De vorige keer heb ik jullie verteld wat de nieuwste make-up trends zijn voor de herfst/winter van dit jaar. De intense oogopslag en donkere lippen gaan we veel zien dit seizoen. Erg leuk die heftige looks met smokey eyes, opvallende eyeliner en spectaculaire en donkere lippen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Ben jij niet zo van de donkere look en gaat je voorkeur uit naar iets meer naturel?  Ik geef je tips hoe je een mooie naturel look kunt creëren.

make-up-routine

De naturel look

De naturel look blijft dit najaar ook een favoriet. Deze look is de tegenhanger van de trends in de vorige blog. Het lijkt heel makkelijk, maar hoe creëer je nu de beste naturel look? Ook al klinkt naturel als iets heel simpels, er gaat nog best wat werk in zitten. Ga er lekker voor zitten, neem alles in je op en daarna: aan de slag!

Creëer de perfecte naturel look

Met de volgende tips kun je zelf de perfecte naturel look maken:
1. Breng een vocht inbrengende crème aan om je huid glad te maken. Als je huid nog een beetje vet lijkt, kun je je huid eerst deppen met een tissue. Laat de crème even intrekken.
2. Gebruik een concealer om oneffenheden en bijvoorbeeld puistjes te camoufleren en smeer dan een dun laagje foundation in de goede kleur eroverheen, zodat het nauwelijks te zien is. Een trucje om een goede kleur te kiezen is om een beetje op je kaak te smeren. Kijk dan of het goed mengt met je huidskleur; het moet het namelijk wel bedekken maar het mag niet duidelijk te zien zijn.3. Gebruik je vaak poeder en wil je liever niet zonder, breng dan een dun laagje poeder aan. Om ervoor te zorgen dat je niet teveel poeder op je gezicht krijgt, kun je het beste een grote kwast gebruiken.
3. Net als bij alle andere looks, zijn de wenkbrauwen ook bij deze look erg belangrijk. Zorg ervoor dat je je wenkbrauwen in dezelfde kleur bijtekent als je wenkbrauwen zijn. Begin licht, maar eindig met wat strakkere lijnen. Hierdoor lijkt het natuurlijker.
4. Gebruik voor de oogleden een oogschaduw in een bruine kleur. Ga uit van ongeveer 4-5 tinten donkerder dan je huidskleur, om je ogen sprekender te maken. Breng de oogschaduw over je gehele ooglid aan en blend het uiteindelijk uit naar boven.
make-up palet met kwasten5. Dan de mascara! Bij deze look hoort juist geen dikke laag mascara, maar juist een subtiel dun laagje. Breng 1 of 2 lagen mascara op je wimpers.
6. Bedek met een roze of perzikkleurige blusher je jukbeenderen en je wangen. Kies bij een donkere huidskleur voor een bronskleur.
7. Maak deze mooie naturel look af met een kleurloze lipgloss of eentje in een warme nudetint, bijvoorbeeld lichtroze.

 

Ik zou zeggen: aan de slag!

Gebruik jij vaak de naturel look? Heb je nog andere tips & tricks om een perfecte naturel look te creëren?

Laat het ons weten!