Ben jij al klaar voor het najaar? De herfst is aangebroken en het mooie weer verandert langzaam in koudere dagen. De winter zit er aan te komen! Merk jij het ook gelijk aan je huid dat het buiten kouder wordt? Heb jij ook altijd last van een droge en trekkerige huid? Ik wel, maar gelukkig is daar iets aan te doen. Met deze tips kun je je huid alvast klaarstomen voor de winter en blijf je er fantastisch uitzien! Het is erg belangrijk om je huid tijdens de donkere dagen in de herfst en winter extra aandacht te geven en goed te blijven verzorgen. Benieuwd hoe jij jouw huid kunt voorbereiden op de donkere en koude dagen? Lees dan snel verder!

Douche niet te lang en niet te warm

Niets is fijner dan een lekkere lange hete douche of een warm bad als het koud is buiten. Dit kan je helaas beter niet doen. Warm water bevordert namelijk uitdroging van de huid en is dus vooral slecht voor de vochtarme of droge huid. Tevens wordt door te lang douchen de bovenste beschermlaag van je huid aangetast, waardoor je huid extra gevoelig wordt voor de kou buiten. Douche daarom niet te warm én ook niet te lang, beperk het doucheritueel tot vijf à tien minuten. Een koude douche heeft oneindig veel voordelen, maar daar moet je wel een echte bikkel voor zijn.

meisje in de sneeuwGebruik een verzorgende crème

Smeer je tijdens de koudere maanden in met een verzorgende crème in plaats van met een bodylotion. Waarom? Crèmes hebben namelijk zwaardere formules, bevatten extra vette bestanddelen en zijn daarom de beste bescherming tegen extreme weersomstandigheden. Smeer je huid zo snel mogelijk na het douchen in. Als je huid nog warm is, staan je poriën nog wijd open. De crème trekt dan veel beter in je huid.

Bescherm je huid tegen UV-straling

Insmeren in de winter? Jazeker! Eén van de vele misvattingen is dat je in de winter helemaal geen bescherming tegen UV-straling nodig hebt. Maar de zon is het hele jaar door schadelijk voor de huid en in de winter wordt het schadelijk effect alleen maar versterkt door de koude temperaturen en wind. Gebruik daarom een dagcrème met SPF.

Moisterizer

Zorg ervoor dat je lekker de hele dag blijft smeren. Een dagcrème en een bodylotion/crème gebruik je iedere dag, maar een moisturizer gebruik je puur om vocht toe te voegen aan je huid. In de winter kun je snel last krijgen van een droog gezicht en droge handen. Gebruik daarom een goede moisturizer om je huid te laten herstellen.

Scrubben

De huid braaf insmeren met allerlei crèmes is volledig nutteloos als je niet geregeld scrubt. Niet alleen helpt scrubben bij het verwijderen van dode huidcellen, vuil en resten van cosmetica, het is ook nog eens ontzettend goed voor het verbeteren van de structuur en de teint van je huid. Scrubben is de sleutel voor een zachte en gezonde huid.

Draag handschoenen

Je draagt vaak alleen handschoenen als het erg koud is. Maar het is ook belangrijk om je handen tijdens de herfst en winter tegen roodheid, bevriezing en ruwheid te beschermen om een droge huid te voorkomen. Draag daarom vaker handschoenen.

Vergeet je lippen niet!

Ook je lippen kunnen in de winter erg droog aanvoelen en er kunnen zelfs scheurtjes ontstaan in je mondhoeken.
De oorzaak hiervan zijn de wisselende temperaturen waaraan je huid steeds wordt blootgesteld. Scrub daarom je lippen regelmatig, met bijvoorbeeld een beetje kristalsuiker. Smeer ze vervolgens in met een lippenbalsem, zodat de lippen kunnen herstellen. Tip: smeer je lippen en mondhoeken in met een beetje olijfolie. Hierdoor wordt je huid weer een stuk vetter en kan het beter worden beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Gezonde voeding

Als laatste is het natuurlijk ook belangrijk dat je gezond eet en veel water drinkt. Een mooie huid straalt namelijk van binnenuit! Je voeding heeft een grote invloed op de status van je huid, eet dus gezond en gevarieerd. Tijdens de koude maanden heeft je huid meer behoefte aan gezonde vetten, zoals avocado, vis, vers fruit, wintergroenten en noten.

Hoe bereid jij je huid altijd voor op de winter? En heb jij nog goede tips voor het winterklaar maken van je huid?