Het is erg belangrijk om je make-up kwasten regelmatig schoon te maken. Als je vaak make-up draagt en hiervoor kwasten gebruikt, is het een must om je kwasten goed te reinigen. Maar waarom is dit zo belangrijk? Waarmee kun je je kwasten schoonmaken en hoe kun je dit het beste doen? Ik ga jullie er alles over vertellen!

Waarom je je kwasten moet schoonmaken

Make-up kwasten schoonmaken? Je hebt waarschijnlijk wel wat beters te doen. Waarom is het nou zo belangrijk om je kwasten regelmatig schoon te maken? Om deze redenen:

  • De belangrijkste reden is toch wel vanwege de bacteriën. Bacteriën hopen zich na verloop van tijd op in je kwasten. Op je huid zit veel viezigheid, zoals huidschilfers, vet en oude make-up resten. Dit komt weer op je kwasten terecht. De volgende keer gebruik je weer dezelfde, vieze, kwast die in aanraking komt met je make-up en vervolgens je huid. Je brengt de viezigheid dan weer aan op je gezicht. Hierdoor kunnen puistjes en infecties ontstaan.
  • Door een schone kwast te gebruiken, wordt de make-up ook veel beter opgenomen door de kwast. De make-up wordt bij het gebruiken van een schone kwast ook beter verdeeld.
  • Vanwege de kleuren die je gebruikt. Als je een donkere oogschaduw hebt gebruikt en later een lichte oogschaduw gebruikt met dezelfde kwast, kan het zijn dat de lichte kleur niet mooi uitpakt, omdat deze kleur zich mengt met de donkere kleur die in de kwast is blijven hangen. Er blijft altijd een restje kleur achter!

How to do?

kwasten-schoonmaken

 

Het schoonmaken van je kwasten kun je natuurlijk op verschillende manieren doen. De brush cleaner is een handige tool hiervoor en is bedoeld voor de snelle schoonmaak. Met deze handige tool kun je je make-upkwasten en penselen eenvoudig en snel schoonmaken. Natuurlijk kun je de kwasten ook gewoon schoonmaken met je handen, maar als je je handen schoon kunt houden is dat veel beter toch?  De brush cleaner dien je te gebruiken als een soort van inloopmat, waarop je met water en shampoo je kwasten kunt reinigen. De twee soorten oppervlaktes van de cleaner helpen om je kwasten weer mooi schoon te krijgen.
Hoe de brush cleaner te gebruiken:

  • Maak de brush een beetje nat en doe er een beetje zeep, shampoo of brush cleaner op.
  • Wrijf de brush voorzichtig heen en weer op de cleaner, op beide structuren.
  • Houdt de brush onder stromend water.
  • Wrijf de brush nogmaals over de cleaner, ditmaal onder het stromende water.
  • Leg je brush plat neer om te drogen, zorg dat de haren van de brush over de rand steken zodat je geen vlakke kant krijgt.

Maak jij regelmatig je kwasten schoon? Ik weet in ieder geval wat me te doen staat:)!