van de betere is die ik heb gebruikt. Ik durf te zeggen dat deze beter voor mijn huid werkt dan die ik heb gebruikt van Clinique, een aantal jaar geleden. Je krijgt wat mij betreft dus zeker waar voor je geld!