Dames met brillen opgelet! Make-up combineren met een bril is niet altijd zo makkelijk. Als je een bril draagt en graag in de weer bent met make-up, zijn er een aantal zaken waar je tegenaan kunt lopen. Het meest voorkomende beauty probleem bij brildragers is dat je ogen juist weg lijken te vallen, terwijl je ze graag naar voren wilt halen met een mooie make-up look. Andere problemen zijn lange mascara wimpers die tegen je brillenglazen komen of een nieuwe lippenstift die vloekt met de kleur van je montuur.

De sterkte van je bril heeft ook invloed op de grootte van je ogen. Ben je bijziend, dan heb je een bril met min-glazen. Deze glazen laten je ogen kleiner lijken. Als je verziend bent, draag je een bril met plus-glazen. Hierdoor lijken je ogen groter. Hierdoor vallen make-up missers helaas ook extra op. Je hoeft je vanaf nu geen zorgen meer te maken, want ik heb een aantal bruikbare tips voor je. Om er zeker van te zijn dat jij er ook met een bril fabulous uitziet, heb ik een aantal beauty tips voor je op een rijtje gezet.

Concealer

Een bril kan ervoor zorgen dat kringen onder je ogen er erger uitzien dan ze zijn. Dit komt doordat er schaduw onder je ogen valt.  Het montuur van je bril veroorzaakt deze schaduw onder jeogen en accentueert je wallen. Om dit te camoufleren kun je het beste een concealer in combinatie Make-up voor dames met brilmet een eye corrector gebruiken, in plaats van alleen een concealer. Breng de eye corrector onderje ogen aan, voordat je concealer aanbrengt. Hiermee verhelder je de verhelder je de verkleuring onder je ogen, waardoor je een frisse oogopslag zonder kringen krijgt!

Wenkbrauwen

Bij brildragers springen de wenkbrauwen meer in het oog. De focus ligt namelijk vooral op je ogen en daardoor staan ook je wenkbrauwen in de spotlights. Hierdoor is het dus extra belangrijk dat ze “on fleek” zijn. Zorg ervoor dat je wenkbrauwen goed gevormd, geëpileerd en (zo nodig) gekleurd zijn. Geef je wenkbrauwen daarom wat extra volume. Je wenkbrauwen mag je namelijk altijd mooi uit laten komen, althans dat vind ik. Vooral wanneer je een bril draagt. Kam de haartjes van je wenkbrauwen eerst goed in model en gebruik eventueel een (transparante) wenkbrauwgel om ze de hele dag goed in model te houden. Je kunt ook producten gebruiken om ze voller te laten lijken. Bijvoorbeeld met een wenkbrauwpotlood of een wenkbrauwpoeder.

Oogschaduw

Hierbij geldt voor brildragers; less is definitely more! Kies zoveel mogelijk voor neutrale en lichte kleuren oogschaduw als je een bril draagt. Donkere tinten kunnen je ogen er soms wat ingevallen uit laten zien en dat wil je natuurlijk niet. Je laat je ogen meer spreken met een oogschaduw in bijvoorbeeld beige of bruin. Donkere kleuren gebruik je alleen in je ooghoeken of op de wimperrand. Blend het mooi met het kwastje. Hoe groter de glazen van je bril, hoe meer ruimte je hebt om te spelen met diverse ooglooks en dus de juiste kleur oogschaduw. Kijk bij het dragen van een bril uit met glanzende oogschaduw of een oogschaduw met glitters. Dit kan gaan reflecteren en dat is niet mooi.

Eyeliner

Hoe dikker het montuur, hoe dikker de eyeliner mag zijn. Dit is de regel die hierbij over het algemeen geldt. Als je een bril met een dun montuur hebt, volstaat een subtiel lijntje langs je bovenste wimperrand en bij een dikker montuur mag je best een dikkere lijn zetten. Bij een dik montuur kan een eyeliner veel doen voor je ogen. Een dik montuur laat je ogen namelijk kleiner lijken en door een eyeliner te gebruiken vallen je ogen niet weg achter de zware bril. Vervaag de eyeliner eventueel met een wattenstaafje of een kwast om het geheel zachter te maken.

Mascara

Vergeet je wimpers niet! Als je een bril draagt, is het belangrijk eerst een wimper kruller te gebruiken voordat je je mascara aanbrengt. Hoe vervelend is het als je wimpers tegen je brillenglazen aan komen en je mascara niet goed blijft zitten? Dit is vervelend, niet mooi en ook niet praktisch. Dit kan je voorkomen door eerst je wimpers te krullen met een wimper kruller. Hierdoor komen je wimpers minder snel tegen je glazen aan en laat je je ogen ook nog eens meer spreken. Gebruik bij voorkeur een mascara die je wimpers goed separeert en vermijd klontjes. Deze zijn extra zichtbaar bij brildragers.

Contouren en highlighten

Over het algemeen houd je je ooglook vaak simpel, maar met contouren en highlighten mag je best uitpakken. Door te contouren en highlighten geef je je gezicht extra dimensie en dat is bij brildragers extra mooi! Heb je geen rond of ovaal gezicht en ben je niet gezegend met opvallende jukbeenderen? Geef je gezicht dan meer vorm door te contouren. Als je prominente jukbeenderen of een rechthoekig gezicht hebt, sla je deze stap over.

De contouren van je gezicht kan je mooi uit laten komen met een blush. Zorg ervoor dat je blush mooi mee loopt met de vorm van je bril. Let erop dat de bush niet onder je bril komt of je bril aanraakt. Vaak is het mooi om je wangen een blosje en meer vorm te geven door een blush met een rozige tint aan te brengen. Pas hiermee wel op, want less is more! Kijk naar de kleur van je montuur en de ondertoon van je huid om de Brunette met make-up en brilgeschikte kleur blush te vinden.

Poeder

Als je make-up voor je gezicht gebruikt, moet je eigenlijk niet vergeten om je voorhoofd, wangen en neus af te poederen voordat je je bril op zet. Dit is vooral een onmisbare stap als je foundation draagt. Make-up gaat namelijk schuiven onder je bril en door een (finishing) poeder te gebruiken gebeurt dit minder snel. Voor het langdurigste en beste resultaat breng je de poeder aan met een sponsje.

Lippenstift

Een mooie, opvallende lippenstift kan ook prima. Hiermee mag je, net als met highlighten en contouren, juist ook uitpakken. Tenminste, als je je ogen niet te veel hebt opgemaakt en verder voor een vrij natuurlijke look gekozen hebt. Laat je lippen het middelpunt van de aandacht zijn door voor een felle kleur lippenstift te kiezen. Het contrast zal prachtig staan! Felle kleuren oogschaduw op je ogen zijn meestal geen succes, dus daarom in plaats daarvan voor een leuke opvallende lipkleur. Houdt de rest van je make-up rustig als je hiermee uitpakt, zodat alle aandacht naar je mond gaat. Hallo beauty!

Waar houd jij rekening mee bij het aanbrengen van je make-up als je een bril draagt? Heb je nog andere handige tips?