Welke vrouw droomt er niet van een egale, glanzende huid? Het is lente en dat betekent dat het tijd is voor een andere huidverzorging. De dagen zijn langer, de temperatuur gaat omhoog, de zon komt steeds vaker door en je bruist weer van de energie! De wisseling van seizoenen heeft de nodige impact op je huid. Je huid moet bijvoorbeeld weer wennen aan een nieuwe luchtvochtigheid en de vetproductie moet in balans worden gebracht. De hoogste tijd dus voor een voorjaarsschoonmaak van je huid. Hoe zorg je ervoor dat jouw huid weer gaat stralen na de wintermaanden? Niet iedereen staat te springen om hier veel tijd en moeite in te steken. Geen zorgen, met een paar simpele tips ben jij binnen no-time in het bezit van een glanzend huid. Een goed eetpatroon, goede verzorgingsproducten en voldoende beweging zijn de algemene voorwaarden. Met deze stappen creëer jij een gezonde lente glow!

Levensstijl

Een mooie huid begint ook bij je lichaamsbeweging en voeding. Eet gezond, laat de stamppot met worst en de raclette staan en kies voor lichtere maaltijden. Drink minder alcohol en suikerrijke dranken, kies voor water om je lichaam te reinigen. Maak van het mooiere weer gebruik om veel fruit en groenten te eten om zo de nodige vitamines binnen te krijgen. In de koude wintermaanden is lekker warm binnenblijven veel aantrekkelijker dan de kou in gaan. Breng daar verandering in. Het voorjaar is hét ideale moment om de deur uit te gaan en een frisse neus te halen. Gezonde voeding voor een mooie huidBeweeg elke dag minstens 30 minuten. Ga wandelen in het bos, hardlopen of maak een mooie fietstocht.

Voldoende rust

Neem voldoende rust. Een goede nachtrust is namelijk van cruciaal belang voor een stralende huid. Slaap niet teveel, maar ook zeker niet te weinig. Slaaptekort kan zorgen voor puistjes, rimpels en vochtverlies in je huid. Tijdens je slaap komen de ontgiftingsprocessen op gang en herstelt je huid zich op een natuurlijke manier.

Verwijder je make-up

Het is belangrijk dat je je make-up goed verwijdert voor het slapengaan. Gebruik bij het reinigen van je gezicht bij voorkeur geen wattenschijfjes. Wattenschijfjes verstoppen de porien en je verplaats je make-up en het vuil meer over je gezicht dan dat je het verwijdert. Schuimende producten en zeep kun je ook beter links laten liggen. Zij drogen je huid teveel uit en hoe droger de huid, hoe meer vet de huid produceert. Dit betekent een verhoogde kans op een onzuivere huid.  Kies voor een goede, verzorgende olie of reinigingsmelk en was je gezicht daarmee. Dat is de beste truc.

Reinigen & hydrateren

Het is belangrijk dat je je gezicht elke ochtend en avond reinigt met een product dat geschikt is voor jouw huidtype. Na het reinigen doe je er goed aan je huid te hydrateren. Dit is tevens een goede voorbereiding op te terugkeer van de zon. Je huid verandert met het weer en daarmee ook de nodige huidverzorging. Neem de verzorgingsproducten die jij gebruikt onder de loep. In de winter heb je vooral een dikke, vette crème nodig, omdat je huid dan over het algemeen droger is. Voor dit seizoen is het aan te raden over te gaan op een lichte, vochtinbrengende en hydraterende crème of lotion. Bij voorkeur eentje zonder olie. Als je huid goed gehydrateerd is, is hij helemaal klaar voor de zonnestralen en zal je huid sneller bruin worden.

Scrubs & maskers

De kou, regen en sneeuw van de afgelopen maanden hebben je huidcellen alles behalve goed gedaan. De hoogste tijd dus om die tijdens een scrub beurt vaarwel te zeggen. Dit is de perfecte manier om met een opgefriste huid het mooiere weer en de zon tegemoet te gaan. Scrub je huid Huid behandelingongeveer 2 keer per week om de dode huidcellen te verwijderen. Hierdoor krijgt je huid meer kleur en glans. Daarnaast zorgt een scrub ervoor dat de andere producten die je gebruikt beter worden opgenomen. Maak van dit moment gebruik door na iedere scrub beurt een masker aan te brengen. Een masker zorgt ervoor dat je huid extra gevoed wordt en een boost krijgt. Door een masker na het scrubben aan te brengen, kan het masker op een gereinigde huid inwerken en kan het beter intrekken.

Kies voor een masker met vitamine C. Vitaminen en mineralen beschermen je huid en versnellen het herstel bij beschadiging. Een tekort aan vitaminen kan leiden tot huidproblemen. Vitamine C geeft je huid een flinke boost.

Oogcrème

In de lente is de zonkracht sterker dan in de winter. Hierdoor heb je de neiging om je ogen samen te knijpen. Dit kan leiden tot lijntjes rond de ogen. Door een goede oogcrème te gebruiken, kun je deze lijntjes gedeeltelijk tegengaan. Een oogcrème met een hoog collageen gehalte geeft hierbij het beste resultaat.

Gebruik SPF

Dat de zon één van de belangrijkste oorzaken is van huidveroudering is algemeen bekend. Daarom moet je je goed beschermen tegen de zon en is het aan te raden altijd gebruik te maken van een crème met een SPF-factor. Ook als het bewolkt is, kan de zon je huid beschadigen. Breng iedere dag een crème met een SPF-factor aan op je gezicht. Dit beschermt je huid en gaat rimpels op een lange termijn tegen. Welke factor jij nodig hebt, ligt aan het seizoen en je huidtype. Voor het lente- en zomerseizoen wordt geadviseerd minimaal SPF factor 30 te gebruiken.