Er zijn zoveel verschillende soorten make-up en andere cosmeticaproducten te koop, dat je soms door de bomen het bos niet meer zit. Make-up producten van goede kwaliteit en/of van bekende merken kunnen nogal prijzig zijn. Sommige vrouwen zijn helemaal weg van make-up en geven gemakkelijk veel geld uit aan beautyproducten. Anderen vinden dat juist weer erg veel geld. Een aantal producten zijn het wel waard, maar er zijn ook veel producten die dat geld eigenlijk niet waard zijn. Lastig om te bedenken waar je wel in moet investeren en waar je eenvoudig op kunt besparen als het op make-up producten aankomt. Ben jij benieuwd waar je in moet investeren en waar je op kunt besparen? Ik vertel je aan welke producten je wel of juist niet veel geld moet besteden.

Investeren

Oogschaduw

Als je regelmatig oogschaduw gebruikt, mag je hier best wat aan uitgeven. Je merkt het verschil al snel. Duurdere oogschaduw brengt verschillende voordelen met zich mee. De kleur is rijker, de pigmentatie is veel beter, het brengt geleidelijker aan en het kruimelt niet.

Foundation

In een goede foundation moet je absoluut investeren. Goedkope foundations kunnen fijn zijn, maar helaas hebben ze vaak niet een breed assortiment aan kleuren. Duurdere merken hebben dat meestal wel, waardoor je makkelijker de voor jou juiste kleur kunt vinden. Daarnaast is het Collectie make-up productenbelangrijk dat je niet zomaar iets op je hele gezicht smeert. De duurdere merken bevatten veelal bestanddelen die beter zijn voor je huid en ze bevatten minder vaak gekke vul middelen. Onderzoek welke formule het beste voor jou werkt. Laat je eventueel goed adviseren. Zorg ervoor dat je een foundation kiest waarbij je niet betaald voor het merk, maar voor de kwaliteit.

Setting Powder

Voor het vastzetten van je foundation is een setting powder erg belangrijk. Goedkopere varianten van deze poeders kunnen soms niet goed samensmelten met je foundation, duurdere wel. Het is daarom ook het beste om te kiezen voor een iets duurdere poeder.

Concealer

Dit is een twijfelgeval, maar toch komt de concealer bij mij in het rijtje van producten waar je eigenlijk in moet investeren. Concealer smeer je vaak op onrustige plekjes. Bij goedkopere concealers is er meer risico op irritaties. Heb je een rustige huid dan voldoet een concealer van een budget merk prima. Is jouw huid onrustig en heb je vaak last van rode plekjes en/of puistjes? Dan is het aan te raden om te investeren in een goede concealer. Je huid zal je dankbaar zijn! Kies een concealer die goed bij jou huidskleur past. De wat duurdere concealers hebben vaak een betere pigmentatie en blijven langer zitten.

Eyeliner

In de tijd dat ik een eyeliner gebruik, heb ik al een hoop eyeliners versleten. Sinds ik heb besloten iets meer geld hieraan uit te geven, doe ik er veel langer mee en breng ik de eyeliner met veel plezier en sneller aan. Wat erin zit is vaak bij alle eyeliners hetzelfde, maar niet elke liner geeft hetzelfde resultaat. Een perfect kwastje is een must om de eyeliner makkelijk aan te kunnen brengen. Een goede, iets duurdere eyeliner zet een super strak lijntje, heeft een goede pigmentatie en blijft de hele dag vlekkeloos zitten. Een hele goed investering als je het mij vraagt!

Besparen

Lippenstift

Op lipproducten kun je zeker besparen. Dit is één van de make-up producten waar je niet veel geld aan hoeft uit te geven. Als je niet persé fan bent van een duur merk, kun je met een gerust hart een goedkopere lipstick, lipgloss of lippotlood kopen. De basisingrediënten zijn namelijk (bijna) overal hetzelfde. De beste en mooiste lipproducten vind je vaak in het budget schap. Het enige waar je een keuze in moet maken is de kleur die je het mooiste vindt en het beste bij je past.

Make-up productenMascara

We willen allemaal graag lange, volle en mooie wimpers. Voor de beste oogopslag heb je gelukkig niet de allerduurste mascara nodig. Op dit make-upproduct kun je dus prima besparen. Mascar bederft snel en moet regelmatig vervangen worden. De mascara zelf lijkt ook vaak op elkaar. Het verschil zit ‘m meer in het borsteltje. Tussen de goedkopere mascara’s zitten tegenwoordig een hoop exemplaren.

Highlighter

Er zijn prachtige high-end highlighters, maar de budgetmerken kunnen er ook watvan. Een betaalbare highlighter heeft over het algemeen evenveel pigment als een highlighter van een duurder merk. Een goede én goedkope highlighter kun je dus gewoon voor een mooi prijsje bij de drogist kopen.

Blush

Voor blush geldt hetzelfde als voor highlighters. Met een blush van een goedkoper merk behaal je hetzelfde resultaat als met een blush van een hoogstaand en duurder merk. De pigmentatie is hetzelfde. Op dit moment zijn er veel kwalitatief goede blushes op de markt, dus ook hiervoor kun je terecht bij de drogisterijen. Waarom zou je hier nog langer in investeren?