We zijn tegenwoordig allemaal druk en proberen het sporten te integreren in ons drukke leven. Er zit een grote kans in dat je in de ochtend liever niet met je ‘naakte’ gezicht gaat sporten, of dat je ’s avonds juist met je volledige make-up look sport. Ik geef je hele simpele tips zodat je kunt sporten met make-up op, zonder dat het teveel opvalt.

Heb je echt make-up nodig?

Bedenk allereerst, heb je echt make-up nodig of kun je er zonder make-up ook goed mee door en voel je je hier zeker bij? Als dit het geval is, zou ik lekker zonder make-up gaan sporten omdat dit Make-up voor sportsimpelweg veel beter is voor je huid. Mocht je er nou van overtuigd zijn dat je make-up nodig hebt tijdens het sporten, lees dan vooral verder!

Minimaal

Ik zou zeggen, houd het vooral minimaal. Wat ikzelf meestal doe is: mascara, wenkbrauwen bijtekenen en misschien wat concealer onder mijn ogen en naast mijn neus om het geheel egaler te maken, that’s it. Er zit toch een grote kans in dat je al je make-up eraf gaat zweten, dus waarom zou je al dat product dan verspillen?

Een minimale make-up look voor het sporten vind ik vooral handig als ik ’s ochtends sport. Als ik daarna direct door moet zorg ik ervoor dat ik een make-up tasje bij me heb zodat ik ná het sporten mijn make-up look volledig kan maken en klaar ben voor de dag!

’s Avonds sporten

Als je ’s avonds sport zit er een grote kans in dat je gewoon nog een full-face make-up look op hebt tijdens het sporten. Mijn advies is echt: probeer zoveel mogelijk van deze ‘plamuurlaag’ te verwijderen als je gaat sporten. De combinatie van zweten; open poriën; make-up, doet je huid niet zoveel goeds. Je kunt bijvoorbeeld micelairwater meenemen in je tas, en met een wattenschijfje het grootste gedeelte verwijderen voordat je gaat sporten. Je kunt natuurlijk je mascara of bijgetekende wenkbrauwen wel laten zitten als je dat zou willen.

De ideale make-up look voor het sporten

De ideale make-up look voorbij het sporten is voor mij dus mascara, wenkbrauwen en concealer op rode vlekjes. Als ik ’s avonds sport zorg ik ervoor dat ik met wat micelairwater het grootste gedeelte van mijn make-up eraf haal, ik zag namelijk echt een verbetering in mijn huid toen ik met minder of zelfs zonder make-up ging sporten!

Sport jij met of zonder make-up? En als je make-up op hebt tijdens het sporten, wat draag je dan? Laat het achter in de reacties, ik ben erg benieuwd!