Soms heb je van die dagen dat je haar gewoon écht niet mee wilt werken. Een knot is dan je redder in nood. De messy bun is niet alleen de perfecte oplossing voor je bad hairday, het is tegelijkertijd een kapsel dat nooit misstaat. De warrige knot, oftewel de messy bun, is erg populair. Het is dé oplossing voor elke vrouw die ’s ochtends niet urenlang de weinig tijd heeft of gewoon nog wat langer in bed wil blijven liggen. Met de messy bun ben je binnen 15 minuten up and running zonder teveel gedoe.

Toch is dit een kapsel dat nogal tegenstrijdig is. Het klinkt namelijk als een kapsel dat je zonder na te denken in elkaar kunt draaien, maar het blijkt er eentje met een iets complexere gebruiksaanwijzing te zijn. De truc is om deze knot op de juiste manier te maken, met een perfecte mate van rommeligheid, zodat je er ongedwongen en nonchalant uitziet. Heb jij de kunst van een messy bun maken nog niet helemaal in de vingers? Goed nieuws: het is helemaal niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Hoe je er eentje maakt? Houd je aan onderstaand stappenplan en je maakt binnen no time dé perfecte messy bun!

Zo maak je een messy bun

Trendy messy bunStap 1

Als eerste is het belangrijk om het gebruik van een borstel, stijltang of föhn te vermijden. Het heet niet voor niets een messy bun, dus stylingtools heb je niet nodig. De losse babyhaartjes maken je look juist af en creëren een rommelige uitstraling.

Stap 2

Voor het creëren van een natuurlijke look is het belangrijk om wat textuur aan je haar toe te voegen. Lang haar kan te glad zijn voor een messy bun. Daarom is het belangrijk wat extra textuur aan je haar toe te voegen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een sea salt spray, een Beach spray of een volumespray. Verspreid dit door je haar als je de staart maakt. Een andere optie is je haar touperen bij de aanzet. Toupeer je haar dan ongeveer 5cm vanaf de aanzet. Tip: een messy bun werkt het beste op haar dat niet gewassen is. Heb je je haar net gewassen? Met een droogshampoo maak je je haar iets stugger.

Stap 3

Verwijder eventuele knopen. Ga met je vingers door je haar om grote knopen eruit te halen. Gebruik hiervoor dus geen borstel of kam, want daarmee wordt het geheel te glad en ziet het er niet “messy” uit. Je wilt je grove look namelijk behouden.

Stap 4

Maak een halfhoge staart. Gebruik ook hiervoor geen borstel, maar gewoon je handen. Dit zorgt voor een lekkere nonchalante vibe. Houd de voorkant van je haar apart. Of je nu een pony hebt of niet, het komt je bun Vrouw met rommelige bunzeker ten goede als je de voorste plukjes apart houdt van de rest. Bind je haar vervolgens vast in een staart. Dit mag wat losjes aangezien je voor een rommelige knot gaat. Probeer een elastiekje zonder ijzer te gebruiken, het liefst eentje van stof. Dit is veel beter voor je haar.

Stap 5

Verdeel je haar in twee delen en toupeer je haar nog even licht, zodat er extra volume en een rommelige structuur ontstaat. Wikkel het haar in tegengestelde richting, maar in plaats van het vast te maken met een elastiekje, leg je een knoop in je haar. Zet het geheel vast met (schuif)speldjes. Als je je haar met een elastiekje vastzet of eromheen draait, wordt je knot te netjes. Dit werkt goed bij alle haarlengtes; van super lang tot halflang haar. Gebruik wel voldoende haarspeldjes om je haar op z’n plek te houden, maar probeer het niet té netjes te maken. Het mag lekker losjes. Het is namelijk niet de bedoeling dat je bun z’n natuurlijke, losse uitstraling verliest.

Stap 6

Time to get messy! Of naja, laat het rommelig lijken. Trek je messy bun voorzichtig uit elkaar voor een vollere knot. Zet vervolgens je vingertoppen op je hoofdhuid en trek je haar wat naar voren.

Outfit met messy bunStap 7

Trek nog een paar plukken links en rechts los voor het ultieme messy effect. Doe dit in je nek en rond het gezicht.  Steek je vingers door je haar om ook je hoofdhuid te kunnen masseren.

Stap 8

Fixeer je messy bun met haarlak. Zo weet je zeker dat je knot de hele dag perfect blijft zitten.

Met dit stappenplan moet het lukken om de perfecte messy bun te maken. Maak je look af met een paar mooie oorbellen. Veel succes!