De vakantieperiode breekt bijna weer aan en dat betekent voor veel mensen dat ze lekker op reis gaan. Naar een zonnig oord, een citytrip of de natuur in. Op vakantie gaan is iedere keer weer een feestje. Als kan het voorbereidingswerk altijd nét iets minder leuk zijn. Waar je ook heen gaat, er moeten koffers ingepakt worden. Wij vrouwen willen het liefst onze hele beautystash meenemen. Je wilt er natuurlijk goed uitzien tijdens je vakantie. Echt praktisch is dat niet. Je koffer zit al snel te vol en als je met alleen handbagage reist heb je nog minder ruimte tot je beschikking. Het is daarom belangrijk dat je je toilettas zo efficiënt mogelijk inpakt. Hiervoor heb ik een aantal handige oplossingen voor je op een rijtje gezet.

Toilettas inpakken voor vakantieToilettas

De eerste tip begint bij de toilettas zelf. Bij de douane willen ze graag dat je vloeibare items in een aparte ziplock zak verpakt, maar soms zijn die niet voorradig. Neem daarom een doorzichtige toilettas mee. Het is dan wel geen ziplock, maar het is in feite ook een doorzichtige, afsluitbare zak. Vaak kan je alles gewoon in deze toilettas laten zitten en hoef je het niet in een ziplock over te brengen. Scheelt veel tijd en vermindert de kans op het weggooien van je make-up en verzorgingsproducten.

Reisverpakkingen

Een toilettas kan heel wat ruimte innemen in je koffer en backpack en als je met alleen handbagage reist heb je nog minder ruimte en gelden er beperkingen. Je toilettas moet dan door de douane. Beperk de inhoud van je toilettas daarom met reisflesjes. Maak gebruik van de speciale reisverpakkingen die je bij elke drogist en parfumerie kunt kopen. Ze zijn vaak per set te koop en de potjes en flesjes kunnen niet meer dan 100 ml vloeistof bevatten. Je kunt de reisflesjes en potjes gemakkelijk weer bijvullen met je favoriete producten.

Miniverpakkingen

Gebruik miniverpakkingen. Van veel merken zijn de producten ook in travelsize verkrijgbaar. Er zijn zelfs travel parfums te koop, maar je kunt natuurlijk ook zo’n kleine verstuiver die je weleens krijgt bij de parfumerie meenemen. Als je naar een hotel gaat, zijn daar ook vaak mini’s aanwezig van shampoo, douchegel en bodylotion. Mocht je echt te weinig ruimte hebben, dan kan je besluiten om dit thuis te laten en van het hotel te gaan gebruiken. Wist je dat Venus een speciaal travelsize scheermesje in hun assortiment heeft? Super handig, bovendien is het mesje veilig en gemakkelijk mee te nemen in het bijbehorende doosje!

Samples

Wat ook handig is, is om je samples te sparen. Verzamel de samples die je krijgt bij je aankopen in de parfumerie of bij de drogist en die je in tijdschriften vindt en stop ze bijvoorbeeld in een speciale doos of bakje. Als je een paar dagen weggaat kan je een aantal van die samples meenemen op je tripje. Er zit altijd wel iets tussen dat van pas komt!

Reisflesjes - toilettasLenzendoosjes

Een travel tip die ik de volgende ga gebruiken zijn de lenzendoosjes! Stop je crèmes en foundation bijvoorbeeld in een lenzendoosjes. Dat scheelt heel veel ruimte in je toilettas! Je kunt in de bakjes van het lenzendoosje een beetje foundation en je crèmes overbrengen. Een lenzendoosjes is nog compacter dan de speciale travelpotjes en het is makkelijk om het op deze manier bij elkaar te hebben. Je kunt natuurlijk ook meerdere lenzendoosjes meenemen. Bijvoorbeeld eentje gevuld met concealer en foundation en de andere met twee crèmes die je mee wilt nemen.

Make-up

Ook van verschillende make-up producten zijn miniaturen verkrijgbaar, bijvoorbeeld van mascara en lipgloss. Twee in één producten zijn ook erg handig om mee te nemen op reis. Om ervoor te zorgen dat je toilettas niet overvol raakt, is het handig om make-up producten mee te nemen die je voor meerdere dingen kan gebruiken. Denk hierbij aan een oogschaduwpotlood die als oogschaduwbasis en als oogschaduw te gebruiken is. Of een lip & cheek stain, hiermee kan je zowel je lippen als je wangen van een fris kleurtje voorzien. Getinte lippenbalsems zijn ook altijd handig, het liefst met SPF natuurlijk.

Heb jij nog aanvullende tips voor het efficiënt inpakken van je toilettas?