Trends komen en gaan en dit geldt ook voor make-up. Een nieuw jaar betekent namelijk ook nieuwe make-up trends. En laat 2017 op make-up gebied veel moois in petto hebben. Begin vorig jaar was de matte look nog in, maar naar mate het jaar vorderde kwam er steeds meer glans in de make-up looks. Make-up kon het afgelopen jaar niet kleurrijk of aanwezig genoeg zijn. Maar wat zijn de trends voor 2017? Hieronder vind je een overzicht van de make-up trends die gaan domineren dit jaar! Kijk je mee?

Lippen

De loop verdwijnt zeker niet onder de make-up trends. De lip komt onder een vergrootglas te liggen, want het moet namelijk groter, feller en opvallender. In 2016 waren we nog geobsedeerd door Lipgloss voor make-up trends 2017de matte liquid lipstick. Dit jaar maakt de lipgloss toch echt een comeback, want de lippen mogen weer lekker glimmen. De diverse cosmeticamerken krijgen een groot assortiment aan lipproducten. Denk hierbij aan lipglosses, lipplumpers en meer liners en poeders. Ook glitters gaan we veel voorbij zien komen  voor bold lips gecreëerd met glitter, lipstick en lipgloss. De rest van je make-up mag je allemaal wat rustiger houden, maar de lippen mogen er helemaal uit springen! Diepe en felle kleuren zijn hip het komende seizoen, zoals rood, paars en roze. Het kan en mag allemaal!

Wenkbrauwen

Strakke hoekige wenkbrauwen zijn passé, met rechte en natuurlijk geëpileerde wenkbrauwen ben je helemaal trendy dit jaar. Waar vorig jaar de overdone wenkbrauwen domineerden, domineert dit jaar toch echt wel de natuurlijkere look op dit gebied. Je wenkbrauwen kunnen nog steeds sterk ogen, het is alleen de bedoeling dat ze er zacht uitzien. Geen superstrak aangezette wenkbrauw met hoekige vormen meer die steeds voller is ingekleurd, maar zachte natuurlijke wenkbrauwen.

Eyeliner

Voor het gebruik van de eyeliner is in 2017 de trend “bottom last line to line”. Eyeliner blijft hot, maar dit jaar is de glansende eyeliner helemaal in, in plaats van de matte. Blijven oefenen dus op de wing, want de klassieke eyeliner langs de bovenste wimpers neemt dramatische vormen aan.

Op de onderste oogrand mag de eyeliner zeker nog gebruikt worden, want een zwart lijntje is helemaal terug. Máár de uiteindes moeten we voortaan oogpotlood vrij laten, alleen in het midden wordt het zwarte lijntje gezet.

Oogschaduw

Dé oogschaduw trend van 2017? Felle kleuren en metallic en chroom tinten. Dit jaar moet dus nog kleurrijker worden dan 2016. En dat betekent dat je alle kleuren van de regenboog voorbij ziet komen. Dus niet alleen roze en rood, maar ook blauw, geel en paars. De ogen mogen shinen, niet alleen met felle kleuren maar ook met metallic en chroom tinten. Het leuke aan deze opvallende trend is dat hierbij alles kan en alles mag. Mix de kleuren met elkaar, zodat je het ook makkelijker kunt combineren met je outfit.

MascaraOog make-up voor make-up trends 2017

In 2017 is de burgundy mascara helemaal hot. Kies bij gebruik voor een donkerdere formule. Wanneer het licht op je wimpers valt, zal het zijn ware kleur tonen. Gooi je zwarte mascara dus maar weg. Een andere, veel gespotte, trend bij de mascara is less is more: minder lagen mascara, meer gekrulde wimpers. Een wimperkruller is een echt mushthave dit jaar om de perfecte gekrulde wimpers te creëren.

Monochroom trend

Oogschaduw en lipstick in precies dezelfde kleur; een must voor de monochroom make-up trend. In 2o17 moet alles met elkaar matchen, wat betekent dat we voor de bush, lipstick én oogschaduw dezelfde kleur gaan gebruiken. En als je een voorliefde voor roze hebt, dan heb je geluk! Roze wordt namelijk de nieuwe nude van 2017. Roze is dé nieuwe neutrale kleur. Je wangen, lippen, oogleden; deze tint kan je op elk gedeelte van het gezicht aanbrengen voor een frisse look en mooie gloed.

Huid

Dit jaar gaan we voor een gezonde en stralende huid. Dit betekent minder contouren, het mag er allemaal een stuk natuurlijker uitzien. Heftige contouren kun je achterwege laten, want dat is zó 2016. Natuurlijk kun je je jukbeenderen heel licht benadrukken, maar laat je neus en voorhoofd zoals ze zijn. Ons gezicht mag lekker ademen, gewoon lekker au naturel.

Daarnaast komt de focus nóg meer op natuurlijke producten te liggen. We vinden het tegenwoordig allemaal niet alleen steeds belangrijker dat we precies weten wat we weten, maar ook wat we smeren en gebruiken voor onze huid. Fabrieken worden dus steeds groener en make-up zal steeds meer uit natuurlijke ingrediënten bestaan.

Kortom, veel leuke en vernieuwende make-up trends voor dit jaar! Welke trend spreekt jou het meeste aan?