Sproetjes worden niet voor niets één van de zeven schoonheden genoemd. Toch vinden veel vrouwen met sproetjes het lastig om zich op te maken, terwijl een beetje make-up juist perfect is voor vrouwen met sproeten. Ik vind het altijd leuk erg leuk staan. Toch zijn er ook veel vrouwen die hun sproetjes het liefst weg schminken. Zeker als in de lente en de zomer de zon zich veel vaker laat zien, neemt het aantal sproetjes snel toe. Wat betekent dat voor je make-up? Natuurlijk is make-up met sproeten wel anders dan als je een egale huid hebt. Hoe kan je nu het beste omgaan met sproetjes en make-up en hoe zorg je ervoor dat je sproeten optimaal tot hun recht komen? Ik heb een aantal handige make-up tips voor je op een rijtje gezet! Heb jij sproetjes en vind je het lastig om make-up te combineren? Gebruik dan de volgende tips.

Vrouw met mascara - make-up tipsFoundation

Vrouwen met sproetjes hebben vaak de neiging om ze met foundation weg te werken. Doe dat juist niet! Als je toch foundation wilt gebruiken is het belangrijk dat je een foundation kiest die bij jouw huid past. Heb je sproetjes over je hele gezicht? Dan kan je het beste kiezen voor een foundation die niet te licht is. Gebruik een kleur die tussen de kleur van je sproetjes en je huid valt. Ga je voor een transparante foundation of voor een echt dekkende? Wij raden je aan voor het eerste te gaan en je sproetjes plaatselijk te bedekken met een goede vloeibare concealer, zodat je niet een dikke plamuurlaag op je gezicht hebt zitten.

Bronzer

Vrouwen met sproetjes hebben meestal een warme ondertoon in de huid. Bij het gebruik van een warme bronzer wordt alles één geheel. Wil je je sproetjes juist wel laten zien? Kies dan een koele bronzer. Daarmee kan je je contour aanzetten én je sproetjes zijn nog steeds zichtbaar.

Blush

Ook is het mooi om in plaats van een bronzer een koele tint blush op te doen voor een gezonde kleur op de wangen. Dit zorgt namelijk voor een mooi contrasterend effect. Kies voor een zachte kleur blush die goed bij je huiskleur past. Ga nooit voor roze, vooral niet als je rood haar hebt, maar bijvoorbeeld voor een perzikachtige tint.

Wenkbrauwen

Veel vrouwen met sproeten hebben ook hele lichte wenkbrauwen. Werk deze daarom netjes door ze goed bij te houden met een pincet en wenkbrauwpotlood. Gebruik hiervoor een potlood in Mooie lippen - make-up tipsdezelfde kleur als je haar.

Lippen

Ga voor een opvallende ooglook en prachtige opvallende kleur lipstick als je niet wilt dat de focus op je sproeten ligt. Heb jij sproeten om de rand van je lippen? Breng dan eerst een lipliner aan over je gehele lippen en dan de lipstick. Zo leg je de nadruk op je lippen. Kies voor een lippenstift voor de kleuren perzik, bruin, rood of beige. Ga absoluut niet voor roze, oranje of lichte kleuren. Deze kleuren complementeren je huid echt niet.

Heb jij ook sproetjes? Houd je rekening met bepaalde make-up? Aanvullende tips zijn altijd welkom!