Ikzelf draag een bril, weliswaar niet elke dag maar het feit ligt er dat ik er een heb. Ik moet erbij zeggen dat het een bril is met minimale sterkte, dus ik hoef deze niet persé elke dag op te hebben: ik draag hem dan ook alleen tijdens college/autorijden/tv kijken. Wat ik heb gemerkt is dat make-up soms om een aanpassing vergt als ik weet dat ik een hele dag een bril ga dragen. Ik geef je graag wat tips hiervoor die ik de afgelopen jaren als brildrager heb ontdekt!

Primer

Misschien wel een van de meest belangrijke dingen: draag primer. Vooral rond de neus/jukbeen gedeeltes van je gezicht. Laat ik het anders zeggen: daar waar de bril je gezicht raakt moet je primer smeren. Ik merk vooral bij mijn neus dat als ik geen primer draag onder mijn foundation, dat deze gaat smudgen met mijn bril en dat ik lelijke vlekken heb als ik mij bril weer afzet. Met primer kun je dit enigszins voorkomen!

Poeder

Make-up en brilNaast dat je op de bovenstaande gedeeltes primer aanbrengt, breng ik daar meestal ook een goeie laag poeder aan, wederom om het gesmudge met de foundation-bril te voorkomen.

Wenkbrauwen

Deze tip is vooral handig als je een zwaar of donker montuur hebt: let op je wenkbrauwen! Als je een zwaar of donker montuur hebt kan dit, als je hele lichte of nauwelijks aanwezige wenkbrauwen hebt, je gezicht overnemen als het ware. Dit wil je voorkomen door je wenkbrauwen in te vullen of in ieder geval een kleurtje te geven (mocht je dit normaal niet doen). Ook als ik geen bril op heb vul ik mijn wenkbrauwen in, maar als ik weet dat ik een hele dag een bril op mijn hoofd heb zet ik ze nét iets zwaarder aan. Op een of andere manier zorgen ‘zwaardere’ wenkbrauwen ervoor dat je gezicht iets meer in balans is.

Conceal

Wat mij opvalt is dat als ik een (donker gekleurde) bril draag, mijn donkere kringen ineens erger lijken. Smeer dus nét een beetje extra foundation of concealer onder je ogen en je ziet hier niks meer van!

Onderste wimpers

Normaal ben ik een persoon die alleen haar bovenste wimpers een likje mascara geeft, maar als ik een bril draag doe ik ook (flink) wat mascara op de onderste wimpers. Wederom, door een zwaar montuur kunnen ook je ogen wegvallen. In het begin (zonder bril) lijkt het misschien raar als je veel mascara op je onderste wimpers aanbrengt, maar je zult zien dat zodra je de bril opzet, dit ‘wegvalt’ en het juist mooi je ogen laat spreken.

Focus op de lippen

Als je net zoals ik al het bovenstaande doet als je een bril draagt, wil je hierbij niet nog eens een zware ooglook maken. Het gevolg is namelijk dat je dan vrijwel alle aandacht op de bovenste helft van je gezicht focust. Door dit uit te balanceren kun je ervoor kiezen om juist je lippen een heavy kleurtje te geven! Wat dacht je van fel roze of rood? Ben je niet zo’n fan van lipstick? Dan kun je ook je lippen lekker naturel houden. Mijn advies zou dan wel zijn om wederom geen oogmake-up te dragen omdat het de balans in je gezicht kan verstoren.

Dit zijn de tips die ik de afgelopen jaren heb ontdekt tijdens het dragen van brillen, hopelijk heb je er iets aan! Er zullen vast nog meer tips en tricks zijn wat betreft make-up en brillen, deel deze vooral in de comments. Voor alle brildragers onder ons: houd jij meer rekening met je make-up als je een hele dag je bril draagt?