Wenkbrauwen geven je gezicht expressie. De vorm ervan heeft een enorme impact op de uitstraling van je gezicht. Ze framen als het ware je gezicht, zonder zou je er maar vreemd uitzien. Wenkbrauwen zorgen ervoor dat je meer uitdrukking en definitie in je gezicht hebt, wanneer ze er verzorgd uitzien. Mooie wenkbrauwen is voor iedereen iets anders. De één houdt van dunne wenkbrauwen, de ander van volle wenkbrauwen. Volle wenkbrauwen zijn al een tijd een trend. Helaas heeft niet iedereen volle en perfect gevormde wenkbrauwen van zichzelf, maar met behulp van de juiste wenkbrauwproducten creëer je binnen no-time de gewenste look. Ondanks de vele producten, blijft een wenkbrauwpotlood essentieel bij het opvullen. Je geeft ze een touch-up door ze bij te tekenen.

Nu is het voor sommigen de gewoonste zaak om dagelijks haar wenkbrauwen bij te tekenen, terwijl andere het nooit doen of zich er geen raad mee weten. Hoe je het beste te werk kunt gaan? Ik heb de handigste hacks hiervoor voor je bij elkaar gezocht!

Laat ze groeien

De natuurlijke wenkbrauw is momenteel populairder dan ooit. In tegenstelling tot de strak aangezette wenkbrauw, vraagt de natuurlijk wenkbrauw juist om veel haar. Hoe langer je haartjes zijn, hoe beter, want deze laten je natuurlijke vorm zien. Haal alleen de écht verdwaalde haartjes weg met een pincet en laat het epileren verder achterwege.

Symmetrie

Eigenlijk moet je je wenkbrauwen zien als zusjes, niet als tweelingen. Ze hoeven namelijk niet helemaal perfect gematcht te worden en identiek aan elkaar te zijn. Stap af van dit idee! Je wilt natuurlijk geen hele ongelijke wenkbrauwen, maar helemaal symmetrisch worden ze toch nooit. Wenkbrauwen in model brengenWenkbrauwen bijtekenen kan een beetje helpen, maar teveel focus op de perfecte, symmetrische wenkbrauw zorgt er juist alleen maar voor dat je teveel wegplukt of bijtekent.

Modelleren

Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat met het bijtekenen, is het handig om eerst je wenkbrauwen in model te brengen. Er zijn verschillende methodes die je hiervoor kunt gebruiken, onder andere epileren, threaden en waxen. De meeste vrouwen kiezen voor het epileren met een pincet. Wil je liever strakke lijnen? Dan kun je beter kiezen voor threaden (met touw) en voor een langdurig resultaat is waxen de beste optie. Kam ze vervolgens mooi in model alvorens je aan de slag gaat met het wenkbrauwpotlood. Het bijtekenen van je wenkbrauwen gaat namelijk niet goed zonder er goed zicht op te hebben.

Lichte haartjes

Heb je lichte haartjes en daardoor moeite met epileren? Pak er dan een wit oogpotlood bij en omlijn hiermee je wenkbrauwen. Alle haartjes zullen daardoor veel makkelijker te zien zijn.

Teken ze bij

Kijk goed naar je haartjes; welke haartjes hebben extra kleur nodig? Teken ze van veraf bij en perfectioneer ze van dichtbij. Als je je brows eerst van veraf intekent, heb je een veel betere overall look. Het eindresultaat is dan gelijk al zichtbaar. Vervolgens kun je ze van dichtbij perfectioneren. Begin met het bijtekenen schuin boven je binnenste ooghoek. Laat je wenkbrauw schuin boven je buitenste ooghoek eindigen of nog net iets verder. Kam op het hoogste punt de haartjes omlaag om goed te kunnen zien waar je de hoek kunt tekenen.

Kleurintensiteit

Een donkere kleur in de hoek van je wenkbrauw zorgt voor een mooi uplifting effect. Creëer daarom meer kleurintensiteit in de arch van je wenkbrauw.

Geen tijd

Als je haast hebt en niet zoveel tijd hebt om uitgebreid aan de slag te gaan met je wenkbrauwen, is er een manier om dit een stuk sneller te doen. Gebruik hiervoor een wenkbrauwborsteltje en rol dit borsteltje door je wenkbrauwpoeder. Kam dit vervolgens door je wenkbrauw en je bent klaar om de deur uit te gaan! Hiermee creëer je ook de meest natuurlijke look.

Wanneer je wenkbrauwen al vol van zichzelf zijn, is het voldoende om gebruik te maken van een (gekleurde) wenkbrauwgel om je wenkbrauwen de hele dag in model te houden. Ook wanneer je jouw wenkbrauwen al bijgewerkt hebt met poeder of potlood kun je nog een wenkbrauwgel of haarlak over je wenkbrauwen aanbrengen om ze in model te houden. Wanneer je graag volle wenkbrauwen wilt kun je de wenkbrauwgel het beste in opwaartse bewegingen aanbrengen.

Wenkbrauwen bijtekenenDe hele dag in shape

Maak gebruik van een (gekleurde) wenkbrauwgel om je wenkies de hele dag mooi in model te houden. Ook als je jouw wenkbrauwen al bijgewerkt hebt met een potlood of poeder kun je deze gel of een haarlak aanbrengen om ze de hele dag in shape te houden. Pak hiervoor een wenkbrauwborsteltje, een oud mascaraborsteltje of een tandenborstel en spuit er wat haarlak op. Breng dit vervolgens aan op je wenkbrauwen en je zult zien dat ze er de hele dag mooi uitzien. Wanneer je graag volle wenkbrauwen wilt, kun je de wenkbrauwgel of de haarlak het beste in opwaartse bewegingen aanbrengen.

Natuurlijke look

Voor de meest natuurlijke uitziende brows kun je het beste kiezen voor een wenkbrauwpoeder. Gebruik je liever een potlood of een wax? Haal dan nadat je klaar bent met bijtekenen even je foundation brush door de voorkant. Als de voorkant namelijk iets vervaagd is, ziet het er veel natuurlijker uit.

Begin en eind

Weet je niet zo goed waar je je wenkbrauwen moet laten beginnen en eindigen? Daar is een trucje voor. Je wenkbrauw kan het beste beginnen vanaf je ooghoek of neusvleugel. Leg een potlood verticaal langs je neusvleugels om te zien waar je wenkbrauw zou moeten starten. Draai dit potlood vervolgens naar de buitenste hoek van je oog om het punt te vinden waar de arch van je wenkbrauw zou moeten stoppen. Je arch moet gelijk lopen aan je pupil en het einde van je wenkbrauw gelijk aan je buitenste ooghoek. Lopen je wenkies te veel door? Pluk dan wat haartjes weg met een pincet voor een liftend effect.