Het kan heerlijk zijn om úren te tutten voor de spiegel en rustig je outfit uit te kiezen, maar op een doodnormale dag je heb je daar niet altijd tijd voor of zin in. Je draait je liever nog een keer om. Als het je eindelijk is gelukt om op te staan, blijkt dat je nog maar een halfuurtje hebt om je klaar te maken. Help! Iedereen heeft weleens een haast moment, maar je wilt je make-up routine liever niet overslaan. Ik vind het zelf wel fijn om een paar make-up producten te gebruiken, zodat ik er frisser en verzorgder uit zie. Gelukkig kun jij jezelf met deze makkelijke beauty tips in een paar minuten voorzien van een snelle make-up look. Je hebt slechts een paar producten nodig voor het creëren van een basis make-up look. In een paar simpele stappen stap jij toch tip-top de deur uit. Zo kun jij lekker blijven snoozen! Lees je mee?

Stap 1:  Foundation

Nadat je je dagcrème hebt aangebracht, begin je met het aanbrengen van een foundation. Smeer er niet je hele gezicht mee in, maar focus je op een paar gebieden in je gezicht: voorhoofd, wangen en kin. Breng met je vingers of sponsje een beetje foundation op deze plekken aan en veeg het vervolgens uit over de rest van je gezicht. Dit zorgt ervoor dat je er wakker en fris uitziet, de look die je graag wilt creëren als je net wakker Mascara voor een basic make-up lookbent, toch? Houd je meer van een naturelle effect? Gebruik dan een BB Cream, dit geeft vaak een meer natuurlijke dekking dan een foundation. In plaats van foundation kun je ook een concealer gebruiken om alleen kringen en oneffenheden onder je ogen weg te werken.

Stap 2: Highlighter

Een highlighter is het geheim van vrouwen die altijd lijken te stralen. Dit is een prachtproduct! Je kunt een highlighter op veel plekken van je gezicht gebruiken en het zorgt voor een extra levendige en frisse blik. Breng dit aan op je wenkbrauwen, in je ooghoeken, je neusbrug, je jukbeenderen en bovenop het midden van je lip. De plekken die je highlight breng je naar voren. Hierdoor spreken je ogen veel meer en je ziet een mooie glans op je huid als je beweegt. Laat die complimenten maar komen! Gebruik niet teveel highlighter aan om het discobal effect te voorkomen. Zit je echt in tijdnood? Sla deze stap dan over.

Stap 3: Wenkbrauwen

De makkelijkste manier om je ogen te laten spreken, maar niet teveel tijd kwijt te zijn is door je wenkbrauwen te definiëren. Je wenkbrauwen zijn erg belangrijk, ze vormen namelijk je geichtsuitdrukking en daarom moeten ze altijd perfect zijn. Voor het creëren van een sterke open blik kun je ze wat voller maken door ze globaal in te vullen met een wenkbrauwpotlood of poeder. Kam ze vervolgens in model met het borsteltje aan de achterkant van potlood. Heb je al vrij volle wenkbrauwen van jezelf? Ga er dansnel overheen met een wenkbrauwgel. Met een gel blijven ze de hele dag goed in model.

Stap 4: Mascara

Als iets je een uitgeslapen blik geeft is het wel mascara. Mascara is onmisbaar en hoort dan ook eigenlijk met stip op nummer één. Maak je ooglook compleet met een laagje of twee van je favoriete mascara. Begin zo dicht mogelijk bij de wimperrand en beweeg het borsteltje even van links naar rechts, zodat de aanzet donker wordt en je geen eyeliner nodig hebt. Dat scheelt weer tijd! Je wimpers zien er direct voller en langer uit. Een extra tip voor een frisse oogopslag is om je wimpers te krullen met een wimperkruller. Geloof mij, dit maakt een groot verschil omdat je er direct wakkerder uitziet! Mascara kun je dan eventueel zelfs achterwege laten.

Stap 5: Blush of bronzer

Voel je je nog niet levendig genoeg met alleen foundation en niets op je wangen? Vergeet dan vooral je blush of bronzer niet. Iedereen knapt op van blosjes op de wangen. Kies voor een blush die eerder wat rozer is dan dat ie een bruine/oranje ondertoon heeft, voor een mooie, frisse en gezonde uitstraling. Gebruik een kwast die het pigmetn licht aanbrengt op je huid. Tik je blusher of bronzer licht aan en breng het met de kwast Lipgloss voor een basic make-up lookin een vloeiende beweging aan op je wang. In plaats van een poeder kun je hiervoor ook een creamy blush gebruiken. Creamy blush is heel makkelijk binnen een paar seconden aan te brengen.

Stap 6: Lipgloss

Maak je make-up look compleet met een fijne lipstick, lipgloss of een beetje lippenbalsem. Je look is basic en rustig, dus mogen je lippen gerust lekker knallen. Bovendien lijkt het alsof je veel moeite hebt gedaan. Een lippenstift is prachtig en blijft langer zitten, maar als je haast hebt, heb je geen tijd om je lippen uitgebreid bij te werken. Lipgloss is dan dé oplossing! Het verzorgt je lippen en geeft een mooie kleur en glans, waardoor je er direct helemaal verzorgt uit ziet. Ga voor een opvallende rode of roze lipgloss. Ben je niet zo van de felle kleuren? Kies dan voor een mooie nude tint.

Zo ben jij in een paar minuten helemaal klaar voor de dag! Heb jij nog andere leuke en snelle make-up tips?