Deze maand staat nog in het teken van de herfst! Buiten koelt het af en de dagen worden korter, het najaar is begonnen. De natuur kleurt op zijn mooist, maar dit seizoen stelt onze huid en lichaam wel op de proef. Er kunnen zonnige dagen tussen zitten, maar ook wind en regen zijn tijdens de herfst meestal van de partij. Het is meer dan ooit belangrijk om jezelf wat rust te gunnen en je huid een goede verzorging te geven. Een ander seizoen betekent een nieuw huidverzorgingsritueel en daar horen ook andere producten bij. Zachte, voedende producten die je huid beschermen en een mooie glans geven. Welke beauty essentials kan je echt niet zonder tijdens de herfst? Ik heb ze op een rijtje gezet, lees snel verder!

Dag- en nachtcrème

Investeer in een rijke crème. Een voedende dag- en/of nachtcrème is een absolute must tijdens de herfst! Gebruik in het najaar een andere verzorgingscrème dan je in het voorjaar en de zomer gebruikt. Eentje die dieper in de huid dringt dan een gewone crème. Een goede verzorgingscrème herstelt de vochtbalans van je huid en gaat zo roodheid en uitdroging tegen. Gebruik dit seizoen Beauty ritueel met bodylotionook een nachtcrème als je dat nog niet deed. Je huid herstelt ’s nachts namelijk het meeste. Ik smeer mijn gezicht én hals zowel ’s morgens als ’s avonds lekker in met een voedende crème! Een SPF filter mag ook in de herfst en winter niet aan je crèmes ontbreken. Je verwacht het misschien niet, maar ook nu moet je je huid beschermen tegen de zon. Zo voorkom je huidveroudering en daar ben je later blij mee!

Bodylotion

Je lichaam heeft het wat pittiger tijdens de koudere dagen, verwen het daarom goed. Geniet van een warm bad of een warme douche, drink er een kopje thee bij en sluit af met een voedende bodylotion of body butter. Een lotion verzorgt je lichaam extra goed en het geeft nog meer hydratatie. Het kalmeert en beschermt de huid tegen de invloeden van het seizoen. Verwen ze daarom regelmatig met een heerlijke bodylotion om droogte tegen te gaan.

Reinigingsolie

Voor het verwijderen van je make-up kan je het beste een zachte reinigingsolie of lotion gebruiken. Een reinigingsolie maakt je gezicht snel schoon. Voor het reinigen van je gezicht zelf bijvoorbeeld een milde tonic. Deze producten drogen je huid minder snel uit, zorgen ervoor dat het natuurlijke beschermlaagje van je huid niet wordt beschadigd en geven je gezicht een hydratatie boost! Een extra oppepper voor je huid kan ook geen kwaad. Verwen jezelf minimaal één keer per week met een lekker, voedend masker. Maak er een standaard beauty ritueel van. Het is zeker een aanvulling op de reiningsolie of lotion.

Lippenbalsem

Ook je lippen verdienen in deze tijd van het jaar wat extra aandacht. Geef ze regelmatig wat extra liefde met een hydraterende lippenbalsem. In het herfst- en winterseizoen kan je eigenlijk beter een voedende lippenbalsem, eventueel met een kleurtje, gebruiken dan een lippenstift. Overdrijf niet, want hoewel het verslavende gevoel van fijne, gladde lippen je er vaak toe verleid nog vaker te Handverzorging - beautysmeren, worden je lippen ook verslaafd aan die extra hydratatie. Het gevolg hiervan is vreemd genoeg dat ze juist sneller uitdrogen. Smeer met mate! In het herfst- en winterseizoen kan je eigenlijk beter een voedende lippenbalsem, eventueel met een kleurtje, gebruiken dan een lippenstift.

Handcrème

We smeren er, vooral in het najaar, met z’n allen flink op los. Lotions, crèmes, lippenbalsem en noem maar op. Natuurlijk mag in dit rijtje de handcrème niet ontbreken. Als je het mij vraagt is dit een onmisbaar item in je handtas. Als je in de zomer al last van droge handen hebt, kan je zeker in de herfst wel een goede handcrème gebruiken. Bij kouder weer droogt je huid snel uit en dit zie je vaak ook terug bij je handen. Tijdens de koudere maanden gaat mij handcrème gebruik erg omhoog. Je handen hebben het tijdens het herfst- winterseizoen zwaar te verduren en kunnen wel wat bescherming gebruiken. Smeer je handen daarom regelmatig in met een handcrème en vergeet niet om fashionabel handschoenen te dragen wanneer het écht koud is.

Wat zijn jouw beauty essentials?